Meny

Recension

Så fungerar min jade roller

Ni är några stycken som har hört av er för att höra hur jag trivs med min jade roller. Och jag måste säga att jag trivs mycket bra!

Jade roller och andra ansiktsrollers är högsta skönhetsmode just nu, även om just jade rollers har funnits i tusentals år och bland annat använts inom den kinesiska medicinen sedan länge. Just jade anses vara en “helig” sten som är särskilt bra på att ta bort orenheter, sägs det.

Den jade roller jag har är ganska enkel, det är en slät sten av äkta jade som jag rollar över ansiktet på kvällen. Jade rollers sägs förbättra hudens struktur, sägs förbättra cirkulationen i huden och sätta fart på kollagenproduktionen. Dessutom sägs den bidra med nyttig lymfmassage och ta ned svullnad i huden.

Jag använder den så här:

• Applicerar ett serum efter tvätt och ansiktsvatten på kvällen.

• Går till sängs, och när jag ligger ned i sängen i lugn och ro använder jag min roller.

• Jag börjar med att rolla pannan fram och tillbaka 20 gånger.

• Sen rollar jag mig från näsan och utåt i olika riktningar, mot tinningen och mot örat, ned över kinden mot käklinjen. Jag rollar också från näsan över huden strax under ögat. 20 gånger på varje sida.

• Sen rollar jag ned för halsen från käklinjen ned mot mot nyckelbenen, 20 gånger.

Det som händer är att jag genast börjar svälja, ett tecken på att lymfdränaget är igång.

Jag har noterat att huden ser riktigt bra ut, i december hade jag fantastisk hud. Då var jag superduktig och rollade huden varje kväll och använde den här hudvården. Jag ser en tajthet i huden och en släthet som jag inte sett förut. I pannan ser jag att de horisontella linjerna inte är lika djupa och att en av linjerna nästan suddats ut. Jag noterar också att huden runt käklinjen är tajtare.

Jag tycker dessutom väldigt mycket om ritualen på kvällen för mig själv, i mörkret. Den hjälper mig att komma ned i varv och jag kan fokusera lite på mig själv för en stund.

Jag har ingen aning om jag gör rätt, har kollat videos på youtube – det finns många!  – där de istället rollar hårt uppåt, lite för att “släta” ut rynkor uppåt och en del ser ut att trycka ganska hårt mot huden.

Jag trycker inte ned rollern hårt i huden, för jag anser inte att det är en massageapparat, utan det räcker med att man bara rollar den lätt över huden. Tyngden från jadestenen ger rätt tryck tror jag. Det viktiga är ju att lymfdränaget sätter igång och att huden ändå får en lätt massage tänker jag.

Min jade roller kommer från Yogalove, men den har varit slutsåld ett tag. Numera finns det bara en liknande, med en miniroller på andra änden, spana in den här. Oklart när dessa kommer in i lager igen.

På den här ganska pratiga videon förklarar hon att hon har sin jade-roller i frysen och när jadestenen är kall blir det väldigt skönt på huden under ögat. Dessutom använder hon jaderullen över sin sheetmask vilket verkar bra, då hjälper man ju att pressa in nyttigheterna från masken djupare in i huden.

Här finns det en annan variant av jade roller i en shop som skickar till Sverige.

Jag läste att Nordstrom i USA ständigt säljer ut jade rollern från Shiffa som alla tydligen är helt tokiga i. Jag gissar att vi kommer att få se mer av jade rollers och andra face massage rollers även i Sverige.

 

Använder du en jade roller? Hur gör du? 

 

English: There seems to be a jade roller craze going on right now. I totally understand. My skin feels firmer and more even! 

Recension

Beauty-battle: ekologisk handkräm

Eko handkräm. Vintertid kan jag absolut inte vara utan handkräm och smörjer mest hela dagen och även på kvällen innan läggdags. Här är fyra riktigt bra handkrämer som jag har testat i vinter:

 

Dr Sannas, Hand Cream, 75 ml, 179 kronor. Första intrycket är lite trist; skruvkork, tyvärr, ingen särskild doft och ganska mellanmjölkig konsistens. Men själva effekten är bra, huden återfuktas på riktigt och vårdas. Det känns som huden får en slags skyddande hinna som inte på något sätt känns obehaglig utan enbart känns riktigt bra. Långsiktigt fungerar den här handkrämen utmärkt för torra vinterhänder och huden känns betydligt mer elastisk och fräsch. Minus för olyxig doft och känsla. Betyg: 4,5. 

 

Neal’s Yard Remedies, Garden Mint & Bergamot Hand Cream, 50 ml, 145 kronor. Älskar den här! Bästa doften (mint och apelsinblomma!). Bästa konsistensen (lagom tjock och härlig). Bästa återfuktningsförmåga (håller händerna mjuka hela dagen!) och bästa overall upplevelse! Jag trodde aldrig att Neal’s Yard Remedies Wild Rose Hand Cream skulle kunna bli utmanad som en av mina absolut bästa handkrämer. Betyg: 5. 

handkramer

Jurlique, Lavender Hand Cream, 40 ml, 169 kronor. Den här lilla nätta tuben passar perfekt i de minsta väskorna och den innehåller en lätt kräm som doftar ljuvligt av lavendel. Jag älskar den här doften. Det är inte någon gammal-tant-lavendel utan en fräsch doft som bara är helande för själen på något vis. Återfuktar huden bra och håller händerna mjuka och härliga hela dagen. Händerna liksom kapslas in i en härlig halvklibbig känsla utan att det känns “blött”. Minus för skruvkork, som gärna sticker i väg. Betyg: 4,5. 

 

BCL Spa, Critical Repair Cream Citrus Coconut, 89 ml, 99 kronor. Den här färgglada tuben blir man ju glad av! Den innehåller en ganska seg salvaaktig kräm som doftar underbart av kokos och choklad (?). Den ska ha en blekande effekt på pigmentfläckar, men det är inget jag har noterat (har ju vitiligo på händerna, så inget direkt behov). Men den är riktigt skön att smörja in och huden blir lite klibbig som jag gillar, men krämen absorberas också snabbt. Återfuktar riktigt bra och håller händerna mjuka och sköna. Och kokosdoften är ju ljuvlig! Betyg: 4,5. 

 

Läs mer: 

• Högsta betyg till Neal’s Yard Remedies Wild Rose Hand Cream.

 

English: I love all of these four hand creams. But I do believe that I’ll take the one from British brand Neal’s Yard Remedies with me in case emergency.  

Livsstil

Fan vad jobbigt det är att inte kunna sova…

Jag har i flera år haft lyckan att sova som en liten gris. Älskar att jag har kunnat lägga mig i sängen och hyfsat snart kunnat somna och sova igenom hela nätter och vakna utvilad.

Under en period i karriären när jag var i hetluften på kvällstidningar och nyhetschef sov jag skitdåligt. Låg ständigt och grubblade och planerade och hade ångest. Men det där försvann i takt med att jag blev mer rutinerad, och i samband med att jag blev mamma.

Men den senaste månaden har jag haft otroligt svårt att sova. Jag ligger och vrider och vänder till klockan är 02 och är sen skittrött när jag vaknar. Det suger.

Annars har jag lätt kunnat göra några andningsövningar, smörja in mig i den här underbara krämen som gör att jag somnar direkt, och spraya ett par sprut av den här och sen har saken varit biff.

Jag kan bara gissa att det är flera saker som spökar samtidigt; oro och stress på jobbet, min make som har varit förkyld och hostat hela nätterna, jag själv som har legat i värsta förkylningen i över två veckor och haft svårt att andas genom näsan och så lite fullmåne på det? Och sen tror jag att vi behöver en ny bäddmadrass. Och en helt ny säng. Eller, jag drömmer om det i alla fall.

somnteer

Nu är det sträng sömnregim som gäller. Dricka te på kvällen, gärna något av dessa:

Natural Temptations – Dreams Come True, Pukka – Night Time, Yogitea – Bedtime och Neal’s Yard Remedies Night Time Tea. Älskar att det finns så mycket naturliga och ekologiska hjälpmedel.

 

Hur gör du för att sova bättre? 

 

Läs mer: 

• Här är alla härliga produkter på mitt nattduksbord.

 

English: I’ve been lucky to be able to sleep really easy and long! But tha last month or so I’ve been sleeping really bad…