Meny

Coastal Californian Cafe

IMG_3042
Great White
ligger kanske inte på Venice tjusigaste adress men man måste bara ta sig hit ändå. Det är lite det som Venice är “all about”, små hak på udda platser. Detta pyttelilla ställe erbjuder finkaffe, smoothies, superbowls med e3 live,  smashed pea toast, avocado toasts, fish tacos, burgare och lite till.

IMG_3045

I dag hade jag vägarna förbi och drog morgonkaffet och en smoothie där.  Jag måste ha vägarna förbi snart igen, för det jag såg på folks tallrikar såg ALLT annat än otäckt ut, om man säger så. Härligt med nya små hak i Venice kan jag tycka. beläget vid Windward Circle mitt i Venice och supernära stranden.

Great White

IMG_3037

Jag – en gående tröttmössa

Att saker och ting kan ändras från en vecka till en annan är så sant. Att ljuvliga små gnyende knytten kan förvandlas till något som låter som stuckna grisar utan hejd, kan jag meddela existerar det med. Jag berättade ju att Anja (3 veckor gammal) mest spann som en katt om dagarna och bräkte lite framåt småtimmarna och att det berodde på ett outvecklat matsmältningssystem = gas, som hon försökte åla ur sig.  Det har nu blivit så mycket värre för stackars liten. Hon verkar ha SÅ svårt att få ur sig gas och bajs och kämpar som en vilde varje natt… med fokus på 2 till 7 rycket. Det resulterar i väldigt lite sömn för min del som får ligga och lyssna till denna hårdrock och försöka hjälpa till på traven så gott jag kan. Att massera henne  mitt i natten är inte det lättaste när man blir uppryckt ur sömnen hela tiden. Är ni med?

IMG_3015

Hon skriker eller gråter inte, men hon väsnas något så otroligt för att vara så liten. Och jag lider verkligen med henne. Det kan inte vara lätt de första veckorna i livet att försöka få ordning på grejerna

Jag är så trött på mornarna och går runt med whiskeyröst hela dagarna. Dessutom så vaknar Kalle av detta och kommer upp till sängen vid 7 tiden varje morgon. Han är dock mest nyfiken och vill hålla henne i handen eller leka med hennes tår och helst inte slagga vidare alls. Vilket Anja gärna gjort just då. Och jag hade gärna gjort det också. Men det är bara att kavla upp ärmarna och ge gärnet fram till Kalles tupplur efter lunch, för att sen kunna vara en rolig, alert och uppfinningsrik mamma fram till läggdags, eller hur?

Just nu jobbar Kalle och Anjas pappa långa dagar  så jag får ingen avlastning. Och det kan jag få lätt ångest över, alltså att veta hur lite jag sover på natten och samtidigt kunna vara 100% för båda kidsen en hel lång dag. Jag är också så vansinnigt beroende av sömn, utan den blir jag ingen rolig person alls.

Annars har jag det mysigt med dessa två, mestadels. Anja är så otroligt snäll och börjar vara vaken längre sträckor nu. Det är roligt och Kalle är så snäll med henne. Fast jag ser ibland avundsjukan i hans ögon när han säger “Anja ligga där” och pekar på babynestet, gullunge!

Anyway, det var en liten uppdatering från mig som känner mig ganska slut som artist just nu.  MEN! Om bara några veckor kommer mormor tillbaka. Wehuuuuuuuuuuuuu!

Ett härligt avslut på dagen fick vi denna svingats oktobersöndag, Kalle, Anja, jag och bollen :)

Vego med mexsmaker!

Veganskt mexikanskt i världens finaste miljö. En kokosyoghurt med granola, med en hälsosam scone, cashew cream och bärkompott plus en burrito med massa fyllning och så min enchilada verde plus ett par gröna smoothies. Det ni! Gott och himla nyttigt också… på Gracias Madre. Gå in och läs menyn. Vego med mexikanska smaker. Smashing!

IMG_2965IMG_2929IMG_2920IMG_2967

IMG_2966