Meny

Recension

Testat: foundation från Nui Cosmetics

Ekologisk foundation. Från Tyskland kommer Nui Cosmetics och deras flytande foundation hörde jag talas om när jag var i Finland och träffade den finska distributören Biodelly. De sa att detta var den allra bästa ekologiska foundation! Snacka om att mina förväntningar var höga när jag började testa.

 

Nui Cosmetics, Natural Liquid Foundation, Taiao, 30 ml, ca 400 kronor. Detta är första gången som jag testar en foundation i svart glasflaska. Ett pump doserar ut en lite småseg kräm som är lätt och som har en varm doft av vanilj. Den här lätta krämen innehåller squalene, en typ av oljelösning som görs av olivolja och som har bra återfuktingsförmåga, skyddar huden och hjälper att ge lite spänst. Jag gissar att detta är den hemliga magiska ingrediensen i den här foundation – för den är verkligen grym. Jag använder helst en stipplingborste – den här är bra för ändamålet – och borstar lätt in den här i huden. Den inbyggda segheten gör att foundation inte stelnar som en del andra foundations kan göra, utan mer smälter in i huden.

Jag jobbar in med borsten i små cirkulära rörelser och resultatet är riktigt bra. Huden jämnas ut, den ger medel till lite mer täckning och huden får en fin naturlig glow. Den här foundation innehåller inget skimmer, men den har en naturlig fuktighet, utan att den blir för blank, tvärtom är den lite åt det mattare hållet. Den håller sig snygg hela dagen (alltid bättre med primer under så klart) och även på kvällen. Ännu bättre blir det så klart med ett silkespuder över, men det är inget måste, jag kör oftast utan.

nui_makeup

Nyansen heter Taiao och beskrivs som ljus/medium nyans och neutral i tonen, vilket betyder att den ska funka för dig som är både gul och rosa i undertonen. Den ser kanske lite rosa ut på bilden, men den blir mest neutral på huden.

Det funkar att applicerar med fingrarna också, med stipplingborste går det åt lite mer, så då känns produkten ganska odryg. Men det blir bättre med borste, och även riktigt bra med en beauty blender. Tror att det är svårt att misslyckas med denna. Ska jag klaga? Pumpen sölar lite, och jag gillar ju inte att man inte kan se innehållet genom det svarta glaset.

nio_cosmetics

Sammanfattning: Återfuktande, smidig formula, lätt att applicera och få snyggt, nyansen är riktigt fin och även resultatet. Ser fixad ut, men inte översminkat och onaturligt – bara snyggt och med riktigt bra hållbarhet. Betyg: 5.

Nui Cosmetics finns också här (svensk webbshop.)

 

English: This liquid foundation from German brand Nui Cosmetics is really great. Love the light but slightly sticky formula that melts into the skin. 

Recension

Grym nagelolja från Kure Bazaar

Jag gör min egen manikyr och den är inte så avancerad, och sker heller inte så ofta. Men jag har “ränder” på naglarna och behöver då en buffer som jag använder för att “slipa” ned ränderna. Sen behöver jag en nagelbandsolja som jag masserar in i hela nageln, och i nagelbandet. Proffsen menar att man behöver nagelbandsolja dagligen för att hålla nageln och bandet starkt och friskt. Jag har faktiskt den här oljan på skrivbordet på jobbet och den doftar så himla härligt så den använder jag kanske att par dagar i veckan.

Nu har jag testat denna nya olja från Kure Bazaar, Organic Rose Infusion Nail Oil. Den är ju så fin! Man använder den som ett vanligt nagellack och bara penslar naglarna, och man slipper vara orolig för att det hamnar något utanför. Oljan torkar in hyfsat snabbt, men man får ju låta den ta tid att absorberas om man inte vill riskera fläckar.

Den doftar av oljor – den innehåller 10 olika växtoljor, bland annat arganolja och nattljusolja – och den har också en dov doft av rosor. Ser ni bladen i flaskan? Det är rosblad – så fint!

Jag har haft problem med ett par av mina naglar ett tag nu (hör ihop med stress under stora delar av förra året) som har blivit sköra och man kan liksom se små flagor i nageln. Med den här oljan stärks naglarna direkt. Efter ett par veckors regelbunden användning, ca varannan dag, så är naglarna i grym form! Naglarna skivar sig inte längre och sprickorna är borta. Jag blev så positivt överraskad av den snabba effekten av den här oljan. Och eftersom den är så lätt att använda är det lätt att fortsätta, åtminstone varje vecka. Underbar!

kure_bazaar_nailoil

English: This organic nail oil from French band Kure Bazaar has saved my brittle and weak nails – now they feel stronger and don’t break! 

Livsstil

Nu kör vi sockerdetox i 8 veckor!

Nä, vet ni vad? Det har blivit alldeles för mycket godis och sötsaker för mig, redan innan jul drog detta sockersvullande igång. Jag har lite svårt att hantera socker ibland, och kommer det sen mens i vägen, ja då vill jag bara ha lite mer choklad. :) Det är som att jag trillar ned i ett sockerhål, och får lite svårt att ta mig upp igen. Detta händer någon gång per år och då måste jag helt enkelt skärpa mig.

Så nu är det verkligen dags för en sockerdetox! Jag har gjort flera under åren, ibland bara 3 veckor, ibland 8 veckor, och en gång var jag helt sockerfri i flera månader. Läs mer om det här. I normala fall äter jag kanske lite socker i form av efterrätt/choklad enbart på helgerna och det går utmärkt att ha den balansen, men ibland går det alltså överstyr.

Därför behöver jag en detox ibland, det är ett skönt sätt att sätta kropp och knopp på “reset” och det är otroligt skönt att avgifta sig lite, och i mitt fall handlar det också om att bryta vanor. Jag tänkte börja i dag och köra 8 veckor – hakar ni på?

sockerstopp (1)

Vill tipsa er om dessa två böcker som jag ofta återkommer till; Sarah Wilsons “I quit sugar” och Filippa Salomonssons “Sockerdetox.”

Jag har skrivit om mina sockerdetoxer flera gånger. Tänkte samla länkar här nedan så kan ni läsa lite om hur jag brukar göra – det ska inte vara krångligt och jobbigt! – och lite vad som händer under tiden.

 

• Så funkade mina 8 veckor utan socker! 

• Jag kör sockerstopp -så gör man! 

• Är du sockerberoende? 

• Jag klarade 100 dagar utan socker!

 

Hojta om du har några frågor, men jag tror att jag har fått med det viktigaste. Detta ser jag fram emot. Jag är trött på min svullna kropp, min “sura” känsla i munnen, min trötthet och att mitt humör svänger mycket mer med socker. Att jag känner mig slö i huvudet, och inte är lika alert och kreativ. Jag är också trött på stora porer! NU KÖR VI!

 

English: Time to detox from sugar for a while! I need to come back to my more sharp mind, my leaner body and my better skin!