Att skydda sig mot vårsolen är av yttersta vikt för att undvika för tidigt åldrande av huden och för att minska risken för hudcancer. Vi rekommenderar att du använder solkräm när du vet att du kommer att vistas i solen och att du integrerar solskyddsfaktor (SPF) i din dagliga hudvårdsrutin. Det finns numera många foundations och dagkrämer som innehåller SPF.

Varför är det så viktigt att skydda sig mot solen på våren?

Under våren, trots att UV-indexet inte är lika högt som under sommarmånaderna, kan solen fortfarande vara stark och skadlig för huden. Speciellt där snön fortfarande täcker marken reflekteras solens strålar och kan öka exponeringen för UV-strålning. Det är därför vanligt att man får en intensiv solbränna när man vistas i fjällen under våren.

Varför är det viktigt med ett ekologiskt och naturligt solskydd?

Ekologiska och naturliga solskyddsprodukter är ofta föredragna eftersom de inte innehåller kemikalier och syntetiska ämnen som kan vara skadliga för både människor och miljön. Istället använder de naturliga ingredienser och mineraler för att skapa ett effektivt skydd mot solens strålar. Dessa produkter tenderar att vara mildare mot huden och kan vara mer skonsamma för personer med känslig hud eller allergier. Dessutom är ekologiska solskyddsprodukter oftast biologiskt nedbrytbara och har mindre negativ påverkan på miljön jämfört med konventionella solskydd. Genom att välja ekologiska och naturliga solskyddsprodukter kan du skydda både din egen hud och miljön på ett mer hållbart sätt.

För att hjälpa dig att välja rätt solskyddsprodukt, presenterar vi här några av våra favoriter!

Solkräm för ansiktet – smörj in dig när du vet att du ska ut i solen!

Glöm inte att återapplicera under dagens gång.

Patyka Patyka Face Sun Cream SPF 30
Solkrämen smälter lätt in i huden och har en härlig formula med fuktgivande egenskaper som skyddar huden från solen samt förhindrar uppkomsten av pigmentfläckar.

Mossa 365 Days Defence Natural Sunscreen SPF 30
Solskyddskrämen innehåller havtorn och omegasyror som återfuktar huden. Vitaminer från hallon som hjälper neutralisera yttre faktorer som stress och föroreningar.

Biosolis Face cream Spf50 50 ml
Framtaget särskilt för ansiktet och med hög solskyddsfaktor 50, bredspektrum som skyddar huden effektivt från solens UVA- och UVB-strålar.

Dagkräm med SPF – Solskyddsfaktor för dagligt bruk!

Ett bra sätt att få in solskyddet 365 dagar om året. Inte bara för soliga dagar utan även ett komplement till din nattkräm som ibland kan göra huden extra känslig mot UV-strålar.

Madara Time Miracle Radiant Shield Day Cream SPF1
Ansiktskräm som motverkar hudens åldrande, korrigerar hudtonen och mjukar upp fina linjer och rynkor.

Alga Maris, Tonat solskydd för ansiktet, SPF 50 – Beige
Ansiktskräm som är tonad och som alltså inte lämnar några vita hinnor. Solskyddet har hög solskyddsfaktor, SPF 50.

Nourish London Skin Protecting Daily Moisturiser SPF25, 50ml
Dagkräm som ger naturligt mineralbaserat skydd året runt. Den erbjuder ett brett spektrum av skydd med zinkoxid mot skadliga UVA/UVB-strålar

BB/CC creams och foundation – för dig som vill komplettera din dagliga rutin med ännu mer SPF!

Vi tipsar om foundations och BB/CC Creams med uttalad SPF men produkter som innehåller titandioxid har även dom ett naturligt solskydd, något som är vanligt i  mineralfoundations.

Lily Lolo Mineral Foundation – Ett fint pulveriserat mineral foundation med SPF 15.

Juice Beauty Stem Cellular CC Cream – En CC Cream med inbyggt SPF 30. Ger ett jämnt och naturligt resultat.

Mádara Anti-Pollution CC Cream SPF 15 Medium – Enn lätt täckande dagkräm som skyddar huden mot sol och föroreningar. Ger ett matt, återfuktat resuktat samtidigt som den jämnar ut huden och ger lyster.