Inlägget innehåller reklamlänk till Naturligt Snygg. 

 

Ansiktsvård för känslig hud. Jag har ju under åren utvecklat en något känslig hud, som tycks ha blivit värre senaste åren, i takt med ålder/hormonella förändringar. Det är extra tydligt när säsongerna skiftar, så under våren och tidig höst. Men för det mesta är huden i fin form, så länge jag använder förnuftiga produkter och lever ett “balanserat” liv. Här är en duo från Madara som gör bra ekologisk hudvård men också smink och hårvård. Den är riktad till känslig hud, problemhud, rödflammig hud med rosacea och andra problem.

 

Madara, SOS +Sensitive, Day Cream, 50 ml, 469 kronor. Dagkrämen kommer i en snygg glasflaska med pump (airless). Krämen har ingen doft, har en smidig konsistens och är lätt att massera ut i ansiktet. Krämen är mild, den verkar lugnande på huden och känns overall bra. Men den mår bättre med en ansiktsolja under, jag tycker inte att den återfuktar huden tillräckligt för mig. Om man applicerar foundation över, så känns det lite bättre, men tyvärr gör den inte huden tillräckligt mjuk för mig. Jag tror att jag behöver mer “fett” i min kräm och den passar nog bättre för en mer irriterad hud än min. Deras egna tester visar att 90 % av frivilliga testare får en dämpad rodnad av den här krämen, vilket verkar betryggande. Och extra bra är den säkert för de som är fetare i huden eftersom den håller huden matt. Men som sagt, med fuktserum och olja under blir den bättre, men inget som passar mig, tyvärr. Betyg: 3,8/5. 

 

Madara, SOS +Sensitive, Night Cream, 70 ml, 525 kronor.  Nattkrämen för känslig hud kommer i en fin och stor tub och även denna har en fin konsistens. Och den här är mycket fetare och mycket mer återfuktande, vilket passar mig mycket bättre. Och när man smörjer in sig känner man hur huden tar in krämen, hur huden blir mjukare och hålls skyddad. Den är också mild och utan doft så klart, och verkar inte på något sätt aktiverande, utan enbart skyddande och lugnande. Dagen efter när man vaknar känns huden riktigt bra, det känns att den jobbar på hudbarriären. Mycket bra! Betyg: 4,5/5.