Meny

Vilken är den bästa ekologiska hudvården?

Har nu följt min blogg ett tag vet ni att jag i början av januari varje år listar mina favoriter från året som har gått. Jag går igenom alla mina recensioner och letar efter alla produkter som har fått 5 i betyg. Mina listor tar ingen hänsyn till om produkterna är nya eller gamla, det handlar bara om de produkter jag har testat under året.

Så om du saknar någon produkt kan det helt enkelt bero på att jag inte har testat den. Och tvärtom – jag kanske testade en produkt för några år sen? Alla listor ända från 2009 finns bland mina kategorier i spalten till höger >>>>

(Vissa av de gamla inläggen saknar bilder och har trasiga länkar… sorry för det!)

Jag testar inte allt själv  – skulle aldrig hinna med allt som står i lådorna här – så jag har några snälla vänner som hjälper mig.

Men jag kan redan nu säga att det tydligen har varit ansiktspeelingens år i år! Jag har aldrig haft så många fullpottare på just ansiktspeeling som i år. Kul!

 

I väntan på 2017 års favoriter kan ni spana in favoriterna från förra året här:

• Bästa ekologiska hårvårdsprodukter 2016 

• Bästa ekologiska kroppsvård 2016. 

• Bästa ekologiska ansiktsvård 2016. 

• Bästa ekologiska sminkprodukter 2016 

 

English: Starting in Januari I’ll be posting my favourite-lists here on the blog. I’ve tried quite a few products during 2017, and some have been ace! 

Livsstil

Drömmer om Dufweholms Herrgård i Sörmland

Så här i mörkaste december tänkte jag bjuda på lite härliga sommarbilder! I början av augusti åkte jag och Nicolina Knapp, fotografen som har tagit alla bilder till min kommande bok “Hello Glow”, till Sörmland och den ursöta herrgården Dufweholm.

utsikt_dufweholm

Herrgården ligger otroligt fint vid Dufveholmssjön precis utanför Katrineholm. Vet inte om det kan bli mer idylliskt? Här tog vi några riktigt fina bilder, dels i omgivningarna, men också i det fina rummet vi bodde i och i deras fräscha spa.

dufweholms herrgard

Dufweholms Herrgård valdes till Årets Herrgårdshotell för ett par år sen och jag förstår varför. Så sött och “herrgårdigt”. Här kan man ju också äta julbord och ha konferens.

dufweholm1

Här är terassen till spa-huset som ligger precis i närheten av herrgården. Här fanns en liten utomhuspool också, och en liten bassäng inne. Inget att motionera i utan mer hänga och njuta. Och så en bastu, jättefint behandlingsrum och relaxavdelning.

hannah_dufweholm

Jag satte mig längst ut på bryggan och letade efter lite ro en morgon och det gick riktigt bra. Oerhört tyst och stilla, det enda som hördes ibland var tåget som susade förbi.

dufweholm2

I den här fina sviten bodde vi! Alltså, sängen. Den var otroligt vacker – och bekväm. Hela herrgården har gått all in på äldre sekelskiftesmöbler och allt andas romantik och har en känsla av äldre prakt.

dufweholm3

Frukosten serveras i restaurangen som är riktigt fin och även serverar grym mat. Och frukosten var inget undantag. Här fanns allt man kunde tänkas vilja ha och inga problem för mig som ej äter gluten att hitta massa gott att äta. Man älskar ju när frukostarna är generösa!

dufweholm4

Här sitter Nicolina och njuter efter en dag av fotograferande i en av alla salonger på herrgården. Vi åt världens godaste räksallad till lunch här.

eko_hudvard

Det var inga problem att skapa snygga stilleben med ekologisk hudvård i dessa rum, kan man säga. :)

hannah_bastu

Det blev svettigt att fota i bastun men visst är den fin! Jag gillar att man kan sitta i bastun och titta ut genom fönstret och njuta av utsikten. Här försöker jag mest se lite “njutig” och avslappnad ut, haha!

Flera av bilderna som vi tog på Dufweholm dyker upp i min bok som kommer i mars. Jag är så tacksam att vi fick arbeta på den här söta herrgården. Otroligt lugn, opretentiös och mysig. Och samtidigt ståtlig och välkomnande!

 

Stort tack alla på Dufweholms Herrgård! <3 

 

Läs mer: 

• I mars kommer min andra bok – en holistisk bok om huden. 

 

English: We had the great pleasure of spending a night at Dufweholms Herrgård in the heart of Sörmland earlier this summer. We took some really nice pis for my coming book. Så sweet, this place!

Relaterade Produkter

Recension

Recension: mascara från Juice Beauty

Ekologisk mascara. Jag har förstått att vi alla tycker väldigt olika om mascaror. Många som jag gillar funkar inte för många av er, och vice versa. Oh, well – what to do? Jag kan ju bara utgå från mig själv och jag kan inte svara på varför vissa mascaror tex släpper under ögat eller kliar i ögonen för er och inte för mig. Det där är så individuellt, juh.

Här har jag testat en mascara från amerikanska Juice Beauty Makeup som jag hade ganska höga förväntningar på:

 

Vad: Juice Beauty, Phyto-Pigments Ultra-Natural Mascara, 280 kronor.

+ Snygg och lång och trevlig hylsa i metall. Det långa skaftet är smidigt och lätt att hålla i handen och att använda. Guckan är blöt och riktigt svart vilket uppskattas. Och det är mycket gucka som bor i den här mascaran. Den bråkade lite med mig i början, tills jag lärde mig att helt enkelt “skrapa av” lite gucka på kanten av hylsan och sen borsta på fransarna. Den svärtar fransarna direkt och ger bra volym och även bra längd på fransarna. Om man lägger på flera lager får man riktigt snygga, långa och dramatiska fransar! Har bra hållbarhet och släpper knappt något alls under ögat. Klarar ett yogapass också. Gillar den blöta och generösa formulan. Vegan och 60 % ekologisk.

– Den är kladdig och främst blir det kladdigt uppåt, på själva ögonlocket. Den är lite besvärlig på det viset, eftersom det tar lite tid att få det snyggt. Den tål inte vatten/tårar så bra och svider lite när man tvättar av den. Ganska dyr. Trodde nog den skulle vara bättre.

Betyg: 4. 

juicebeauty_serum_foundation

Läs mer: 

• Grym foundation från Juice Beauty (betyg 5). 

 

English: My expectations for this all natural mascara from American brand Juice Beauty, were pretty high. It sure is a good mascara, but I have tried better.