Kvargchiapudding med bär, nötsmör och bipollen! Jag testade häromdagen att göra chiapudding med kvarg som bas istället för mjölk, resultatet blev verkligen över förväntan – otroligt gott och krämigt!

Jag hade i det här fallet laktosfri kvarg, blandade i lite chiafrön, vanilj och en skvätt havremjölk i det och lät det stå 2-3 timmar. Toppade hela kalaset med hallon, blåbär, havtorn, bipollen, jordnötssmör, pistagenötter och pumpakärnor. Superenkelt och jättegott!

Kan inte tro annat än att vilken annan yoghurtbas som helst skulle fungera bra. Havreyoghurt, kokosyoghurt, sojayoghurt osv. I vanliga fall brukar jag göra på antingen t.ex havremjölk eller t.ex fet kokosmjölk, men nu kände jag att jag ville variera mig lite och körde då på laktosfri kvarg. Någon mer som testat en liknande chiapudding?
_MG_8761_liten_2 _MG_8840_liten

SUGEN PÅ MER CHIAPUDDING?

– Chiapudding med mandelgrädde och bär

– Chiapudding med supergreensglass