Meny

close

Mountain pleasures

 Fördelen med att bo i Venice är närheten hit, till dom fridfulla bergen ovanför Malibu och Topanga. Att strutta runt i Santa Monica mountains under flera timmar och andas in det tysta är bland det bästa jag vet. Det här är Solstice Canyon, en hike som är otroligt fin och lummig. Tänk att man kan hamna mitt i vildmarken och inte höra ett knyst annat än prassel från någon liten ödla eller ljudet från ett vattenfall bara några minuter upp från PCH. I love it! Ni som läst min blogg innan jag fick äran att börja blogga här på Vavawoom vet hur mysigt vi tycker dessa utflykter är. Ju längre hikes – desto bättre, ju mer öde – desto härligare, ju fler vattenfall vi kan hitta – omg!

Spending time on long hikes in the mountains above Malibu and Topanga is the one of the best things I know. It’s so peaceful and pretty and is the best way to relax both body and mind. Anyone agrees? 

IMG_2914 SolsticeIMG_2894 Soltice CanyonIMG_2876IMG_2873IMG_2862

Gjelina

En av mina favoriter i Venice är Gjelina borta på Abbot Kinney och har så varit sedan starten för kanske fem eller 6 år sen. Maten dom serverar andas kreativitet och nytänk och sen att dom ändrar menyn efter vad som finns i säsong gör bara saken bättre. Här VET man att det är dagsplockat. Här VET man att ALLT smakar gudomligt. Grabben bakom Gjelina är cool och storyn bakom är så fin. Den ska ni få en vacker dag.

Diptic I bild: Hörnet Abbot och Millwood – En utsökt tallrik med grilled asparagus, mustard greens, crispy egg and pancetta vinaigrette  – Thai snapper with lime caviar, blood orange, horseradish and chive – Mätta middagsgäster. Vi åt lite annat också, som en god nektarin och burrata grej som dom alltid har när det är säsong, som nu. Jag brukar göra något liknande hemma faktisk. Såhär: Skölj några nektariner och skär i halvmånar, placera på skärbräda, snitta burrata och låt den rinna över nektarinhalvorna, bryt några kvistar färsk basilika och drissla med en god balsamic. Jag har en gjord på granatäpple som är lagom söt och passar perfekt till osten.

I love everything about Gjelina. It has always been my first choice in Venice. Nothing can ever go wrong with fresh local ingredients and a creative and fun menu that changes after what’s in season. Look at the greens grilled asparagus with the crispy egg, how good? And the thai snapper sashimi? I know! It’s great that they have a take away with at least some of the stuff ready to go. 

Hemgjort är godast

Det här är min egna lilla “Cooks Garden” som jag just planterat. Min plan är att dom här gröna härligheterna ska skjuta i höjden och bli fina och ståtliga en vacker dag – om jag ger dom tillräckligt med omsorg, vill säga. Återkom och några veckor, vettja… så ska vi se. Jag drog till med några favoriter: purpur kål, grönkål, baby mangold, baby spenat, rucola och olika plock sallader, pepparmynta och salvia. Det här ska bli mycket spännande…

IMG_3749

Den här juicen är dock gjord på andra farmers market ingredienser: Av 4 gurkor, 1 bunt selleri, 1 näve spenat, 1/2 stor zucchini, 1 äpple, 1 citron och lite mynta blev det nästan 2 liter ljuvlig juice.

“Om du bara visste vad mycket näring det gömmer sig i mangoldstjälkar. Hacka ner dom i sallader eller knapra på som snacks. Släng dom för guds skull inte”

Kolla vilka fina rosa stjälkar. Om du brukar juica men inte har testat på att juica så mycket bladgrönt eller grönsaker ännu, testa att slänga ner lite mangold – du kanske gillar. 🙂

mangold

Homegrown tastes the best. Agree with me? I planted my first box of greens today. I picked up some Kale, Chards, Mustard greens, Arugula, Butter lettuce and other delicious things at the Cooks Garden On Abbot Kinney. They grow greens and veggies for some of the restaurants over there. The chefs picks them up on a daily basis. How cool is that? All local and organic. And soon I have my own local and organic garden. My plan is to grow them tall and pretty IF I do it right. Check back in a few weeks and wish me luck.