Meny

Livsstil

Tack för all kärlek!

Wow! Det lönar sig verkligen att tillåta sig att öppna upp, att känna sig ledsen, att tillåta sig själv att vara personlig och blotta vad man råkat ut för och visa den fula sidan av den värld man verkar i.

Jag har mötts av så mycket kärlek, så mycket stöd, pepp och fått så mycket fina hälsningar, mail, mess, blommor… Jag har suttit med tårar som rullat ned för kinderna för att ni är så fina. Tänk vad kärlek kan göra ♥

Jag hoppas att det är det positiva som lyser igenom i min blogg. Jag skulle aldrig använda min röst eller min plattform för att sprida skit och hat eller använda den för att medvetet dra någon i smutsen. Det känns bättre att bidra med support i den här världen, istället för att bidra med splittring. Jag tror att man lär sig mer i livet genom att välja godhet.

Att dras in i andra människors drama är otroligt obehagligt, särskilt när man inte har något med det att göra, när man används som ett slagträ i en konflikt som är någon annans. Det är också obehagligt att se sitt namn i en så oresonlig kontext och att se att yrkesverksamma i branschen använda sina officiella plattformar för att trycka ned andra.

 

Jag har lärt mig massor av den här soppan. Att jag inte är gjord av sten. Att jag påverkas av att bli orättvist behandlad. Att det är svårt att inte ta påhopp personligt.

Men jag har tränat hårt på att vända mina tankar, för detta är inte mitt problem. Det är deras problem.

När människan är under press kommer deras rätta jag fram. Då reagerar många med rädsla. Gissar att de som gav sig på mig är rädda för något just nu. Jag blev också rädd först när detta drabbade mig förra veckan.

Men sen öppnade sig något inom mig  – tack för det meditation! – och rädslan försvann.

Kanske ska jag tacka de som valde att hänga ut mig. De fick mig att tydligt se vad jag ska göra, detta påhopp har bara gjort mig och min röst starkare.

För att lyckas i det man ska göra – oavsett bransch – är det bästa verktyget att vara juste. Är man hatisk så är man bara lat, gömmer sig bakom rädslan och gör inte sitt jobb tillräckligt bra.

Är man fuelled by love däremot…! Så känner jag mig verkligen och jag har verkligen lärt mig att det finns så mycket kärlek där ute. Ni har skickat den till mig på många olika sätt. Hundratals hälsningar! Jag känner mig totalt översköljd – en sån underbar, fantastisk känsla! Jag är så lyckligt lottad att ha så många fantastiska och varma människor runt omkring mig. Jag känner mig oändligt rik.

Och jag vet att kamratskap, samarbete, välvilja, tolerans, öppet sinne och dialog är det som kommer att bära en längst.

Och det bästa av allt är att jag vet att jag inte är ensam.

 

Det man skickar ut får man tillbaka. 

STORT TACK ♥

 

English: From the deepness of my heart – thank you all for your loving support! I’ll never let hatred on to this platform – I’ll only have tolerance. 

Livsstil

Nu är jag sjukskriven

I fredags opererade jag bort halva min sköldkörtel – ni ser ju tydligt på bilden ovan, i just den vinkeln, vad stor knölen på min hals var förra sommaren – och det var en lyckad operation. Eftersom halva sköldkörteln är kvar menar läkarna att det är 80 % chans att jag klarar mig utan Levaxin. Men jag ska tillbaka för några tester längre fram. Läs mer om min struma här. 

Man blir så djupt tacksam över att man ändå är såpass frisk som man är, när man sen ligger där på uppvaket, fortfarande lite groggy efter att ha blivit sövd och fått morfin för smärtan och man är så sjukt trött. Det kunde ju varit så mycket värre. Det kunde ju ha varit cancer tex. Kvinnan i sängen mitt emot mig hade cancer i bröstet och hade varit och gjort tester. Hon skulle snart påbörja sin behandling med strålning. Hon var så lugn, så varm, hade ett tydligt positivt tänk och – hon antog inget alls. Hon sa att det som händer får hända. ♥

 

Jag försöker också anamma detta, att inte anta så mycket, att ta saker som de kommer. Men det är svårt. Min hjärna jobbar hårt med att skapa bilder, tankar och grubblerier åt mig.

 

Efter operationen blir man sjukskriven en vecka. Man ska ta det lugnt, vila och inte träna. Jag mår bra, är fortsatt trött och det är stramt och stelt i halsen. Jag har lite ont när jag sväljer, så flytande, lätt föda är det som gäller nu ett tag. Och rösten är lite hesare. Men känslan när jag tar mig på halsen och knölen är borta är riktigt härlig.

operationen

Jag har faktiskt aldrig sjukskrivit mig från bloggen någon gång. Jag minns för några år sen när jag låg på kirurgen på SÖS med magsår, då hade jag mobilen med och kunde publicera ut blogginlägg. Helt galet ändå, inte undra på att man känner sig totalt utarbetad ibland.

Men den här gången tänker jag ge mig själv tid att vila. Jag ska vila efter min operation och jag ska vila mig från mitt jobb. Och jag ska också vila mig från skönhetsbranschen. Den framstår kanske som glittrig och glammig och underbar, men precis som alla andra branscher har den baksidor.

Det finns lika mycket skitsnack, intriger och drama i skönhetsbranschen som i de flesta andra. Och olika intressen. Jag är inte undantagen att bli påhoppad av alla möjliga orsaker. När min första bok kom ut, blev jag tex uthängd av en stor branschorganisation. Det var lite knäckande, men med support från mitt nätverk kunde jag vända på det hela – det var ju deras problem att de inte gillar min bok. Det är ju inte mitt problem.

Och det är så jag försöker lära mig att tänka – om någon annan har ett problem med dig, då är det just deras problem, inte mitt.

 

Nu har jag blivit uthängd igen, denna gång dessutom i en konflikt som jag inte har något som helst att göra med, något som inte ens berör mig, och dessutom sprids det antaganden om mig. Jag blev först chockad. Av den högljudda tonen. Sen blev jag väldigt ledsen. Men så tänker man lite på det, och då ser man mönstret tydligt igen – det är inte jag som har ett problem, det är någon annan som har ett problem. Men det är trist att bli indragen och drabbad av det. Och trist att det är en trend just nu att man ska hänga ut folk på sociala medier.

 

Man funderar på varför orättvisor drabbar en ibland, och jag ser detta som något jag ska lära mig av. Att träna mig själv ännu mer att inte ta det personligt, att inte ta på mig något som inte är mitt ansvar, att vara sann mot mig själv och inte lyssna på andra som dömer mig.

 

Jag känner mig faktiskt lite sliten, jag ser fram emot vila i veckan. Och sen kommer det säkert något bättre, något fyllt med kärlek till mig istället, alldeles runt knuten.

Trots sjukskrivningen kommer hjärnan och hjärtat så klart att fortsätta jobba, eftersom den här typen av vila och tid i tysthet alltid ger mig massor av inspiration. Sen läser man ett mail från en läsare som tackar för tips och berättar om sin förbättrade hud – och då värms hjärtat. Och så blir man taggad på instagram och ser att någon har fotat ens bok så himla fint, och så får man en hälsning från en nöjd besökare på Green Beauty Day och så tänker man att – man är nog inte så himla dålig på det man gör ändå. Även om andra försöker få en att tro något annat.

Min ambition är att fortsätta sprida positiv inspiration, fortsätta lyfta härliga människor, produkter och företag, och fortsätta att hålla min plattform fri från gnäll, shaming och skitsnack. Jag tror att vi alla vinner på det.

Hörs snart! Och keep on glowing!

Livsstil

Mycket PR-arbete för min bok Hello Glow

När man släpper en bok är det – beroende på förlag så klart – en stor PR-apparat bakom som jobbar för att få ut boken. Nyligen gick det här fina kitet ut till några utvalda influencers och journalister.

• En härlig sheetmask gjord av kelpblad från K-Beautymärket Whamisa.

• En fin krämbaserad highlighter från svenska The Beauty Archive. 

• En påse med ett av mina favoritpulver med bär från Organic Traditions.

Och så min bok också så klart! Tyckte själv att jag hade fått ihop en riktigt bra mix av produkter, skönhet från insidan, smart hudvård och så lite glow-smink på toppen! Jag är så tacksam att företag hjälper mig och förlaget med dessa produkter som jag ju gillar och vill stötta, så man hoppas också att mottagarna ska upptäcka och gilla dem. Men det är inte alltid lätt att nå ut i allt brus…

norstdetsDet bjuds också in till pressträffar långt innan böckerna släpps. Här sitter jag med min förläggare Johanna Kullman på Norstedts (vi är gamla kollegor, så kul att få jobba med henne, hon är grym!) som intervjuade mig om boken på en pressträff redan i november förra året. Känns så konstigt, även om boken var skriven, var den inte tryckt och långt i från utgiven då.

IMG_6274

Här är en bild på “min” presskontakt Sara Dobareh från ett litet release-event vi arrangerade på The Nest, den nya spa-oasen på Downtonwn Camper tidigare i våras. (Jag är inte sur, jag lovar, haha!) Det är Sara som tar hand om alla pressförfrågningar, fixar utskick, fixar fram bilder och annat som kan tänkas behöva. Det är såååå grymt att få jobba med Sara, fatta vilket stöd!

expressen_sondag (1)

Som författare av en så smal fackbok som detta är, är det så viktigt och underbart tacksamt och roligt att få bra spridning och få synas. Som på den här fina sidan i Expressen Söndag tex, så fint!

Jag ställer upp på i princip alla intervjuförfrågningar, annars blir det svårt att kunna sälja några böcker. :) Här är en ny intervju med mig på den hållbara sajten The Waves We Make. 

 

Jag vet att det kan bli lite mycket tjat från mig om boken så här efter releasen, man blir ganska trött på sig själv också. Men spontant känns det mycket roligare att prata om Hello Glow eftersom det finns så MYCKET olika saker att prata om!

 

English: I’m so happy that my new book Hello Glow is getting a lot of support – my team at the publishing firm Norstedts are just great to work with! 

Relaterade Produkter