Meny

Livsstil

Hur går det med sockerdetoxen?

Härlig raw fika (sockerfritt, glutenfritt) från Terassen på Skrapan i Stockholm – tips!  

 

Jag inledde ju en sockerdetox i juli förra året med ambitionen att vara fri från raffinerat socker i 100 dagar. (Jag har tidigare gjort kortare sockerstopp om 8 veckor ett par gånger.) Och det gick jättebra! Under tiden åt jag alltså inga sötsaker, godis eller annat med raffinerat socker i. Däremot åt jag ju restaurangmat och annat som det kanske finns socker i, men som jag inte var medveten om.

 

Jag har under tiden ätit sött i form av dadlar, bars och torkad frukt och under jullovet utökade jag mitt sockerintag och har njutit av mörk choklad (minst 70 %) samt ett par marsinpanbröd från det där danska företaget ni vet… :)

 

Anyhow! Jag är fortsatt taggad på att leva typ 99 % sockerfritt, tycker inte det är svårt att tacka nej till fika på jobbet (jag äter ju ändå inte gluten, så brukar aldrig fika ändå) och äter hellre en god förrätt än en efterrätt numera på krogen.

 

Det dolda sockret i mat tänker jag leva med, men jag tänker inte själv tillsätta socker. Jag kommer också tacka ja till dessert om det skulle tarvas – man vet ju inte om kungen bjuder in! – men jag kommer inte själv att göra någon och jag tackar nej om det känns ok.

När jag är trött kommer sockersuget lättare, liksom någon dag innan mens. Då har jag unnat mig mer nötter, en god juice med frukt i och mitt bästa tips som hjälper mot det mesta: ta en kopp örttte!

 

Varför sockerstopp undrar ni? Jag har flera autoimmuna sjukdomar som inte behöver de inflammationer som socker skapar, jag vill inte bryta ned mina hudceller och åldra min hud i förtid på grund av socker. Jag vill leva ett hälsosamt och långt liv. :)

 

Ja, men frukt är ju också fullt av socker? Ja, naturligt socker från fruktos är inte att leka med, bland annat förstör det hjärtmuskelcellerna – läs mer om det här. Jag äter typ aldrig färsk frukt, men använder då och då mango och banan i mina smoothies. Fast torkad frukt i bars slinker ju ned så klart. Men inte varje dag.

 

Nästa steg i detta är att bjuda er på lite experimenterade av sockerfritt i köket. Hav tålamod dock, jag är ingen matbloggare, direkt :)

 

Läs mer: 

• Sockerdetox – så gör du. 

• Så gick det – utan socker i 8 veckor. 

 

English: So I cheated a bit during the Christmas Holidays and had some 70 % chocolate, but other than that I’ve stayed away from refined sugars for almost 6 months! 

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Recension

Beauty-battle: ekologisk rengöringsgel

Ekologisk ansiktsrengöring. Jag är inget superfan av gelébaserade rengöringar och den här trion är troligen riktigt bra för dem som älskar gels, men för min hud blir det för kraftigt. Och särskilt mitt i vintern när jag är lite känsligare. Kommer att spara en av dessa till sommaren när huden reglerar sig lite bättre.

Gemensamt för dessa är att de också är bra att kombinera med tex konjacsvamp eller rengöringsborste – det kommer bli superrent!

 

Juice Beauty, Stem Cellular 2-in-1 Cleanser, 133 ml, 429 kronor. Praktisk pumpflaska i plast, som doserar riktigt bra – ett pump räcker gott för hela ansiktet. Innehåller en beigefärgad grumlig geléaktig kräm som har en trevlig och mild doft av tvålig såpa med en gnutta citrus. Lätt och behaglig att massera in i huden, löddrar fint på huden om man tillsätter vatten. Inga problem att ta bort ögonmejken, svider inte. Tar också bort mineralbaserad makeup och annan smuts utan problem. Drar samman porerna efter tvätt, stramar upp huden bra, men om man använder denna dagligen känns den efter ett tag också något uttorkande på huden. Om jag använder den 2-3 dagar i veckan funkar den riktigt bra för mig nu när det är vinter och jag är lite känsligare i huden. Den här sparar jag till i sommar! Dyr. Betyg: 4. 

gel_cleansers

Från vänster: The Organic Pharmacy, Neal’s Yard Remedies, Juice Beauty. 

 

Neal’s Yard Remedies, Deliciously Ella Facial Wash, 100 ml, 219 kronor. Snygg glasflaska med pump som doserar bra. Innehåller en helt genomskinlig ganska rinnig gelé som doftar tydligt av gurka och dill! Löddrar riktigt bra och känns bra på huden när man masserar runt den, den löser upp makeup och annan smuts riktigt bra. Och den är också lätt att bara skölja av huden. Inga problem att ta bort mascara, även om det svider en liten aning. Tycker dock att huden blir alldeles för uttorkad efteråt. Tror den här passar bättre på en fetare hud, eller hud som är riktigt tålig. Har även testat att tvätta händerna med denna, och även då känns den uttorkande. Ingen hit, tyvärr. Betyg: 3. 

organic gel cleanser

Organic Pharmacy, Rose Facial Cleansing Gel, 100 ml, 569 kronor. Fin glasflaska med pump, man får trycka ett par, tre gånger för att få ut önskad mängd. Innehåller en orangefärgad fast gelé som doftar tydligt av ros, en riktigt fin och fräsch doft, inte av den kvalmiga typen. Trevlig att massera ut på huden, man kan också tillsätta lite vatten så blir det trevligt löddrigt. Tar bort smuts och smink utan problem och även ögonsmink från ögonen utan att det svider. Lätt att skölja av och efteråt känns huden förvisso otroligt uppfräschad, men också något torr. Dyr! Betyg: 3,5. 

 

Läs mer: 

• Recension av rengöringar från Maria Åkerberg, Esse Organic och Kadalys.

 

English: Among these three all natural facial gel cleansers I prefer the one from American brand Juice Beauty. Even though it’s a bit to drying for me. 

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Recension

5-free nagellack från Priti NYC

5-free nagellack. Amerikanska Priti NYC var tidigt ute med att slänga ut flera miljögifter från sina nagellack. Under åren har de lanserat många fina nyanser.

Den här grå nyansen är ett cremelack och heter Cobweb, en ljusgrå färg som är ganska trendig just nu. Men på naglarna är den ganska trist, tycker jag. Pritis lack har bra hållbarhet, är lätta att måla på naglarna – jag gillar breda penslar, men denna är ganska smal men det går ändå bra.

Jag har testat flera av Pritis lack och jag gillar det stora sortimentet av härliga färger även om de jag främst återkommer till är de ljusa av typen french manicure. Och deras nagellacksborttagningar är grymma.

Här hittar du Priti NYC. 

pritinyc nagellack

Spana in fler nyanser av Priti NYC? Testa gärna SÖK-verktyget högst upp Î på sajten.

 

English: This 5-free nail polish from American brand Priti NYC is quite fashionable, but I find the shade also quite boring. I do like plenty of other shades from the brand, though, just as I like the Priti removers. 

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar