Meny

Livsstil

Avokadotoast med stekt ägg

Avokadotoast med stekt ägg. Jag gillar det mesta som innehåller avokado och ägg i kombination. Speciellt när det adderas lite härlig syra, sälta och hetta till det hela. Magiskt gott!

Avokadotoast med stekt ägg

I det här fallet är det rostat glutenfritt bröd i botten. Sedan har jag mosat avokado på bröden. Pressat över lite citron och några droppar äppelcidervinäger. Sedan har jag lagt på bladspenat. Äggen har jag stekt så att gulan blir rinnig. Kryddade dom med chiliflakes och salt!

Avokadotoast med stekt ägg

Så enkelt, så gott!

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Sponsrat innehåll

Jag testar Paulúns nya veganska Pumpasoppa med paprika och ingefära!

I samarbete med Paulúns

För en par veckor sedan bloggade jag om Paulúns nya veganska Rödbetssoppa (klick). I det här inlägget har jag testat Paulúns nya veganska Pumpasoppa med paprika och ingefära i samma serie. Så rackarns god är den! Perfekt matig och lätt på samma gång. Kände mig full av energi efter måltiden!

Paulúns Supergreens - Pumpasoppa med ingefära

I det förra inlägget berättade jag om att fler vill äta mer grönt och mindre animaliska produkter men att många tycker att det kan vara svårt att hitta färdiga måltider som både är goda, hälsosamma, utan tillsatser och som samtidigt mättar. Det senaste året tycker jag dock att det märkts tydligt att det blivit en ökad efterfrågan i matbutikerna. Det börjar dyka upp fler och fler bra färdiga vegetariska och veganska rätter i både frysdisken och kyldisken. Bland annat Paulúns fina och hälsosamma soppor i produktserien ”Paulúns Supergreens”.

Sopporna i serien ”Paulúns Supergreens” är veganska och gjorda på endast naturliga råvaror, med näringsrika grönsaker som till exempel pumpa och paprika. Dom innehåller även extra protein från bland annat hampafrön, linser och pumpakärnor. Dessutom innehåller dom 40% av ditt dagsbehov av grönsaker! Perfekt till lunch och middag – eller hur?

Paulúns Supergreens - Pumpasoppa med ingefära

Jag toppade min pumpasoppa med pumpakärnor, hampafrön, ärtskott och en skvätt kokosmjölk. Läs mer om pumpasoppan här (klick).

I samarbete med Paulúns


  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Livsstil

Mättande quinoapannkakor med hallonkräm och apelsin

Mättande quinoapannkakor med hallonkräm och apelsin! Perfekt som en stadig frukost eller en härlig lunch.

INGREDIENSER

1 dl quinoamjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 krm kardemumma
1 ägg
1 3/4 dl valfri mjölk
2 dl kokt vit quinoa

HALLONKRÄM

Mixa fet kokosmjölk med hallon, lite honung och citron

TOPPING

Hallon
Apelsin

Mättande quinoapannkakor med hallonkräm och apelsin

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Ha därefter i mjölk, ägg och quinoa. Blanda väl. Låt smeten stå och dra 3-4 min. Den kommer vara tjock, nästan grötliknande, men det är som det ska.
3. Hetta upp en stekpanna till max och ha i kokosolja. Sänk till medelvärme.
4. Ha sedan i en stor rågad msk med smet per pannkaka. Bred ut smeten lite grann så du får en rund form. Stek sedan gyllenbruna på bägge sidor.

Toppa med hallonkräm, hallon och apelsin!

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan nötter.

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar