Meny

Guide

Veckans fråga: Hur använder jag highlighter så att det ser naturligt ut?

Veckans fråga till Skönhetspanelen kommer från Hanna som vill använda highlighter men inte riktigt vet hur och vilken sort hon ska välja. Makeup-artisten Åsa Elmgren berättar om skillnaden mellan mineralbaserade och krämiga highlighters – och tipsar om sina favoriter!

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

VECKANS FRÅGA:
Hello Hi!
Jag har blivit väldigt inspirerad av kändisar och kompisar som använder highlighter, men vet inte riktigt hur jag ska använda det själv då jag är rädd att se för glittrig ut. Är det bättre att använda en lös pudrig highlighter eller en krämbaserad för ett mer ”naturligt” utseende? De finns ju i flera nyanser också – finns det några tumregler att hålla sig till, typ guldigt eller rosa för olika hudtoner? Jag är nordiskt blond och har en ljus hy. Vill också veta vilka som är dina topp 5 favoriter. /Hanna

 

ÅSA SVARAR:

asa-elmgrenHej Hanna!
Tack för din fråga! Det finns olika typer av highlighters för att få fram önskad effekt. Är du orolig för att se för glittrig ut så är det bästa att använda en highlighter utan för stora glitterpartiklar. Mer skimmer än glitter så att säga.

Man kan också ljusa upp vissa partier av ansiktet och få en fin effekt av lyster till huden utan skimmriga eller glittriga produkter. Använd en lättare concealer eller foundation i en nyans ljusare än din egen hudton. På så sätt förhöjer du de partierna (vanligtvis kindben, näsrygg, amorbågen) och får ett litet ”lyft”.

Krämiga highlight-produkter brukar generellt sätt vara lite mer naturliga än de i puderform, men tumregel är att desto närmare din egen hudton highlightern är, desto mer naturlig blir effekten.

Om jag var dig skulle jag satsa på en krämig highlighter så nära din egen hudton som möjligt. RMS Beauty gör fantastiska krämiga highlighters med olika undertoner, speciellt Living Luminizer låter som en bra match för dig. Den blir naturlig på huden med fin lyster utan att se för glittrig ut. Kjaer Weis gör också jättefina krämiga highlighters i olika nyanser, lite mer skimmer än RMS men ändå naturliga.

Skulle du vilja testa en highlighter i puderform så gillar jag Lily Lolo’s och Zao Organic’s. Lily Lolo är mer naturlig medans Zao Organics highlighter är en riktig party-highlighter! Hoppas detta hjälper dig!

Allt gott!/Åsa

 

Mer läsning:

Veckans fråga: Hur får jag glow utan att huden känns fet?

 

Guide

Veckans fråga: Hur väljer jag ekologisk hudvård till mina barn?

Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur du bäst tar hand om ditt barns känsliga hy – på naturlig väg! Den här veckan svarar Hannah på frågan och kommer med ett gäng smarta tips. Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”

 

VECKANS FRÅGA:

Jag har två små barn, 2 och 4 år, och undrar om du har några tips på vilka hudvårdsprodukter jag ska använda på dem som är ekologiska och skonsamma? Är det något särskilt jag ska tänka på – är det några produkter jag ska undvika eller tvärt om, några som är ett ”måste”?
/ Sarah

 

HANNAH SVARAR:

hannah Jag tycker att man ska undvika allt för starka rengöringsprodukter, duschkrämer och tvålar, som innehåller tex sodium lauret sulfat eftersom de kan torka ut barns hud som är tunnare och känsligare. Ekologiska och naturliga dusch- och badprodukter brukar vara mycket mildare mot huden och innehåller dessutom ofta hudvårdande ingredienser.

Generellt så tycker jag inte att man ska bada eller duscha barnen så ofta. Särskilt  på vintern när det är kallt och torrt ute kan det torka ut huden onödigt mycket.

Om man drar ner på badandet och samtidigt börjar använda ekologiska duschprodukter kommer man att upptäcka att barnens hud inte blir lika torr, och att behovet av att återfukta med lotions och fuktkrämer minskar.

Vidare tycker jag att du ska ta det lugnt med dofter, använd gärna oparfymerade, milda produkter som är anpassade för barn. Ju tidigare man utsätts för dofter, desto större är risken att man utvecklar doft-allergier.

Själv har jag använt Weledas barnprodukter på min dotter vilket funkade jättebra. Men även Care of Gerd har superfina och högkvalitativa barnprodukter, och Eco Cosmetics har bra barnprodukter i budgetsegmentet.

Till sist: det finns inga måsten. Men ett tips är att köpa en bra mandelolja, eftersom det är en mild olja som även passar känslig hud, den kan man använda både för att tvätta barnen och återfukta efter dusch och bad.

Mer läsning:

Vad är det för skillnad på produkter för barn och vuxna?

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>

Guide

Veckans fråga: Kan rätt träning och kost motverka rynkor?

Veckans fråga till skönhetspanelen kommer från Miranda som undrar om det är normalt att få rynkor redan i 20-årsåldern och hur de kan bromsas. Vår hudterapeut och hälsocoach Katarina Berglund ger sina bästa tips för att förhindra rynkor med hjälp av träning och bra mat. 

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

VECKANS FRÅGA: 

Hej Skönhetspanelen!
Är det normalt att man får rynkor vid 20-25 årsålder? Finns det viss kost och träning som kan bromsa hudens åldrande? /Miranda

 

KATARINA SVARAR: 

katarina_berglundHej Miranda!
Ja man kan få rynkor i den åldern, men det är inte så vanligt. Då beror det oftast på att huden är mycket uttorkad och illa behandlad, och man kan vanligtvis få rynkorna att försvinna med rätt vård. Skrattrynkor vid ögonvrån är det vanligaste att få tidigt, och det kan det man få utan att det beror på torrhet.

Huden speglar insidan och hur våra organ mår. Det finns en träningsform som är suverän och som påverkar inte bara våra muskler och hud utan också våra inre organ och får dem att fungera optimalt: Yoga. Det finns olika former. Ashtangayoga är riktigt tufft fysiskt för den som vill ha det. Hatha-yoga är lite lugnare. Det finns också medicinsk yoga om man redan är sjuk eller har en nedsatt organfunktion. All träning är bra om du tycker att den är rolig och du känner dig nöjd och glad efteråt, men yogan är extra bra för de inre organen. Att meditera är ingen träning men ett bra sätt att hålla sig lugn, hitta det man vill göra i livet och att lära känna sig själv vilket huden också mår bra av.

Att äta en allsidig kost har du säkert hört att man ska men det betyder inte att alla ska äta allting. Kött behöver inte alla äta. Alla mår inte bra av det, men vi behöver protein som också finns i fisk, ägg, skaldjur och sojaprodukter. Grönsaker och frukt i alla färger ska alla ha, men känn efter om du mår bäst av att äta dem råa eller tillagade, varma eller kalla. Mjölk behöver vi inte som vuxna men kan såklart dricka om man vill ändå. Bättre att ta mjölk som fil och yoghurt. Kalcium får vi från grönsaker och ost. Fibrer är bra men ska inte överdrivas, då kan det faktiskt få motsatt effekt.

Fett behöver vi, men det ska vara av bra kvalitet som raps-, oliv- och sesamolja. Smör och kokosfett är också bra fetter. Nötter har bra fett men innehåller mycket energi. Undvik margarin och alla livsmedel som är light. De innehåller en massa konstiga utfyllnadsmedel som kroppen inte behöver. Likadant med sötningsmedel. Riktigt socker är att föredra men se till att inte få i dig för mycket. Likaså med salt. Ät av allting du mår bra av och se till att du äter tre måltider plus mellanmål varje dag. Följ inga konstiga dieter. Njut av maten och stressa inte igenom måltiden det påverkar näringsupptaget i längden som kan bli sämre när maten inte tuggas ordentligt.

Ät frukost varje dag. Det är bevisat att den som gör det klarar sig från sötsug och onödigt småätande under dagen. Hör du till dem som inte är hungrig på morgonen ta med dig din smörgås och gärna ett kokt ägg och ät så fort du blir hungrig. Alternativt blanda en fruktsmoothie, kanske med proteinpulver, som du kan dricka på vägen.

Ett tips alla ekologiska hudterapeuter får lära sig är att varje morgon ta en tesked helnyponpulver, en tesked nässelpulver, en tesked nakenhavre och en tesked dinkelkli. Det blandas med vatten och dricks eller blandas i frukostflingorna. Det är bra för både hud och tarmar. Innehåller mineraler och c-vitamin som gör att huden kan hålla sig fastare längre. Dinkel och nakenhavre gör att tarmarna fungerar och ser till att det inte blir stopp. Drick i lagom mängd under dagen, men undvik för mycket koffein. Prova grönt och rött te istället. De innehåller antioxidanter som är bra för hud och kropp.

Lycka till! /Katarina

 

Mer läsning:

Veckans fråga: Vilket kosttillskott stärker mitt immunförsvar?