Meny

Livsstil

Vansinnigt god lemoncurd att doppa varm pepparkaka i!

Alltså, HUR gott är det inte med en mer hälsosam variant på lemoncurd? Den här doppar jag scones och muffins i, eller så kan det ju bli så att jag bara äter direkt ur burken med en sked, så god är den. Och den är väldigt enkel att göra också och håller sig bra under hela julhelgen i kylskåp. Heee yo go!

1 liten glasburk Lemoncurd

2 dl cashewnötter, 1 dl kokossmör,  2 dl citronjuice (ca 5 citroner),  4 msk vatten,  2 ½ msk lönnsirap,  citronskal från 1 citron,  havssalt.

Blötlägg cashewnötterna i 6 timmar. Skölj noga och lägg i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och kör på högsta effekt tills du får en silkeslen smet helt utan klumpar. Smaka av med havssalt och riv lite extra citronskal som garnering. Förvara i en glasburk med lock i kylen i upp till en vecka.

Fotat av Stephanie Bjelkstam (kolla in hennes nya hemsida) och recept från vår bok Superhälsa!

Fredag igen!

Hej fredag! Vart tog den här veckan vägen? Tiden flyger iväg i rasande tempo och den här veckan har väl varit lite småjobbig, med barn, bränder, aska precis överallt, storstädning av varenda hörn därute, leksaker, strandsaker, kuddar… ja allt har fått skuras, ändå kommer det mer hela tiden. Ni har väl också sett att det brinner här. Och den här gången typ mitt i stan. Riktigt läskigt. Luften har varit dålig och jag har varit trött. Fast det beror nog också på att jag hänger med två barn hela dagarna. Kalle har varit extra avis periodvis den här veckan, vilket resulterar i att han blir ganska omedgörlig. But this shall pass.

Nu är det helg, vinden har vänt och solen skiner och ger oss varma grader och så hoppas vi att bränderna blir bekämpade snart och att djur och människor är safe överallt. Fint att se att folk öppnar sina hem och gårdar för alla djuren och människorna som är drabbade av de hemska bränderna. Så overkligt nära den här gången.

Vill också passa på att tacka Holistic Sverige för min feature i deras kundtidning. TACK finaste ni!

Screen Shot 2017-12-08 at 10.01.56 AM

Screen Shot 2017-12-08 at 9.50.12 AM

Livsstil

Så gör du vispad kokosgrädde

Vispad kokosgrädde. Krämigt och mjölkfritt, gott och härligt. Kokosgrädde är det jag använder till kalas och andra festligheter. Såhär enkelt whippar man upp en burk kokosmjölk till juldesserten.

vispad kokosgrädde

Vispad kokosgrädde

1 burk kyld kokosmjölk

1 -2 msk naturlig sötning som lönnsirap, kokossocker eller det man föredrar.

Någon smaksättning som vanilj. Ca 1/2 tsk vaniljextrakt eller en hel vaniljstång

En elvisp

När man vispar kokosgrädde är det bäst att använda fet kokosmjölk på burk och låta den stå i kylskåp och bli kall. Sen öppnar man försiktigt burken och gräver med en sked ut det översta lagret och låter vattnet vara (det kan man spara till smoothies). Sen lägger man det översta lagret i en kyld bunke och vispar med elvisp tills den tjocknar och fluffar till sig. Tillsätt sött och smak och vispa lite till. Den klarar sig fint i kylskåp i en burk med lock i ett par dagar. Så gott till varm pepparkaka.

Foto Martin Löf