Meny

Guide

Veckans fråga: Jag söker ett solskydd jag kan använda dagligen, hjälp!

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om solskydd för dagligt bruk – om hur du hittar rättsolskydd som skyddar utan att kladda eller lämna en vit hinna på hyn! Den här veckan svarar Hannah på frågan, hon har flera bra tips och glöm inte att SPF också fungerar förebyggande för fina linjer! Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

Veckans fråga: Jag har ganska känslig och ljus hy som ofta kräver hyfsat hög spf under sommaren, och jag har gärna lite spf i dagkrämen under vintern också. Men jag tycker det är svårt att hitta ett bra ekologiskt/naturligt alternativ som inte gör huden helt klibbig och blank, och som inte är vit av titanoxid. Har ni några bra tips?

Jag har förstått att om man jobbar med ekologisk hudvård och makeup så finns det ofta SPF i foundation, men jag gillar inte riktigt att använda foundation utan tycker om min hy au naturel. Så det jag söker är typ en dagkräm som jag kan använda varje dag utan att bli fet och blank.

 

 

hannahHannahs svar: Ja, det här med spf kan vara lite krångligt i vissa ekologiska produkter. De dagkrämer med inbyggd spf som jag har testat är få, och jag brukar inte heller vilja ha feta spf-krämer under min vanliga dagkräm eller foundation, eftersom huden kan bli kletig och blank.

Mitt tips är att blanda en vanlig dagkräm eller en ansiktsolja med en spf, tex Acorelles lätta spray med spf 30. Om man arbetar in den ordentligt blir man inte vit. Eco Cosmetics har också en tonad dagkräm, men den har enbart spf 15. Men jag gillar den och huden blir inte blank av den.

Att testa en BB Cream med inbyggd spf tror jag ändå är ett bra tips för dig. BB Creams är inte så täckande som foundation, så du kommer att känna dig ”au naturelle”. Många av dem är också framtagna för att användas istället för en vanlig dagkräm.

Just nu testar jag Juice Beautys CC Cream som har spf 30 och den är riktigt bra. Den har medium/low coverage, alltså, väldigt ”tunn” i sin täckning och huden känns både fräsch och samtidigt naturlig.

En del BB- och CC-creams har ingen uttalad spf, men skyddar ändå mot solen och det är tack vare ämnet titandioxid som är ett naturligt solskydd och vanlig mineral i foundations.

Jag vill också tipsa om Balance Me, Natural Protection Spf 25, och Organic Makers säljer också titandioxid så att man själv kan blanda i sin kräm, dock är det ju vanskligt att då veta hur mycket man ska använda för att få en önskvärd spf.

Slutligen – min favorit när det gäller mineralfoundations är Lily Lolo och de har inbyggd spf på 20. De är lätta i känslan, skimrar inte utan håller huden matt, samtidigt som man inte ser ”pudertorr” ut i ansiktet. Tar alltid fram dessa framåt vårkanten, eftersom de också är så lätta att få snyggt resultat av.

Lycka till!

/Hannah

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>

Guide

Veckans fråga: Hur får jag min foundation att hålla hela dagen?

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om foundation – mer specifikt om hur du enklast får den att sitta tills du själv väljer att tvätta bort den! Vi är nog många som springer förbi en spegel runt lunch eller efter tre-fikan och inser att det perfekta underlaget som du jobbade fram i badrumsspegeln imorse numera är long gone… Den här veckan svarar Iván på frågan, som tur är har han en del ess i rockärmen, så från och med nu kommer din perfekta finish hålla hela dagen! Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.


Veckans fråga:
Min foundation försvinner alltid från ansiktet under dagen. Vad ska jag göra? Jag återfuktar och använder primer (en konventionell) under en foundation från Lumene. Jag har nu köpt en ekologisk foundation från Nvey Eco, som jag använt några dag utan någon primer alls. Det tråkiga är: den smälter bort direkt! ”Måste” jag skaffa en ekologisk primer till den eller kan jag ta min icke-ekologiska? Jag vill heller inte pudra för att fixera sminket eftersom jag tycker det känns onaturligt med så mycket smink på huden.
Mvh
/Madeleine

 

Svar: Hej Madeleine,
Du är långt ifrån ensam om att din foundation ”försvinner” under dagen. Jag har nog aldrig träffat någon som använder smink som inte varit med om detta mystiska fenomen, haha. Nä, det är inte så mystiskt och du har redan kommit på det säkert. Huden äter nästan allt som hamnar på den. Den vill absorbera, tillgodogöra sig för att omvandla det till något användbart. Många blir chockade över detta och jag brukar säga att ”nej, det avdunstar inte och det svävar inte runt ett glamouröst moln av makeup i himlen”.

 

Så, vad gör man? Man ser till att ”mätta” huden innan man lägger på sin foundation. Hur då? Jo, Mätta hudens alla lager med fett och fukt i olika storlekar som går olika djupt. Serum, creme och balm!

– Serum består oftast av ingredienser som är lösta i vatten och kan då penetrera huden djupt. Den fukten når de djupare hudlagren.

– En creme/lotion går inte lika djupt och återfuktar då de övre hudlagren.

– En balm skyddar mer på ytan och ”kapslar in” fukten i huden, utan att täppa till.

 

Därför rekommenderar jag varmt att man använder alla tre i den ordningen för att ”mätta” huden innan makeup. Det kommer att hålla heeela dagen. Nvey Eco, som du nämner har faktiskt primer i sitt sortiment som fått väldigt fina recensioner, så prova med den!

 

Jag avråder från att blanda konventionella sammansättningar med naturliga/ekologiska, jag ska förklara varför. Konventionella hud och makeup produkter innehåller nästan alltid silikon. Det är en syntetisk olja som används för att få rätt konsistens och sammetslen känsla. Den innehåller inget som kan balansera eller ge näring. Det är som en fin plastfilm som verkar omedelbart men aldrig på sikt. En av de större nackdelarna är att silikon fäster duktigt på huden och låter inte naturliga/ekologiska ingredienser penetrera. All vattenfast makeup är baserad på silikon eftersom det fäster så duktigt. Man kastar lite pengarna i sjön om man blandar, då huden inte kommer att kunna tillgodogöra sig det gottiga i naturligt/eko. Kanske är det därför som din ekologiska foundation ”smälter bort”? För att det finns en liten hinna silikon på din hud som spökar. Det tar ungefär en månad för silikon att ”släppa” från huden, från det att du slutat använda det. Vill man städa undan det för att makeupen ska hålla bättre och få balans på sin hud så kan man besöka en ekologisk hudterapeut som djuprengör och löser upp silikoner med vegetabiliska oljor.

 

Att pudra eller inte pudra är smaksak och jag är inte så säker på att det är svaret för att makeupen inte ska absorberas. Det spelar liksom ingen roll att man lägger ett lager puder ytterst på huden om man inte mättat rejält närmast den. Det är en myt att man kan fixera makeup med puder och myten kan ha uppstått i samband med att man använder puder på scen mycket för att matta ner. Man tror att exempelvis skådisar och modeller får makeupen att hålla länge genom att pudra. Oftast är deras insats bara någon timme och kräver sällan att makeupen ska hålla en hel dag. Jag tror mer på att kontinuerligt se till att huden är i balans och dess fuktbarriär ordentligt mättad, för att den inte ska vilja ”äta upp” sminket.

 

Tack så mycket för din fråga och hoppas att mitt svar kan vara till hjälp.

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>

Guide

Veckans fråga: Finns det några knep som gör att jag kan få långt hår?

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om det går att få håret att växa? Vi är nog många som drömmer om ett långt och drömmigt svall men som ger upp illa kvickt och klipper av håret varje gång det passerat den längd vi brukar ha… Den här veckan svarar Maria på frågan, glädjande nog kan hon dela med sig av massa bra tips för hur du boostar ditt hår! Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

Veckans fråga: Jag har hört att håret endast kan växa till en viss gräns och sedan slutar det, stämmer det? Eller kan alla få långt hår med tålamod och bra hårvård? Finns det några knep för att få längre hår?

Tack på förhand!

/ En tjej som gärna vill ha långt hår

maria redigeradMarias svar: Hej
Hårets maxlängd varierar från hår till hår och beror på hårets kvalitet. Ett tjockt starkt hår blir längre än ett fint och skört hår. Anledningen är att det orkar stå emot yttre påfrestningar bättre. Hårets kvalitet bestäms dels av arvsanlag, så självklart har ett tjockt hår bättre förutsättningar att bli riktigt långt. Men hur du vårdar och tar hand om det är också avgörande för hur långt det kan bli.

Borsta håret med svinborst, 100 tag per dag i hårbotten och gärna med huvudet uppochned för att öka blodtillförseln i hårbotten. Det här ökar blodcirkulationen i hårbotten vilket ger det starkaste och tjockaste hår som du personligen har möjlighet att producera.

Undvik alla typer av behandlingar som ljusar upp håret,de har en oxiderande effekt på hårstråt vilket skadar fjällskikten och gör håret skört. Vill du göra någon färgförändring, använd växter eller enkomponententsfärger som inte har väte i sig.

Var snäll mot ditt hår och red inte ut tovor på ett vårdslöst sätt. Använd vårdande ekologiska produkter och utsätt det inte för stark värme från dels från stylingverktyg men även från sol.

Om du inte orkar vänta på att hårets ska bli långt så kan jag rekommendera Mago extensions. Det är en hårförlängningsmetod som fästs i håret med en bomullsknut, vilket inte skadar håret som tejp och keratinwax gör. Se bara till att du vänder dig till någon som är välutbildad i tekniken. Har du väldigt skört hår så kan tyngden av löshåret bli för mycket så det passar endast normala till tjocka hår.

Guide

Veckans fråga: Jag är över 50, hur bör jag sminka mig?

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om smink. Det kan vara knepigt att få till en fin och fräsch look men fortfarande se naturlig ut. Den här veckan svarar Linda på frågan, hon delar med sig av massa bra tips för hur du ska få till en naturlig och fin look både till vardag och fest – utan att se sminkad ut! Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

Veckans fråga: Hej! Jag skulle gärna vilja ha lite tips och råd kring smink, när man är 50+, gärna vill se fräsch ut men har svårt att få till den naturliga looken. På mig vill ögonskuggan gärna lägga sig i vecken på överlocken, hur får man den att sitta och hur översminkar man inte?

/Lottie

linda_ohrstromLinda svarar: Hejsan! Det finns många knep att ta till och jag hoppas mina tips ska hjälpa dig på vägen!
Om jag var du skulle jag undvika att använda inte creme-ögonskuggor… Satsa hellre på riktigt bra puderögonskuggor, några jag varmt kan rekommendera är de nya ”Swift Shadows” från RMS Beauty

När du sminkar dig: När du lägger basen, pudra då på ögonlocken innan du lägger på ögonskuggan och håll dig som sagt till puderögonskuggor!

För att få ögonskuggorna att sitta hela dagen så brukar det också funka bra att grunda med en kajal från fransroten och sudda uppåt mot globlinjen – du kan själv bestämma hur intensivt du vill ha resultatet (beroende på fest/vardag.)Därefter använder du en ren pensel för att trycka in ögonskuggan så att den riktigt gifter sig med kajalpennan.

Du kan även pröva att använda puderögonskuggan med lite vatten! Då blir pigmenten lite mer intensiva och håller hela dagen, eller kvällen! 

För att inte upplevas som översminkad tycker jag du ska jobba med balans, framhäv en sak i taget.  Jobbar du till exempel med att framhäva dina vackra ögon, kan du låta dem få sticka ut medan du andra gånger kan lägga fokus på dina höga kindben eller sminka fram intensiva läppar. Sminka dig alltid i dagsljus eller ett bra upplyst rum. 

Kolla gärna på RMS-baserna och det genomskinliga pudret – det är bra för att det inte framhäver rynkor, eller gör huden torr. Det är faktiskt det enda pudret jag vågar använda under ögonen eftersom det inte visar rynkor.

Allt gott!

/Linda

Guide

Veckans fråga: Vilka är de bästa eko-produkterna för män?

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur du hjälper din partner att övergå till ekologisk hudård – vilka produkter anpassade för män håller måttet?. Den här veckan svarar Iván på frågan, han delar med sig av massa bra tips om eko-grooming för din partner! Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”

Veckans fråga: Hej, Jag har under en period detoxat mitt egna badrumsskåp och nu är det dags för sambon. Duschtvål och bodylotion är jag redan klar med eftersom vi delar på dessa. Men det är lite knepigare att hitta ekologiska produkter för ansiktsvård för män. Har ni några tips? /Charlene

ivanIván svarar: Hej Charlene och alla andra sambosar som tar skönhetskommandot hemma!

Under mina 20 år i skönhetsbranschen har jag sett hudvård komma och gå och testat otroligt mycket. Min slutsats är att hudvård för män enbart skiljer sig i förpackning och pris. Innehållet spelar mindre roll, låt mig förklara. De flesta hudvårdsproducenterna tycks leva i en illusion om att alla män har exakt samma hudtyp, fet och oren. Jag har många gånger häpnat över att utbudet till de olika hudtyperna är så smal, när det gäller män. Sedan kan jag förstå att man som ”grabb” kanske inte vill plocka upp en rosaskimrande burk när man befinner sig i det grabbiga omklädningsrummet efter träningen. Personligen har jag aldrig brytt mig om sådant, men jag är inte som de flesta barnen heller.  Så, här kommer några tips där jag även tagit dessa olika aspekter i beaktning.

Ett märke som är unisex och vars förpackningar även upplevs väldigt maskulina är svenska Föllinge. Deras stilrena och uppdaterade förpackningar har tilltalat mig väldigt mycket. De är helt ekoreko och har det mest fantastiska innehållet. Hudvården erbjuder något för alla, från torr och sprucken (Repair Cream) hud till en oljigare med kvisslor (Tee Trea Gel). Klicka här >>

Peeling mår även män bra av, även de som kanske rakar sig ofta. En rakning med hyvel motsvarar en mer intensiv peeling och hyvlar faktiskt bort mycket mer än stråna. Även detta en anledning att ta hand om huden om man är man för vi rakar trots allt inte hela ansiktet. Män med skäggväxt bör vara än mer noga med att peela huden under skägget, hålla rent där fukt kan få fäste och leda till svamp.  En väldigt bra peeling som jag vill lyfta fram är då Wise (svenskt märke) Peeling med Jojoba. Den är mild men gör sitt jobb grundligt. Wise har en specifik hudvårdsserie för män som är riktigt fin och med stilrena förpackningar. Klicka här >>

Neals Yard Remedies har en serie för män med väldigt fina produkter. Deras Close Shave Cream är ett litet guldkorn för den som tycker om att raka sig med hyvel. Den löddrar rikligt och skyddar huden samtidigt. Kan varmt rekommenderas.  Klicka här >>

Även Rosenseriens Wash and Shave är en smart produkt som är multiuse. En ansiktstvätt och rakgel i samma.  Klicka här >>

Mäns hud åldras långsammare än kvinnors, vilket kan te sig orättvist. MEN… mäns ögonkontur ”rasar” fortare när det väl sker. En ögoncréme kan därför vara på sin plats för att hålla den tunna huden mjuk och fräsch. Jag vet att detta är överkurs och att många, inklusive kvinnor, använder samma ansiktscreme även runt ögonen. Men det är värt att veta att ansiktscremer oftast är för mastiga för den tunna huden runt ögat och då åker obehindrat igenom för att ansamlas i partiet under ögat och kan i vissa fall orsaka påsar under ögonen om man upprepar detta ofta. En ögoncreme är mer finfördelad och bör ej överdoseras då gör den underverk. Ögoncremer värda att nämna är: Wise Anti Age for men och min personliga favorit , Esse Eye Cream Plus.  Klicka här >>

Det finns en hel uppsjö av olika naturliga/ekologiska alternativ för män idag som är suveränt effektiva. Glöm inte heller bort att män även tar till med concealer, foundation och brun utan sol  så jag passar på att nämna några som funkar fint för mig.  För min del handlar denna biten mest om att framhäva en jämn hudton för att se utvilad och välmående ut. Jag har passerat 40 och vet att huden inte alltid reflekterar det jag vill att denska göra, då tar man till sminket. Speciellt när det vankas viktiga möten, fest eller annat där det förväntas att man ska vara i tipp topp form, lika självklart som att klä upp sig. Helhet är viktigt. Tips då är märket Vapour Organics som än inte kommit till Sverige. Deras foundation stick och concealer är något av det bästa jag testat. De ger en jämn och fin täckning som är enkel att applicera och inte syns. Den smälter in i huden och jag ser nästan perfekt ut i huden hela dagen. Jag får ofta komplimanger för min hud….hehe, om du bara visste. Ops , nu vet du. :)  Brun utan sol värd att nämna är Föllinges, snygg förpackning och riktigt effektiv. Kan användas på kropp och face. 

Klicka här, concealer >>

Klicka här, foundation >>

Klicka här, brun utan sol >>

Så, det var den lilla guiden i hudvårdstips för män. Det viktigaste tipset kommer dock här: Välj alltid hudvård efter hudtyp och inte enbart efter om det står MEN på flaskan eller inte för hudvård handlar om hälsa och välmående först och sekundärt om fåfänga. :)

Bästa hälsningar 

Iván

Guide

Veckans fråga: Hur får jag naturlig volym till mitt tunna hår?

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur du enkelt får till volym och stadga i ett tunt hår – med naturliga produkter. Den här veckan svarar Maria på frågan, hon delar med sig av massa bra tips för hur du ska få lite bättre styrsel på ditt skandinaviska svall! Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”

Veckans fråga: Jag har använt eko hårvård i ca 2 år men jag lyckas inte riktigt få till det så bra som innan. Jag har tunt, rakt mjukt babyhår. Jag använder volymprodukter men tycker att håret ser risigt ut av det. Tipsa mig gärna vad jag ska använda för att få stadga & volym i håret med eko-produkter.
/Lisen
maria redigeradMarias svar: Jag förstår ditt problem och du är absolut inte ensam om det. Att byta från konventionell till ekologisk hårvård och styling kan vara svårt för en del och jätte lätt för andra.
Mitt tips till dig för du ska kunna få upp volym och stadga på håret är börja med och titta över vad du använder för schampo och balsam. Att dessa produkter passar ditt hår är avgörande för slutresultatet. Många ekologiska schampo och balsam har vårdande oljor i sig, vilket kan bli för tungt på ett mjuk och fint hår.

Välj ett schampo som är anpassat för fint hår och testa att hoppa över balsam. Ett milt ekologiskt schampo har inte lika aggressiva tvätt-tensidrar i sig som ett konventionellt sådant och öppnar inte upp hårstrået på samma sätt därför fungerar de bra utan balsam på hår som behöver volym. Ett annat alternativ är att använda ett djuprengörande schampo, Bruns schampo nr 04 är ett helt fantastiskt sådant. Håret kan kännas strävt direkt efter tvätt men mjuknar när det torkar.

Använd sedan ett proteinspray för att stärka håret ytterligare, mina favoriter är Less is More Protein spray och Yaroks Feed Your Ends.

Håret består av fukt och proteiner fördelningen är olika beroende på hårtyp. Ett fint skandinaviskt hår saknar ofta proteiner och tillsätter man istället fukt blir det alldeles för tungt för ett tunt strå

När du har fyllt hårstråt med något som stärker det och fyller ut det men inte tynger ner det kan du sedan tillsätta en styling produkt och få bättre effekt av den.

Som styling produkt tycker jag att saltvattenspray är oslagbart på fina hår. Det ger håret en sträv tjockhet och inte alls en risig och krispig känsla som du beskriver ovan. När håret är torrt kan du pudra på lite styling puder i botten för extra stadga.

Jag vet inte om du färgar håret men om du gör det vill jag varmt rekommendera dig att använda växt-/örtfärg. Det ger en skön boost till fina hår och stärker det på riktigt. Vill du inte ändra din hårfärg går de att få helt utan färg och bara som en stärkande inpackning.

Jag hoppas att dessa tips kommer hjälpa dig att få till en mer hållbar styling, man får testa sig fram för att hitta det som passar just ditt hår bäst för det är unikt och vad som funkar för en funkar inte för alla.

Lycka till!

Guide

Veckans fråga: Hur blir jag av med min vintertorra hy?

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur du ska få bukt med din vintertorra hy! Den här veckan svarar Negin på frågan, hon kommer med ett gäng smarta och proffsiga tips – som verkligen fungerar! Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”

Veckans fråga: Jag har fått jättetorr hy nu under vintern. Har ni några tips?
/Nathalie


DSC_9086Negins svar: 
Tack för din fråga! Det är väldigt viktigt att anpassa sina hudvårdsprodukter och rutiner efter årstid och väderlek. När det blir kallare väder blir det väldigt viktigt att gå över till fetare produkter.

Hur upplever du huden efter att du har använt din rengöring? Känns det torrt och stramt eller känns det behagligt? Om det känns stramt så har du en för stark eller uttorkande rengöring. Det ska kännas mjukt och behagligt efter rengöringen. När det gäller krämer är det bra att byta till en fetare kräm. Under krämen kan du använda några droppar olja. Gärna en oljeblandnig. Är du extremt torr kan du också ha en balm över som förseglar fukten.

Tänk på att vi behöver både fukt och fett! När det är väldigt kallt med minusgrader och blåst eller om du  tex ska åka skidor ska du dock inte använda några hudvårdsprodukter med vatten i utan bara olja och balm.

Jag har haft flera kunder på min hudvårdssalong som har lidit av torr hy och när jag har frågat efter vilka produkter de använder så har de bara använt oljor. När de senare gick över till att variera vilken olja de använde sig av och lade till passande kräm så kom deras hud mer i  balans, så tänk gärna både fukt och fett! Och var gärna flitig i användning av ansiktsvatten som du kan använda som en fuktspray speciellt om du sitter mycket framför datorn!

Se till också att exfoliera huden regelbundet, ca 2 ggr/vecka för att bli av med döda hudceller och därefter lägg en fuktmask som kommer då att tas upp bättre av huden. Vissa fuktmasker kan man tom sova med för bästa effekt.

Utöver detta är det viktigt att tillföra fukt och fett från insidan så drick ordentligt med vatten och ta gärna fettsyror och E-vitamin.

Ett tips är också att gå på behandling åtminstone inför varje ny säsong för att förbereda huden för rätt väderlek samt att få tips och råd om passande produkter!

Hoppas du känner dig nöjd med svaret!

Guide

Veckans fråga: ”Hur fixar jag en snabb festlig look i vinter?”

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur du enklast får till en riktigt glammig look i vinter! Den här veckan svarar Linda på frågan och kommer med ett gäng smarta och snabba tips! Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”

Veckans fråga: Hejsan, mitt nya jobb kommer innebära mycket fester, mingel och trevliga tillställningar både under arbetstid och i jobbsammanhang den här vintern! Samtidigt som jag har massa härliga fester inplanerade med mina vänner! Därför undrar jag hur jag enkelt ska kunna känna mig festfin? Vilka enkla knep kan jag ta till och vad är trendigt i år?

/Linnea

linda_ohrstromLindas svar: Vad kul att du ska få mingla så mycket i vinter! Jag skulle helt klart satsa på tre saker: glittriga naglar, röda läppar och skimmer på hela kroppen! 

Nagellack är perfekt eftersom det håller på flera fester, på dansgolv för såväl hångel som nätverkande. Det går också att variera lacken in i det oändliga! Välj klassiska röda, färgglada eller festglittrande – som är min favorit till vinterns fester. Jag ÄLSKAR dessa >>>

Ett annat tips är snyggt målade läppar! Det är ett enkelt sätt som fixar en snygg party-look!

För att få stiftet  att hålla hela kvällen gör så här:
1. Börja med att grunda med ett läppbalsam för att mjuka upp läpparna medan du gör ögonmakupen. Sedan drar du försiktigt bort läppfnas – antingen gnida av det med en Organic Facial Wipe eller scrubba med en Humble Brush

2. Grunda med en läppenna som bas från Benecos eller Maria Åkerberg. Du ska lägga läppennan över hela läppen, inte bara längs läppkonturen! Om du har lite smalare läppar – gör du en mjukar läpplinje, har du fylligare läppar gör du en mer markerad kant. 

3. Lägg på läppstiftet – applicera direkt med läppstiftet men tänk på att inte göra det i tunnelbanan eller taxin, det är bara onödigt kladd som riskeras! 

4. Avsluta med läppglans! Ta med glanset i partyväskan och fyll på under kvällen!  

Här är produkterna jag skulle välja för en lyxig klassisk röd läpp: 
Benecos röda pennaMaria Åkerberg Classic RedLip Shine Content RMS 


Till sist skulle jag använda en skimrande bodylotion på armar och dekoltage för en riktig festlook. Testa till exempel Prtty Peaushun på hela huden, den ger ett otroligt fin glow! 

 

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>

Guide

Veckans fråga: ”Hur väljer jag ekologisk hudvård till mina barn?”

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur du bäst tar hand om ditt barns känsliga hy – på naturlig väg! Den här veckan svarar Hannah på frågan och kommer med ett gäng smarta tips. Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”

 

Veckans fråga: Jag har två små barn, 2 och 4 år, och undrar om du har några tips på vilka hudvårdsprodukter jag ska använda på dem som är ekologiska och skonsamma? Är det något särskilt jag ska tänka på – är det några produkter jag ska undvika eller tvärt om, några som är ett ”måste”?
/ Sarah

 

hannahHannah svarar: Jag tycker att man ska undvika allt för starka rengöringsprodukter, duschkrämer och tvålar, som innehåller tex sodium lauret sulfat eftersom de kan torka ut barns hud som är tunnare och känsligare. Ekologiska och naturliga dusch- och badprodukter brukar vara mycket mildare mot huden och innehåller dessutom ofta hudvårdande ingredienser.

Generellt så tycker jag inte att man ska bada eller duscha barnen så ofta. Särskilt nu på vintern när det är kallt och torrt ute kan det torka ut huden onödigt mycket.

Om man drar ner på badandet och samtidigt börjar använda ekologiska duschprodukter kommer man att upptäcka att barnens hud inte blir lika torr, och att behovet av att återfukta med lotions och fuktkrämer minskar.

Vidare tycker jag att du ska ta det lugnt med dofter, använd gärna oparfymerade, milda produkter som är anpassade för barn. Ju tidigare man utsätts för dofter, desto större är risken att man utvecklar doft-allergier.

Själv har jag använt Weledas barnprodukter på min dotter vilket funkade jättebra. Men även Care of Gerd har superfina och högkvalitativa barnprodukter, och Eco Cosmetics har bra barnprodukter i budgetsegmentet.

Till sist: det finns inga måsten. Men ett tips är att köpa en bra mandelolja, eftersom det är en mild olja som även passar känslig hud, den kan man använda både för att tvätta barnen och återfukta efter dusch och bad.

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>

Veckans fråga: ”Vad får jag inte missa på Acadermia?”

Acadermia är Sveriges största skönhetsmässa och äger rum 25-27 november på Stockholmsmässan i Älvsjö. Den som är intresserad av skönhet kan lätt spendera hela helgen här och botanisera bland alla utställarna. En som definitivt besöker denna mässa är skönhetsgurun Iván Valencia som har koll på de naturliga/ekologiska utställarna. Därför kändes det ypperligt att veckans fråga besvaras av Iván!

Veckans fråga: Jag planerar att besöka skönhetsmässan Acadermia i år, jag har hört från vänner att det ska vara så himla bra och finnas många spännande utställare. Eftersom jag är intresserad av ekologisk och naturlig skönhet så undrar jag nu: Vad bör jag prioritera och vilka montrar får jag inte missa?

/ Irina

ivanHej Irina! Vad kul att du kommer till mässan, jag hoppas vi ses där! Här kommer mina bästa tips till dig – du kommer inte bli besviken!

-Tips 1. En av de tydligaste trenderna inom skönhet som än inte riktigt slagit igenom i Sverige än men som vi kommer att se mycket av snart är multiprodukter som du kan äta men också blanda till hudvård. Nordic Superfoods by Linda Myrberg har ett litet men kraftfullt sortiment av olika sammansättningar av nordiska superbär. Hennes ekologiska juicer ,bär- och collagenpulver kan enkelt kombineras till olika masker och skrubbar för ansikte och kropp. Besök hennes monter och fråga Linda efter receptet på havtorn och honungsmasken, den är helt juvlig kan jag intyga. Hon föreläser på fredagen (25 november) på Skönhetsscenen om bland annat hur du boostar din hud. Ill be there!
Monterplats: A07:10
www.lindamyrberg.com

-Tips 2. Marina Miracle är en nykomling på den svenska skönhetshimlen. Upptäckte märket under ett besök i Oslo och har sedan dess provat några av deras oljor till ansiktet. Jag är lite exalterad över att de nu tagit sig till Sverige och vill därför verkligen tipsa om att besöka deras monter för att känna och dofta på deras Herbal Face Oil. Är du en torris som gillar cremiga rengöringar speciellt under vintertid , kommer du att vilja upptäcka deras Sweet&Creamy Oil Cleanser. Den består av kokos och vanilj, enzymer från brockoli och tomat samt olja från ringblomma. Njutning. Men jag kan även tipsa om deras fransnäring för längre fransar, helt ekoreko naturligtvis. Klart värda ett besök om ni frågar mig, speciellt då de verkar ha med sig en nyhet som de ännu inte avslöjat.
Marina Miracle, monterplats A06:02.
marinamiracle.no

-Tips 3. Linda Öhrström vann Elle Galans pris för bästa make-up artist! Jag vet att hon snarare kallar sig för makeup aktivist. Hon är makeupartisten vars penslar vidrört kungligheter, supermodeller och världsartister. Hon är djupt engagerad i att marknadsföra ekologisk hudvård och makeup då många proffs ser upp till henne och följer i hennes fotspår. Linda har gått in i ett samarbete med Weleda och är numera deras ambassadör. Jag kan varmt rekomendera att kika förbi Weledas monter för att fråga Linda om diverse skönhetsknep med eko-produkter. Hon kan enkelt förvandla ett läppstift till ett rouge eller en kroppsolja till en highlighter. Jag kommer definitivt att gå förbi där, gör det du med och hälsa då från mig. :)
Weleda finns på monterplats A05:21
www.weleda.se/
www.lindaohrstrom.com/

-Tips 4. Esse Probiotic Skincare kan vara det märke som kommit längst i utvecklingen av hudvård. De är först ut med att använda levande ingrediens i produkter som man kan använda hemma, probiotika. Bakterier som påverkar hudens egna bakterieflora positivt och då ger väldigt goda resultat. Vill man känna på cutting edge produkter så bör du spana in deras Probiotic Serum samt Eye Contour Cream. Frågar du runt efter levande ingredienser i konsumentprodukt på mässan så kommer du att upptäcka att Esse är helt ensamma om att kunna erbjuda detta. Jag vet att de kommer att ha med sig förmånliga ”prova på”-kit till bra mässpris. På fredag 25 nov klockan 11-11.45 sitter jag bänkad vid skönhetsscenen och lyssnar på när grundaren, Trevor Steyn, berättar om denna revolution inom hudvård, fördelarna med den och hur bakterierna kan hjälpa oss att bevara ungdomen i huden! Är du sann skönhetsjunkie så missar du inte detta.
Esse hittar du på monterplats A05:22
www.esseskincare.com

-Tips 5. Hannah Sjöström (naturligtsnygg.se) Emma Bergquist från Weleda kliver upp på skönhetsscenen och berättar om hur EcoLyx tar över i Hollywood. Kändisarnas val och hur man får till den rätta glam looken helt ekoreko. Men de kommer även att ta upp hur high-tech ekologisk hudvård egentligen är. Denna roliga vinklingen på ekohudvård känns kul och spännande så jag kommer att sitta kvar efter Trevor Steyns (Esses grundare) föreläsning och lyssna på Hannah Sjöström och Emma Bergquist.
25 november klockan 12.00

-Tips 6. Care Of Gerd är det svenska hudvårdsmärket med rötter i Lappland. Deras Unisex Deo har vunnit pris. Jag känner att jag vill tipsa om ett besök hos dem för att känna på deras Dusch Gel som jag gått och blivit lite kär i. Det är mjölkiga och mjuka konsistenser som inte torkar ut kroppen. De kommer förpackade i smarta tuber som klämdoserar. Tuberna är tillverkade i koldioxidneutral plast tillverkat av sockerör. Denna kombination av superbra och lyxig innehåll med en genomtänkt förpackning får mitt Eco Beauty hjärta att klappa lite extra. Väl värt ett besök om du frågar mig.
Care Of Gerd hittar du på monterplats A06:20
www.careofgerd.com

Bonus-tips. Vi kan blunda för att inte se. Vi kan hålla för öronen för att inte höra, men vi kan inte undgå dofter och lukter. Den 26:e nov (lördag) kl: 11.00-11.45 föreläser en av de behagligaste profilerna inom ekologisk hudvård, Emma Bergquist. Hon är diplomerad ekologisk hudvårdsterapeut samt talesperson för Weleda. Emma kommer att föreläsa om något så intressant som de populäraste dofter som naturen tillverkar till oss, dofter som används i Chanel no.5 och i Zlatans nya dofter men som har tusenårig tradition. Hur dofter påverkar oss människor på olika vis. Är det något av det första vi hudvårdsnördar gör när vi testar produkter så är det just att känna vad de doftar.

Ser du mig på mässan så tveka inte i att hälsa på mig, passa på att ställa frågor så kanske jag t.o.m ger dig lite extra tips!

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>