Meny

Behöver köttbullstips från er!

Hej på er. Min lilla familj har bestämt att fira jul här hemma själva och jag står ju för julbuffen även i år, såklart. Två vuxna och en unge. Den brukar bli gigantiskt och mycket uppskattad… av Justin då. Hur som helst så tänkte jag göra vegoköttbullar, kanske nåt med hasselnötter i Har ni några smarriga recept att dela med er utav? Jag äter inte tofu eller quorn men allt annat går bra.

Bilderna är från dec förra året.

image

Måndagspepp! En sovande bebis!

Strosade genom ett lugnt och stilla Venice Beach tidigt i morse, för att gå och äta ensamfrukost på nåt gott ställe.

IMG_4280

Ensam och ensam? När det bara är jag och Anja ute på tur så känns det som att man är ensam. Hon gör för det mesta inga som helst väsen av sig, den här lilla jäntan. Idag gick vi bort till Great White för en mandellatte, juice och avokadomacka medan hon sussade i vagnen.

IMG_4289

Sen gick vi bort till Main Street för lite farmers markethäng, hon och jag. Allt detta under hennes tre timmars morgonlur.

Asså, jag har fått in en sån sjukt bra rutin med hennes sovvanor. Hon går och lägger sig i pyjamas vid 6-7 tiden ( antingen så lägger jag bara ner henne i hennes babynest i hennes säng och så somnar hon på 3 min, eller så hänger hon på armen medan jag går och plockar eller leker med Kalle) och sen kör hon ett 12 timmars pass med 3 till 4 snabbmatningar däremellan… i sömnen typ. Efter att Kalle somnat bär jag över henne till vår säng i hennes nest och så sover hon bredvid mig hela natten, vilket är det mysigaste som finns.

IMG_4288

Och jag behöver inte byta blöja på natten heller.  När hon vaknar så är hon på SÅ gott humör och vill vara med och kolla vad som händer… max en timme, sen är det då dags för morgonluren. Det här är så otroligt skönt och jag hoppas innerligt att själva grunden för den här rutinen håller i sig länge. Men det kan man ju aldrig veta med bebisar så man får väl njuta så länge det varar.

Livsstil

Vansinnigt god lemoncurd att doppa varm pepparkaka i!

Alltså, HUR gott är det inte med en mer hälsosam variant på lemoncurd? Den här doppar jag scones och muffins i, eller så kan det ju bli så att jag bara äter direkt ur burken med en sked, så god är den. Och den är väldigt enkel att göra också och håller sig bra under hela julhelgen i kylskåp. Heee yo go!

1 liten glasburk Lemoncurd

2 dl cashewnötter, 1 dl kokossmör,  2 dl citronjuice (ca 5 citroner),  4 msk vatten,  2 ½ msk lönnsirap,  citronskal från 1 citron,  havssalt.

Blötlägg cashewnötterna i 6 timmar. Skölj noga och lägg i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och kör på högsta effekt tills du får en silkeslen smet helt utan klumpar. Smaka av med havssalt och riv lite extra citronskal som garnering. Förvara i en glasburk med lock i kylen i upp till en vecka.

Fotat av Stephanie Bjelkstam (kolla in hennes nya hemsida) och recept från vår bok Superhälsa!