Naturliga / ekologiska solskydd för ansiktet. Här listar jag några naturliga och mineralbaserade solskyddskrämer som är anpassade för ansiktet. Vissa av dem är rena solskydd som man applicerar över ansiktskrämen, vissa av dem kan användas som dagkräm eller till och med foundation, med inbyggd spf – så smarta!

Solskydd för ansiktet innehåller ofta någon typ av extra stöttande hudvårdsingredienser, tex hyaluronsyra som hjälper till att fukta huden, eller andra ingredienser som hjälper till att hindra onödigt åldrande i huden, och de har ofta hög spf. Ekologiska och naturliga solskydd innehåller inga syntetiska eller hormonstörande ämnen, utan enbart partikelfilter (mineralfilter, tex zinkoxid/titandioxid.)

Solen åldrar huden allra mest

Jag använder alltid spf i ansiktet mellan ca mars-oktober, eftersom jag inte vill ha pigmentfläckar eller få andra solskador. Solen är det som allra mest åldrar huden i förtid, så solskydd för ansiktet är en bra investering.

PS – jag använder ofta solskydd för kroppen även till ansiktet, och många av dem fungerar utmärkt för det! 

Mina bästa ekologiska solskydd för ansiktet:

madara_solskydd

Madara, Age-Defying Sunscreen SPF 30. Trevlig glansig kräm som är beigefärgad, men när man smörjer in den på huden blir den “invisible”. Doftar superhärligt, lätt att applicera i ansiktet och där låser den in fukt, huden mjukgörs och kyls också på samma gång. Funkar över vanlig dagkräm/serum/olja men klarar sig också på egen hand. Ger lyster utan att bli superglansig. Grym!

algamaris.spf-ansikte

Alga Maris, Creme Solaire Tintee, Beige & Ivory, SPF 30. Fungerar som en färgad dagkräm, och är väldigt lätt i känslan, ingen seg salva utan närmare mjölkighet i konsistensen. Jämnar ut hudtonen bra, är inte lika bra som en foundation, men på sommaren funkar denna som en all-in-one! Ger snyggt glow också. Certifierad enligt Cosmebio. Den ljusa, Ivory använder jag på våren, och på sommaren blir det Beige.

algamaris_spf50_tonat

Alga Maris, Tonat solskydd för ansiktet, SPF 50, Beige. Här är samma solkräm som ovan fast med högre spf, och den är minst lika bra!

juicebeauty_spf

Juice Beauty, SPF 30 Oil Free Moisturizer. Den här solkrämen är en ansiktskräm med inbyggt solskydd, som doftar ljuvligt av blommor. Den lämnar huden matt och är återfuktande på samma gång – riktigt bra! Denna kan man med lätthet applicera foundation ovanpå och det håller huden fuktad länge.

mossa_spf

Mossa, 365 Day Defence Natural Sun Screen SPF 30. Färgad solkräm för ansiktet med SPF 30 som jag har på sommaren, eftersom den ger en del färg och nästan fungerar som en bronzer. Ganska fast, doftar sött och är lite åt det blanka hållet. Återfuktar huden riktigt bra och ger en snygg glow i huden hela dagen.

hynt_sunprep

Hynt Beauty, Sun Prep SPF 25. Snygg förpackning med pump och med ett lätt tryck så kommer det ut en vit fast kräm som doftar ljuvligt! Känns mycket mer som en lätt ansiktskräm än som ett segare solskydd. Lätt att smörja in, lämnar inga hinnor, den smälter lätt in i huden. Dessutom får huden snygg glow, men blir absolut inte fet och glansig. Vinnare i Organic Beauty Awards 2019!

juice_beauty_cc cream

Juice Beauty, Stem Cellular CC Cream, Natural Glow SPF 30.  Den här CC-Creamen  är en av mina absoluta favoriter. Det är som en färgad dagkräm som ger huden en otrolig lyster! Har spf 30 och känns otroligt vårdande och återfuktande på huden. Den här kör jag serum eller olja under och behöver inget över – funkar utmärkt på egen hand. Finns i flera fina nyanser och jag använder den ljusaste, Natural Glow.

kypris_spf

Kypris, Pot of Shade Heliotropic Sunscreen & Primer SPF 30. Den här vita krämen är fast men blir lätt, och känns nästan genomskinlig när man tar upp den och applicerar på huden. Återfuktar riktigt bra, skyddar huden utan att täppa till och ger en lystrig hinna. Funkar som primer så det är enkelt att applicera en foundation över – perfekt upplägg om inte din foundation har solskydd! Men den funkar så klart utmärkt på egen hand, eller med en vanlig ansiktsolja/serum under.

bioregena-spf50-face-600x600

Bioregena, Sunscreen Balm SPF 50. Fast kräm utan doft som kräver att man smörjer ordentligt. Funkar alldeles utmärkt, känns bra på huden utan att det blir alldeles fett eller blankt. Man får visst en del lyster, håller huden ordentligt återfuktad och det skyddar utmärkt! Perfekt för känslig hud, eller om du tex vill skydda ärr osv. Den här använder jag när jag ligger och “pressar” = ligger under ett parasoll…

Patyka, Face Sun Cream, SPF 30Smidig tub med en pump som doserar ut en lätt kräm, som är mer som en mjölk. Doftar päronglass – älskar doften! Kräver liiite arbete för att man inte ska få någon vit hinna, och den absorberas snabbt. Mjukgör och återfuktar huden, och det är inga problem att applicera smink som tex foundation över denna.