Meny

Recension

Ekologisk foundation från Lakshmi

Ekologisk foundation. Italienska märket Lakshmi gör naturlig och ekologisk hudvård, kroppsvård och hårvård och nyligen har de också relanserat sin makeup. Jag har testat några av produkterna och jag gillar!

 

Vad: Lakshmi, Liquid Foundation, Light, 30 ml, 349 kronor.

Smart plastflaska med airless funktion (det betyder att ingen luft tar sig in i flaskan, och man kan undvika att bakterier frodas). Med ett lätt pump kommer det ut en fast kräm som doftar både sött och blommig och även tydligt av jordmineraler. Nyansen är ganska perfekt för mig nu när jag är vinterblek och den är neutral, alltså går den varken åt gult eller åt rosa, vilket oftast betyder att den passar många olika hudtoner.

Den här fasta krämen är lättast att borsta in med en tät foundationborste (jag brukar använda en stippling brush som jag har skrivit om här) och då jämnas hudtonen ut direkt, så den ger riktigt bra täckning. Den är också väldigt pigmentrik, vilket bidrar till den braiga täckningen. Det fungerar också att applicera med fingrarna. Den är matt på huden, och ger inget glow, men självklart kan man grunda med en olja för att få lite mer lyster. Hållbarheten är mycket god, på kvällen ser huden fortfarande riktigt fräsch ut. Det är också lätt att bygga på mer täckning, men man får arbeta snabbt eftersom foundation är så pass tjock och liksom “stelnar” till om man inte arbetar in den i huden. Jag har inte testat att applicera med svamp, men det går säkert också bra.

Sammantaget är detta en foundation som är perfekt när man vill ha mycket täckning – mycket pigment i den! – inte är sugen på så mycket lyster, och behöver vara snygg hela dagen och kvällen. Och den passar också perfekt om man ska fotas eller på fest och vill känna sig supersnygg. Trots sin kompakthet och matthet, så bibehåller den fukt bra i huden under dagen.

Betyg: 4,5. 

lakshmi_foundation

Läs mer: 

• En kärleksförklaring till en foundation från Zuii Organic. 

• En av mina allra bästa foundations, Un Cover Up från RMS Beauty.

 

English: This liquid foundation from Italian brand Lakshmi is perfect if you want a matte look with quite a lot of coverage. 

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Recension

Ekologisk och naturlig ögonfransnäring

Serum för att förlänga fransarna. Funkar det? Jo, vissa gör det. Krångligt? Jo. Risk för allergiska reaktioner? Jo. Dyrt? Jo, det också. Jag har testat serumet från Lash Food, min kompis Andrea har testat serumet från Green Esthetics och min kompis Sofia har testat serumet från Marina Miracle.

 

Green Esthetics, Longer Lash, Eyelash Growth Conditioning Solution, 5 ml, ca 700 kronor. Longer Lash utlovar längre och tjockare ögonfransar på 4-6 veckor. Serumet appliceras på ren hud längs med den övre ögonfransraden med en eyelinerliknande borste. Det svider ganska mycket om man råkar få lite i ögat, men det försvinner också rätt snabbt. Efter 6 veckor så kan jag inte direkt påstå att mina blev särskilt mycket längre men kanske en smula tjockare. Ingen har heller kommenterat mina ögonfransars mirakulösa förändring så det känns som en rätt onödig produkt, särskilt eftersom den är rätt dyr. Betyg: 2.

 

Marina Miracle, Eyelash Serum, 9 ml, 384 norska kronor. Detta är en produkt från Norge som jag testade på mina bryn för några år sen, men eftersom jag inte var noga med att göra det varke kväll så rann det ut i sanden… Nu fick min kompis Sofia testa den enbart för fransarna. Den innehåller en oljeblandning (ricinolja och arganolja, bla) och med en mascaraborste ska applicera serumet på fransarna varje kväll. Sofia testade i ca två veckor, men tyvärr fick hon en allergisk reaktion, och området runt ögat svullnade upp. Oljan innehåller lavendel, och vi gissar att det var det som Sofia reagerade på. Jag har dock läst andra recensioner online och de är positiva, ögonfransarna känns stärkta, och det faktum att man också kan använda dessa på ögonbrynen är också en fördel. Så tyvärr uteblir betyget här.

organic eyelash serum

LashFood, Eyelash Enhancer, 3 ml, 895 kronor. Svindyrt, ja. Men efter ca 8 veckors användande (jag har försökt att komma ihåg detta varje kväll före läggdags), så märker jag att mina fransar inte bara har blivit starkare och tjockare, de har blivit någon millimeter längre. Man märker det ju främst när man målar på mascara, att fransarna verkligen har fått en boost! Detta är ett serum som certifierat enligt Ecocert, och man målar på det vid fransrötterna med en typ av eyelinerpensel. Svider inte i ögat och känns lätt och smidig att använda – det gäller bara att komma ihåg det! Är man konsekvent och använder det varje kväll kommer man att se resultat. Betyg: 4.

 

English: Me and my friends have tried eye lash serums in the hope of getting fuller and longer lashes. The one brand that delivers on that promise is American brand Lash Food. 

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Guide

Naturlig hjälp mot pollenallergi

Naturlig lindring av pollenbesvär. Häromdagen kände jag en bekant irritation i halsen när jag gick ut för att gå till yogastudion. Kopplade inte direkt, men under yogapasset kände jag mig otroligt svag, illamående och varm. Sen trillade poletten ned – pollenallergin är här igen, precis som varje vår.

Jag tål inte många av de receptfria allergimedicinerna, riskerar att få magsår av flera av dem, tyvärr, men har hittat en sugtablett som brukar funka.

Här är några tips för dig som vill lindra pollenbesvären på naturlig väg:

nässköljare pollen

Nässköljare. Att skölja näsan dagligen är ett bra sätt att hålla näsan och bihålor rena från pollen. Jag har kompisar som är superproffs och sköljer näsan regelbundet och slipper på så sätt problem med pollen.

go_for_life_raw_bipollenBipollen. Inget för dig som är allergisk mot bin och bi-produkter! Men detta är ju växtpollen från det som bina har samlat in till sina “bon” och de här små kulorna är fulla av nyttigheter som vitaminer, antioxidanter och fettsyror. Genom att äta bipollen – 1/5-1 matsked per dag på gröt, i smoothie eller yoghurten, tex – så sägs det att man kan lindra sina egna pollenbesvär. En del menar också att det kan löna sig att knapra bivax och äta honung.

weleda rhinodoronRhinodoron. Weledas nässpray med Aloe Vera lindrar torra näsor men också näsor som snyts ofta. Bra lindring för pollennäsor.

Dr Hauschka Ögontröst

Dr Hauschka Ögontröst. För trötta irriterade ögon kan man testa dessa pads som man dränker i örtvattnet – innehåller vatten och örtextrakt från fänkål, ögontröst och kamomill. Lindrar irriterade och svullna ögon.

nasaleze

Nasaleze. En nässpray som är gjort på cellulosa av tall och som är en mekanisk spray som lägger sig som en hinna i näsan. Den här hinnan hindrar de värsta pollenreaktionerna.

 

Har du några bra tips som lindrar mot pollen? 

 

English: Spring time means itchy throat, tired eyes, runny nose… But there are som natural remedies that eases the troubles. 

 

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar