Meny

Rawfood glass i stora lass

Att bara dra ut Kalle i hans lilla bil ett par gator bort till Main Street för att äta glass, är alltid en bra ide. Vi kör glass gjord på kokoskräm som är sötad med honung eller dadlar, och smaksatt med riktiga bär eller frukter. Det känns väldigt fräscht. Gott är det definitivt också. Det bjuds på nya smaker varje dag och toppar gör man med superfoods. Kippy’s på Main Street i Santa Monica/Venice är för dig som tycker om hälsoglass… eller superfoodglass kanske man ska kalla det. Värt ett besök! Om ni vill äta supergood rawfood glass i Sverige så kolla upp Lily & Hannas Raw Food Glass, Den är sjukt god.

rawfood glass i LA

Superfräscht ställe och härligt att de använder kokosnötter som bas, alltså de gör sin egen kokoskräm direkt från nöten och använder local raw honung som sötning. Gott och nyttigt! Jag och Kalle delade på lemon, coconut och strawberry plus lite bipollen på toppen.

veganglass santa monicasuperfoodglass venice
Happy!

Rawfoodglass santa monica

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar

Reseguide för Venice – Det du ska göra, äta & var du kan bo

Jag fick ett mail av en läsare som ska hit och semestra med barnen (11 och 13 år) i sommar och ville ha lite tips på boende, upplevelser och hälsosamma matställen. Eftersom jag får ganska många sådana frågor så kommer här en snabblista på grejer jag själv uppskattar, och som jag tror många andra också skulle göra.

IMG_3467-2-1024x768

Boende i Venice. Just i Venice är det ganska svårt med boende om man inte kör Airbnb. Det finns inte många roliga hotel alls. Däremot alldeles nästgårds längs havet finns en rad hotel, fast det är Santa Monica, men ändå alldeles här.

The Kinney Venice Ganska nytt

Lowes Santa Monica

Screen+Shot+2017-02-17+at+2.11.18+PM

Hälsomat i Venice. Dessa ställen är alla fantastiska.

Cafe Gratitude Raw/vegan

Butchers Daughter Vegetarian

Kreation Cafe Superfood juciebar plus cafe

Gjusta bageri och massor av mat för allas önskemål, fantastiskt

Gjelina samma ägare som Gjusta fast en sit down lunch dinner

Moon Juice

Main Squeeze

Shopping och mat och fika på Abbot Kinney. Glöm inte att strosa där. Så mysigt.

Sen måste jag tipsa om dessa ställen ute i Malibu och uppe i Malibus underbara berg.

IMG_3434-2-1024x768

Malibu Farm

Malibu Cafe

Old place Cornell

Calamigos guestranch

Sunlife Organics

Ollo

Saddlepeak lodge Inte så mycket hälsomat men en mysig upplevelse.

spl_patio_600

Om barnen är intresserade så finns det surfskolor överallt längs beachen i Venice och SM samt i Malibu. Jag skulle rekommendera att göra det på Surfrider Beach i Malibu. Där är vågorna snällare och enklare att surfa på plus att allt liksom är snyggare där, sen kan det ju alltid vara roligt att surfa in i Liam Hempsworth eller nån sån, som brukar surfa där. He he.

Aqua Surf School Malibu

Venice och Santa Monicas stränder är väl helt ok men för en mer naturnära upplevelse så är det Malibu som gäller. Kolla in Little Dume, Zuma Beach, Broad Beach, och Surfrider beach. Mysiga och härliga.

Sen får man inte missa världens bästa utomhusträning, alla hajker i Topanga och Malibu. Ett måste! Välj och vraka. Topanga Jag rekomenderar Eagle Rock.  Malibu Jag rekomenderar Escondido Falls, Solstice och Sandstone peak.

Jag hoppas detta kan vara till lite hjälp om man är på väg över hit i sommar.

kram

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Recension

Weleda Wild Rose 7 day treatment recension

Weleda Wild Rose 7 day treatment. När jag såg att Weleda lanserat en 7 dagar oljetreatment insåg jag direkt at det skulle vara något för mig. Små fina kapslar från Weledas Wild Rose serie med olja från nyponfrö, mandel, nattljus, jojoba och persikokärna – oljor som gör huden mjuk och smidig.  Man använder alltså en kapsel per dag i en vecka och boostar huden med antioxidanter och näring. Som en riktig vitamininjektion.

Weleda-7-days-treatment-600x600

Jag testade den här när det var som blåsigast, regnigast och kallast här i kalifornien, och när jag var som mest stressad och trött i vintras. Tänkte att det skulle göra underverk på min hy, och gud som den slukade i sig oljorna. Jag behövde mer… mycket mer och önskar att det var en flera  månaders lång behandling. Den här boosten gör jag absolut igen, huden blir så silkeslen. Jag använde ansiktskräm över oljan på natten fast det behöver man inte om man känner att det räcker med oljan bara. Jättefin produkt från en av mina stora favoriter.

Weleda Wild Rose 7 day treatment, Köp här!

Betyg: 4

Pris: 199kr

Fotocredit Hannamaria Rahkonen (lånade den fina bilden från hennes blog, tyvärr missade jag att plåta av produkten innan kapslarna var slut)

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar