Meny

Livsstil

En ny frukostfavorit: kokosyoghurt!

Jag är ingen stor matlagare, blir stressad av stök i köket men jag gillar att fixa mysig frukost, lägger gärna lite tid på en smoothie och att pimpa min gröt. Nu har jag upptäckt en ny läckerhet – kokosyoghurt!

Just denna kommer från Abbot Kinney’s som också gör god mandelyoghurt. Tillsammans med den glutenfria muslin från det svenska märket Ewalie – nästan lika gott som en efterrätt!

Jag har noterat att min mage trivs bättre med plantbaserade alternativ till vanlig yoghurt, även om jag så klart äter det också ibland, när det inte finns alternativ att tillgå. Det där är allt viktigare för mig, att lyssna in vad kroppen (magen!) gillar och inte.

Min allra vanligaste frukost är annars Oatleys Havregurt som jag blandar med mandlar, kokos, linfrön och solrosfrön. Är det lyx blir det även bär i. Älskar sommaren när man kan frossa i det!

Jag ser verkligen fram emot fler växtbaserade alternativ i mejerihyllan, har ätit så goda kokoshärligheter när jag har varit i USA, som jag hoppas snart dyker upp även här! Plantbaserat är bättre för min mage, och det är också bättre för huden!

 

English: I love this coconut yoghurt from Dutch company Abbot Kinney!

Recension

Ansiktsolja för våren från de Mamiel

Ekologisk ansiktsolja. Jag fick för länge sen ett litet test på en fin ansiktsolja från det amerikanska företaget de Mamiel. Deras idé är att huden behöver olika typer av vård under året och de har därför tagit fram ansiktsoljor för de olika säsongerna och andra behov. En väldigt bra idé, jag känner väl igen att huden är annorlunda på vår och sommar jämfört med höst/vinter.

Denna för våren, som jag använde i maj för ett par år sen, innehåller mängder med fina oljor, bland annat jojoba, calendula, ängskrasse, mjölktistel och sen en massa fina extrakt som doftar gott och som konserverar som rosmarin, grapefrukt, geranium, lavendel, timjan och mynta bland annat.

 

  • Vad: de Mamiel, Spring Facial Oil, 20 ml, ca 800 kronor.
  • + Den är fantastiskt väldoftande – när man tar den i händerna och kupar händerna över näsan och drar in oljan… himmel! Det är som en skjuts direkt upp i huvudet som liksom exploderar därinne, och sen prids en känsla av välbehag genom hela kroppen. Snacka om effektfull aromaterapi! Oljan går lätt in i huden, och den lämnar huden babymjuk, elastisk och skön. Dessutom känns huden en aning uppstramad. Jag noterar bättre stuns och jag noterar en jämnare hudton. Dessutom gillade jag att huden kändes fräsch, ibland blir jag lite obalanserad under just den här perioden.
  • – Priset.
  • Betyg: 4,5. 

 

English: This facial oil from American brand de Mamiel smells so divine! It sends waves of feel-good through my body!

Recension

Ekologisk hårparfym från Tabitha James Kraan

Ekologisk hårvård. När jag först såg den här vackra flaskan i svart glas med en guldpump så tänkte – “Men det där är väl ändå en onödig produkt?” Men så började jag använda den och då kom jag på att detta inte enbart är en hårparfym.

 

Tabita James Kraan, Organic Hair Perfume, 100 ml, 500 kronor. (Den här verkar numera komma i en aluminiumflaska istället.) Den här doftar otroligt fräscht och gott. Doften är tänkt att ge nytt liv till håret, det lugnar hårbotten och parfymen fungerar faktiskt också som stylingprodukt. Håret blir lite mer sammansatt och får mer textur. Det är superenkelt att bara spraya lite av denna i håret för en snabb uppfräschning av håret – och samtidigt ger det en lyxig känsla till dig själv.

Om man måste ha denna hemma? Absolut inte. Om den är väldigt fin och härlig? Ja, verkligen! Betyg: 4. 

 

English: This beautiful organic hair perfume is so nice! But do I really need it for my daily hair routine – no.