Meny

close

Ingredienser hos Naturligt Snygg

 

Om man vill använda ekologisk hudvård, vilka ingredienser ska man undvika?

Ja, det är naturligtvis upp till var och en. Men vi på Naturligt Snygg har en uppfattning om vilka syntetiska ingredienser vi vill undvika i skönhetsprodukter. Vi har gjort vårt urval i shoppen baserat på detta så att du som konsument kan känna dig trygg med produkterna du handlar hos oss.

Generellt undviker vi syntetiska ingredienser i den mån det går och väljer istället produkter med naturliga, ekologiska och biologiskt nedbrytbara ingredienser utan onödiga tillsatser som petrokemiska ämnen, silikoner, syntetiska sulfater, mineraloljor, PFAS och hormonstörande ämnen. I vissa fall kan en produkt innehålla ett syntetiskt ämne, men den är då certifierad och godkänd av något av de naturliga och ekologiska certifieringsorganen. 

Vi tycker det är självklart att du som kund ska kunna se vad produkter innehåller och därför hittar du ingredienslista vid respektive produkt i vår shop.

 

Om du vill lära dig mer om ingredienser i kosmetika tipsar vi om att läsa boken:

Naturligt Snygg – så gör du en grön skönhetsdetox

Bra att veta om naturliga & ekologiska skönhetsprodukter

 

Färg, formula och doft varierar på naturliga produkter

Precis som naturen varierar färg och doft på ingredienserna. Det beror på en rad olika saker – säsong, metod för skörd eller geografiskt område påverkar hur starkt ingrediensen doftar och vilken färg den har. Därför kan produkterna skifta i färg, formula och doft.

 

Oparfymerade produkter inte alltid doftfria

Naturliga, ekologiska produkter kan dofta trots att de är fria från tillsatt parfym eller tillsatt doft. Det beror på att de naturliga ingredienserna i sig doftar, som till exempel växtoljor, blommor och växtextrakt. Däremot är oparfymerade produkter fortfarande fria från tillsatt doft och parfym.

 

Gröna skönhetsprodukter kan separera sig

Naturliga, ekologiska produkter kan separera sig, det beror på att gröna skönhetsprodukter ofta saknar bl.a. emulgeringsmedel som gör att t.ex. vatten och olja blandar sig. Det är alltså inget fel på produkten – du löser problemet enkelt genom att skaka produkten.