Meny

Recension

Beauty-battle: ekologiskt micellärvatten

Ekologiskt micellärvatten. Ett micellärt vatten är som ett rengörande ansiktsvatten som tar hand om smink och annan smuts i ansiktet. En perfekt quick fix när man inte orkar med någon längre rengöringsritual, men också grym efter tex rengöringsolja för att få bort ev rester av rengöring. Jag har alltid ett micellärt vatten hemma just in case.

 

La Provencal Bio, Micellar Water Purity, 400 ml, 119 kronor. Stor redig flaska med snäpplock. Vattnet har en mild doft av typ tvål typ, lite skumt, men det känns allt annat än skumt på huden. Bara hälla ut lite på en bomullspad och sen svepa över ögonen, så tar den enkelt bort sminket utan att det svider i ögonen. Den känns behaglig, och torkar inte ut huden på något sätt. Fungerar lika bra efter tex rengöringsolja som en andra rengöring. Ett bra micellärvatten till ett riktigt bra pris! Betyg: 4/5. 

 

Whamisa, Organic Flowers Cleansing Water, 285 ml, 355 kronor.  Älskar den här typen av smart flaska där man trycker ned en pump som gör att bomullspaden blöts ned. Så smart! Själva vattnet är kanske inte i riktig mening ett micellärt vatten eftersom det inte innehåller olja som de andra vattnen ofta gör. Det är ett rengöringsvatten som snarare har en karaktär av ansiktsvatten, alltså en tonande och återfuktande effekt. Men det kan användas för sig självt, som ansiktsvatten eller som en del av en 2-stegs rengöring, alltså double cleanse. Vattnet har en fin och lite blommig och samtidigt syrlig doft. Den gör ordentligt rent, bra på att göra rent ögonsmink tex, utan att det svider. Tycker dock att den lämnar huden lite torr, så jag skulle kanske hellre enbart ha denna som steg 2 i min rengöringsrutin, inte som ett snabbt micellärvatten för hela ansiktet + ögonsmink. Men får verkligen bort allt, från foundation, spf och smuts riktigt bra. Betyg: 4/5. 

 

Inika Organic, Micellar Rose Water, 120 ml, 339 kronor. Snygg flaska i frostat glas med en lyxig guldig kork (som tyvärr riskerar att hamna på golvet och rulla in under badkaret). Vattnet är superhärligt och doftar fantastiskt fint av rosor. Det är riktigt bra på att rengöra, tar bort ögonsmink utan att det svider i ögonen, och det känns också återfuktande på huden. Det är lyxigt, härligt och lika effektivt mot smuts som det är skönt mot huden. Älsk! Betyg: 5/5. 

 

LÄS MER: Micellärvatten – vad är det egentligen? 

 

Recension

Dew ansiktsolja från Nóttnuit

Ekologisk ansiktsolja – recension. Hälsa på nya svenska märket Nottnuit. I deras ännu så länge lilla sortiment finns denna ansiktsolja som jag har testat under våren. Så himla härlig!

 

Nóttnuit, Dew, Regenerating Face Oil, 30 ml, ca 920 kronor. 

Svart snygg flaska som är sk biofotonisk, och ger produkterna ett ultraviolett ljus. Efter att oljan hällts på flaskan lagras den i ett elektromagnetisk rum och utsätts sen för ljud på 528 Hz, vilket sägs ha DNA-reparerande egenskaper. Very high tech! Jag har svårt att avgöra huruvida just detta är bra, det enda jag kan göra är att känna av effekten på min hud. Och jag måste säga att de första 3 veckorna var ganska trista, nästan lite av en besvikelse. Jag tyckte absolut att den var härlig att trycka in i huden och huden svarade med att bli mjuk och behaglig, men den kändes inte så speciell. Men så vecka 3 så började jag märka en skillnad. Huden känns otroligt mycket mer fuktig. Den känns också mjukare, lenare, klarare och faktiskt även fastare! Jag förstår ju inte exakt vad som gör vad men jag har verkligen blivit ett stort fan av den här oljan!

Oljan är ljust gul, ganska snabb och rinnig och dryg så klart. Doftar härligt och en anings blommigt, utan att bli för mycket. Innehåller bla jojobaolja, olja från vattenmelonfrön, druvkärneolja (min favorit!), kaktusfikonfröolja, svartkumminolja, nattljusolja och broccolifröolja. Och en nyckelingrediens i oljan är så klart bio-retinolet bakuchiol samt algae alaria som är en alg med antioxidativa egenskaper. Tillsammans jämnar dessa ut min hudton och gör huden något mer fast och fuktad = glow. Små linjer suddas ut och huden känns stunsig och fin – otroligt känsla. Allra bäst är den över ett fuktighetsserum – då är det bara mumma i huden! Oljan är dyr, men så himla härlig! Denna åker självklart upp på min bäst-i-test-lista! Betyg: 5/5.

Läs mer: 

Bästa ekologiska ansiktsoljan – mina 12 favoriter

 

Ekologisk ansiktsvård jag testar just nu #shelfie

Ekologisk hudvård. Det var länge sen vi kikade in i mitt badrumsskåp tycker jag! Här är lite av den ekologiska/naturliga hudvård jag testar just nu (några grejer har jag inte ens hunnit öppna ännu, men under kommande 6 veckor ska här testas!)

Balance Me, Tri-Molecular Hyaluronic Serum – fuktserum som min hud verkligen har älskat under den här kalla våren.

• Nuori, Vital Unifier – en toner, essence och mist i ett. Används efter tvätt och före serum. Härlig!

• Whamisa, Water Cream – den söta glasburken underst är en ansiktskräm från ekologiska K-beauty-märket Wahmisa. Känns otroligt bra!

• Whamisa, Facial Oil Deep Rich – ansiktsolja från samma märke som doftar fantastiskt! Har inte hunnit uppleva exakt hur den är i huden, men återkommer självklart med recension på denna duo!

• ByBi, Day Defence SPF 30 Moisturizer – dagkräm med solskydd om du vill, eller solskydd att ha över vanliga krämen. Känns riktigt bra so far!

Phytomer, Cyfolia Radiance Exfoliating Cream – peelingkräm med bland annat algen cyfolia från Bretagne. Ser fram emot att testa denna lite mer, gillade verkligen rengöringskrämen i samma kollektion.

• Mantle, The Dream Mask – ansiktsmask från svenska Mantle som är berikad med bland CBD-olja. Verkar vara en riktigt bra ansiktsmask att sova i.

• Mantle, The Calm Balm – en härligt fet salva som jag har tagit till ett par gånger när huden känts trött, torr och irriterad.

• Annemarie Börlind, Special Care Eye Wrinkle Cream – ögonkräm som är fri från doft och passar känslig hud. Känns riktigt bra på huden. Återkommer om denna!

• Purobio, BB Cream – hälsa på Purobios nya BB Cream. Var först inte så impad av den orange tuben, men innehållet är det inget fel på! Känns superhärlig, verkligen.

• Annemarie Börlind, Sensitive Cream Mask – ansiktsmask för känslig hud som jag verkligen ser fram emot att testa. Den ska hjälpa till att stärka huden och ta ned rodnad.

 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska ansiktskrämer (20 favoriter!)