Meny

close
Recension

Recension: Ekologisk kroppsvård från svenska Föllinge

Föllinge är ett svenskt eko-märke som var helt nytt för mig när jag fick hem lite produkter från dom för några veckor sedan. Men Föllinge är gamla i gemet visade det sig och startades visst redan år 1985 (vi är årsbarn med andra ord, hehe) av grundaren av Lilly som drev ett hälsohem kallat Föllingegården. I sortimentet finns det mesta – tvål, deos, ansiktsprodukter, massage-och kroppsoljor m.m och i produkterna finns massor av trevliga, naturliga ingrediener som ringblomma, tea tree, lavendel och aloe vera.

De produkter jag hunnit testa och gillar är deras shower gel samt massagoljan som jag använt på mina massagekunder nu.

Föllinge Sensual Massage oil är lite av en multi-olja som kan användas som kroppsolja, massageolja och badolja. Jag har dock enbart masserat med den och jag gillar verkligen doften. Den är liksom mjuk och lite..eh.. sensuell med ingredienser kardemumma, ylang ylang & rosenträ 😉 Jag kan dock tycka att den är lite i ”tjockaste” laget och upplever att det gick åt ganska mycket produkt under en massagesession. Betyg: 4/5. 

Föllinge Shower Gel är en uppiggande duschgel utan sulfater som lämnar min hud återfuktad, och har ett hudvänligt PH-värde. Den luddrar lite lagom sådär och jag gillar att den kommer i en trevlig pumpflaska. Doften är lite svår att beskriva (apelsin, ylang ylang…) men den luktar väldigt gott och ganska milt jämfört med många andra duschkrämer out there. En klockren unisexdoft som även pojkvännen här hemma gillar! Betyg: 5/5. 

 

Relaterade Produkter

Livsstil

Häng med mig till Göteborgs skönaste frisörsalong

På salongen Klipparna i Göteborg är det en hemma-hos känsla, och det lite som att stiga in i någons murriga vardagsrum. Tankarna för mig direkt till retrolyx a’ la 50-60 tal jag gillar de superfina skyltfönsterna som tydligen dekoreras om ganska regelbundet. Andriette, som min härliga frisör heter, jobbar bl.a med det professionella hårdvårdsmärket Davines som har stort fokus på både människa och miljö och produkterna inehåller en hög andel naturliga ingredienser. Dessutom bjuds man på riktigt gott kaffe i söta små kaffekoppar och man dör ju lite när den lilla salongs-hunden hoppar upp och lägger sig i knät ♥

Andriette jobbar främst med naturliga, jordnära färgskalor och gillar att framhäva kundens naturliga skönhet. Hon gillar tidlösa klippningar som BOB-en men jobbar gärna med lite mer avancerade färgtekniker som bayalage och handmålade slingor (istället för typ folieslingor). Hon gör dessutom en hel del makeovers, dvs större jobb, på kunder som vill ha större förändringar. Helheten är viktig!

Jag frågade henne  även lite om trender och just nu är det en hel del bob/lob – frisyrer som alltid är in style egentligen. Det är också inne med välmående långa svall och stort fokus på att håret ska se hälsosamt och välvårdat ut. ”Folk är bra på att kapa håret och de där tråkiga, slitna topparna som man gärna sparade för länge förr åker istället av”. Healthy hair is happy hair! En annan trend är face-framing och metoder där man framhäver ansiktet med olika typer av slingtekniker osv. (tips, sök moneypiece på Youtube). För mer inspo – kolla in Andriette på Instagram under namnet hairbyandriette 😉

Sist men inte minst – ge oss amatörer tre bra hårdvårdstips?! 

  • Tvätta inte håret för ofta – och prova ett torrschampo (lagom mycket produkt är bäst)
  • Välj schampo efter din hårbotten men balsam efter längderna
  • Skaffa ett bra värmeskydd – det skyddar och bevarar färgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livsstil

Så blir du bättre på att säga NEJ!

Att säga nej till människor – vare sig det gäller chefen, vännen eller en familjemedlem – kan för många vara något jobbigt. Det är dock väldigt viktigt för ens hälsa och välmående att kunna säga nej när man vill eller behöver det, och då gärna utan att det ska ta en massa energi och skapa obehag i kroppen. 

Så, hur tusan ska man göra? Jo, det allra viktigaste är att vara tydlig i sin kommunikation och du kan försöka att lägga upp det ungefär såhär ↓

  1. Bekräfta och checka av inåt (var säker på att du vill säga nej)
  2. Följder för dig själv (ge ditt perspektiv av saken)
  3. Sedan kommer ditt nej (säg nej!)
  4. Visa förståelse för motparten (att du förstår hens perspektiv)

Målet är att motparten ska förstå, sluta ställa nya frågor utan att blir arg, skuldbelägga eller hänvisa till regler.

Testa att praktisera detta några gånger och se hur det känns. Blev det lite lättare? ♥

 

 

Livsstil

Ekologiska kosttillskott baserade på wholefood (riktig mat)

Whole food betyder hel mat och i whole food-kosttillskott utgör alltså hel/riktig mat basen. Det är få företag i världen som tillverkar wholefood-kosttillskott men nu har jag hittat ett märke som heter MegaFood och som erbjuder just det – kosttillskott baserade på mat tillsammans med vitaminer och mineraler. Visst låter det bra? ♥   *inlägget innehåller sponsrade länkar*

 

Främsta anledningen till att jag letade efter ett nytt kosttillskott beror på att jag är gravid med mitt första barn och även om jag äter en ganska bra och varierad kost så kan det vara svårt att få i sig all den näring man behöver. Kroppen behöver nämligen ännu mer näring under dessa 9 månader och eventuellt även innan graviditet för att stötta upp eventuella näringsbrister.

Många viktiga näringsämnen har minskat i våra livsmedel på grund av vår tids urlakade jordar och i The Journal of the American College of Nutrition finns en en studie som visar att näringen i våra olika odlade grödor har minskat sedan 1950 – vilket innebär att vi får i oss mindre av olika viktiga mikronäringsämnen även om vi äter samma mängd som tidigare.

Baby & Me 2 Prenatal Multi, det vitamin- och mineraltillskott som jag äter nu, innehåller både vitaminer och mineraler samt kolin i doser anpassade till den pre-gravida och gravida kvinnan. Tabletterna innehåller jod och järn som många kvinnor har för låga värden av idag samt den aktiva formen av folsyra, metylfolat, som bidrar till vävnadstillväxt hos gravida.

I vitaminväg återfinns såväl vitamin A, C, E och K på ingredienslistan som D-vitamin och viktiga B-vitaminer som b12 och b6. Dessa kan bidra till att minskad trötthet och utmattning samt till att reglera hormonaktiviteten. Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion (och är ett supertillskott för huden).

Vad mer? Jo, detta kosttillskott är framtaget av en av USA-s främsta läkare på gravida och kvinnor, Dr. Tieraona Low Dog. Samtliga produkter från MegaFood är också fria från gluten, mjölkprodukter, soja, GMO och bekämpningsmedel.

Nyfiken? Isåfall hittar du Baby&Me och andra högkvalitativa kosttillskott från MegaFood på Greatlife.se. Där finns även andra bra varumärken och diverse goda, nyttiga livsmedel.

 

Pssst. Jag äter även omega 3 samt pre-och probiotika men dessa får vi diskutera en annan gång 😉

 

Solar magen i den efterlängtade vårsolen 🙂