Meny

Livsstil

Testa yinyoga med mig online!

Jag fortsätter att hoppa in och hålla klasser på Pranama i Stockholm och för dig som inte är i närheten finns det nu möjlighet att testa Embodied Yin med mig online! Jag håller klasser som live-streamas online i augusti. Här kan du läsa om Pranamas liveklasser.

Gör så här:

Skapa ett konto på Pranama (enkelt och snabbt!). Medlemskapet gör det möjligt för dig att boka klasser online + ger dig all bokningsinfo du behöver via mail.

• Varje klass online kostar 100 kronor – oavsett längd på klassen. Via länken här är det enkelt att betala.

• Boka in den klass du vill gå på – antingen via sajtens bokning eller via mobilappen om du laddar ned den.

• 30 minuter innan klassen får du ett mail med en länk till Zoom (ett virtuellt klassrum) där klassen hålls. Har du aldrig använt Zoom innan laddar du enkelt ned programmet till din dator/padda/mobil – använd bara länken som kommer med i mailet! (PS – kolla din skräpkorg!)

• Ca 15 min innan klassen börjar kan du logga in och där syns jag i rutan live + de andra som ska gå klassen. Du kan välja om du också vill synas eller om du bara vill kolla på mig, genom att stänga av din egen kamera.

• Embodied Yin online på tisdagar som jag håller i augusti är 75 minuter. Efter klassen är det bara att logga ut!

 

• Mina datum och tider på Pranama + Live: 

Tisdag 4 augusti kl 19.

Tisdag 11 augusti kl 19.

Tisdag 18 augusti kl 19.

Tisdag 25 augusti kl 19.

 

Inför klassen:

Du behöver bara mjuka sköna kläder, en matta (vanlig golvmatta går utmärkt att vara på!), en större kudde eller två, och en filt. Har du bolster och block hemma ska du självklart använda det. Jag guidar dig genom klassen och man behöver INGA förkunskaper när det gäller Embodied Yin, men gärna en lugn plats där du kan ha tid för dig själv.

 

Vore himla kul att ses ute i det virtuella klassrummet!

 

PS: Har du vägarna förbi Pranama på Ringvägen 126 håller jag även Embodied Yin där på fredag 7 augusti och fredag 14 aug kl 11.30 (60 min.) Drop-in på plats funkar utmärkt! 

Recension

Rumsdoft – aromaspray, auraspray och mister

Aromaspray. Något jag alltid köper när jag är utomlands eller på mässor är aromasprayer. Det är typ som rumsmister men man kan också ha dem på kroppen, lite som att man bara sprayar lite lukta gott runt sig. Jag gör det gärna före meditation, eller om jag tränar yoga hemma och vill ha lite mysigt.

Aromasprayerna som jag köper är baserade på eteriska oljor, inte syntetisk doft, och dessa hjälper till att skapa “moods”, tex så kan de lugna en, men de kan också ge en energi, beroende på vilka eteriska dofter som blandas i. För att man inte ska behöva gå en kurs i aromaterapi, finns det ju dessa typer av smarta “färdiga dofter” som det bara är att spraya efter behag. Här är tre rumsdofter som står hemma hos mig just nu:

 

Zephorium, Amethyst Crystal, Aura Spray. Dessa fina dofter är kopplade till olika kristaller och till olika chakran. De kommer också med en affirmation: “My thoughts create reality”. Fint! Denna doftar superfint av lavendel, geranium och neroli. Jag använder den och sprayar runt mig närhelst som jag får feeling, när jag behöver fokus eller något som lugnar inför meditation. Otroligt fin flaska och den innehåller även pulveriserad ametist i lavendelolja.

 

Roques Oneil Therapie, Restore Aura Spray. (Jag länkar till en flaska i full size, 100 ml, flaskan jag har är en tester.) Detta brittiska märke gör produkter för välmående med aromaterapi i fokus. Denna aura spray ska hjälpa till att skapa lugn och det gör den. Man sprayar mot ansiktet – håller flaskan på en armslängds avstånd i från sig – andas in, håller andan en sekund eller två och andas sen ut genom munnen. Upprepas 3 gånger och ja. Det funkar! Hjärtat slår saktare och känslan är mycket lugnare. (Kan ju så klart ha med andningen också att göra.) Doften är ljuvlig; rosor, rosmarin och fragonia – blommig och delikat. Mmm!

 

Primavera, Air Spray, Harmony. Tyska Primavera gör otroligt fin hudvård men också eteriska oljor och så dessa Air Sprays. Denna heter Harmony men verkar ha utgått hos dem själva, och ersatts. Men den finns alltså kvar i flera shopar. Harmony syftar på att ge dig harmoni och doftar otroligt fint av sandelträ, apelsinblom och rosor. Den kallas för en Feng-Shui blandning som är kopplad till Eld-elementet = passion, klarhet och glädje. Perfekt när man vill hitta till mer kärlek och få sig en härlig balanserande doft-kick!

pillow_mist_nealsyard

En annan av mina favoriter är Pillow Mist från Neal’s Yard Remedies. Den sprayar jag i sovrummet före läggdags – ljuvlig!

neals yard_diffuser calming

Och nu finns även Neal’s Yard ljuvliga diffusers tillbaka i Sverige. Detta är den gamla versionen som är min allra bästa diffuser någonsin! Den hittar du här.

 

Läs mer om naturliga dofter:

Var hittar man ekologiska doftljus?

Guide

Favorit: Rose & Apricot Hair Milk från John Masters Organic

Ekologisk hårvård. Amerikanska märket John Masters Organics har länge varit ett av mina favoritmärken när det gäller hårvård, inte bara tvätt utan också stylingprodukter. Märket är skapat av den amerikanska frisören John Masters som bestämde sig för mer ca 15 år sen att han inte mer ville arbeta med syntetiska kemikalier. Sen började han utveckla egna produkter och det tackar vi för.

Detta är en av mina favoriter som jag ofta återkommer till – perfekt på sommaren när håret känns lite torrt.

 

John Masters Organics, Rose & Apricot Hair Milk. En halvfast kräm som doftar fullkomligt ljuvligt av rosor. Denna kramar jag in i halvtorrt hårt efter tvätt och då får håret genast extra återfuktning. Krämen gör håret mindre frissigt och fungerar som en lättare stylingkräm, ger håret lite styrsel. Den innehåller flera vårdande oljor och fungerar också som lättare solskydd för håret. Har du torrt och risigt hår efter en lång sommar är detta krämen för dig! Om jag sen blåser håret efter att ha applicerat denna så blir håret riktigt bra (jag har page till halsen ungefär), håret får fin glans och håller sig riktigt fint i flera dagar. Älskar!

 

Läs mer om flera ekologiska favoriter för håret:

Mina 9 bästa ekologiska schampon