Meny

Recension

3 produkter för en perfekt sotning

Godmorgon lördagsläsare! Idag tänkte jag tipsa om tre sminkprodukter som passar bra till en snyggt sotad look! Samtliga produkter är lättarbetade och med bra hållbarhet, väl värda att investera i om du frågar mig. Jag är inget makeupproffs alls men så här gillar jag att göra det!

UNE Sfumato Eyes Pencil – Black (S29) 99:-

En mjuk svart eye liner som även kan användas som ögonskugga. Väldigt enkel att jobba med och sitter bra! Jag la den som en cateye eyeliner som jag sedan suddade ut lite i kanterna för en lite mjukare feeling. La även en tunn linje under ögat.

RMS Beauty Swift Eye Shadow – Twilight Madness TM-27 230:-

Pressad puderögonskugga med asfaltsgrå skimrande ton. Väldigt pigmenterad men ändå lätt att bara lägga ett ljusgrått lager av också. Superfint skimmer och enkel att jobba med. Den ultimata ögonskuggan för sotning! Bli inte avskräckt av priset, det är verkligen värt det. I och med att den är så pigmenterad räcker den dessutom läänge. Den här jobbade jag med intill eyelinern och även upp mot globlinjen för att skapa en fin sotning.

Maria Åkerberg Eye Liner White 125:-

Vit eye liner som är vegetabiliskt baserad med ingredienser från t.ex kokosolja. Fint resultat med bra hållbarhet. Går enkelt att få mer skarpt resultat genom att applicera flera lager. Att lägga en vit eyeliner närmast nedre fransarna öppnar verkligen upp ögat och gör att det ser större ut, vilket jag tycker passar fint till den här sotningen.

Som ni kan se på bilderna kompletterade jag även med bronziga färger från en ögonskuggepalett som jag skrivit mer om här (klick). Dom bruna tonerna gör looken lite mjukare och får den, enligt mig, att poppa lite mer. I samma inlägg kan du även läsa om vad jag använder för bas.

S sotade_ogon_rms_beauty_3

MER LÄSNING

Mitt bästa ekologiska smink (klick)
Rosa läppglans från RMS Beauty (klick)
Kompakt foundation från Nvey Eco (klick)

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Livsstil

Avokadotoast med syrliga morötter

Avokadotoast på glutenfritt rostbrödAvokadotoast på glutenfritt rostbröd

Jag la upp ett recept på ett himmelskt gott jordnötsbröd häromdagen. Vill med detta inlägg meddela att det dels passar alldeles utmärkt att rosta, samt att det är ljuvligt att göra avokadotoast av!

BRÖD

Recept här (klick)

PÅLÄGG

Mogen avokado
Valfri sallad
Hampafrön
Salt
Peppar
Citron

SYRLIGA MORÖTTER

Hyvlade morötter
Äppelcidervinäger

GÖR SÅ HÄR

1. Hyvla tunna skivor av morötterna. Jag använde en vanlig potatisskalare.Lägg sedan morötterna i en skål och häll på en skvätt äppelcidervinäger.
2. Rosta brödet.
3. Mosa avokadon på brödet. Pressa på lite citron. Toppa med sallad, morötter, salt, peppar och hampafrön.

Smaklig måltid!

Avokadotoast på glutenfritt rostbröd

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Livsstil

Matchabars med jordnötskaramell och choklad

Matchabars med jordnötskaramell och choklad - veganska, raw Matchabars med jordnötskaramell och choklad - veganska, raw Matchabars med jordnötskaramell och choklad - veganska, rawHej på er! Här kommer ett riktigt läckert och smakrikt energiknippe till recept. Matchabars med jordnötskaramell och choklad! Dom är veganska, raffinerat sockerfria, glutenfria och raw och är verkligen perfekt att ta till när både tiden och orken tryter.

MATCHABOTTEN

6 dl blötlagda råa naturella nötter, jag använde cashew, pistage, valnöt och – jordnötter
1/2 dl hampaproteinpulver, kan uteslutas, annat proteinpulver går också bra
1 msk lönnsirap, alt. honung eller agave sirap
1 krm salt
1 rågad msk kokosolja
1/2 dl blötläggningsvatten
2-3 tsk matchapulver, kan uteslutas

*Du kan även använda torkade dadlar, lägg i så fall med dadlarna när du blötlägger nötterna så blir dom mjuka och saftiga. Mina dadlar var rätt små i storleken, om du har stora dadlar kan du ta några färre än 15 st – smaka dig fram till en lagom sötma.

JORDNÖTSKARAMELL

2 dl jordnötssmör
1 msk kokosolja
15 st färska dadlar, urkärnade*
1 krm vaniljpulver
2 msk blötläggningsvatten

CHOKLAD & TOPPING

Ca 200g raw choklad, alt. valfri choklad
1/2 dl grovhackade råa naturella jordnötter
Några nypor havssalt

GÖR SÅ HÄR

1. Blötlägg nötterna i minst 2h. Det gör du genom att lägga nötterna i en burk eller skål och fylla på med vatten så att det minst täcker nötterna. Det går bra att blötlägga under natten / över dagen.
2. Häll av blötläggningsvattnet till en burk – spara det då det ska användas vidare i receptet.
3. Mixa alla ingredienser till matchabotten. Rör om då och då tills du har en bra textur. Jag körde på nästan helt mixad med lite crunch kvar.
3. Häll ner smeten i en form med bakplåtspapper i. Jag använde en rektangulär brödform. Platta till och ställ in i frysen.
4. Mixa alla ingredienser till jordnötskaramellen. Bred det ovanpå matchabotten och ställ in formen i frysen igen i några timmar tills allt satt sig så pass att du kan skära bitar av det.
5. Skär upp i portionsbitar.
6. Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad. Doppa sedan bitarna i chokladen, jag varierade med att både doppa hela och halva barsen. Enklast är dom dock att ha med sig på språng om du doppar hela i choklad. Strö över hackade jordnötter och toppa med flingsalt.

FÖRVARING

Förvara svalt, gärna i kylskåp. Går finfint att frysa också. Rulla in i lite bakplåtspapper eller lägg en burk när du tar med dig en bar på språng.

TIPS!

Du kan använda vilka nötter du vill till botten. Gör den nötfri genom att använda frön istället. Du kan även byta ut jordnötssmöret mot annat valfritt nöt – eller frösmör.

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, vegansk, raw, mejerifri, utan ägg.

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar