Meny

close
Guide

Torr & känslig vinterhud – Kan jag förebygga det?

Du kan ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går självklart bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

VECKANS FRÅGA:

”Hej Skönhetspanelen,

Jag upplever att min hud förändras på hösten och vintern, den blir superkänslig och jag blir torr väldigt lätt. Ibland får jag även torra partier som är eksemliknande. Hur kan jag bäst förebygga detta? Upplever ofta att det blir ännu värre efter jag duschat.

Hälsningar,
Olivia”

 

KATARINAS SVAR:

Hej Olivia,

Det är väldigt vanligt att huden blir torrare under vinterperioden när det är kallare ute och luften blir torrare inomhus.

Du skriver inte vad du har för hudvårdsrutin nu, vilken hudtyp du har eller om det är både ansikte och kropp så jag utgår från det och ger ett generellt svar.

 

Det första du behöver göra är att se över vilken rengöring du har och eventuellt byta till en mer återfuktande så att huden inte känns stram efter rengöring. T.ex. Laboratoires de Biarritz Cleansing Oil som passar alla och är lugnande och återfuktande.

Nästa steg är att lägga till ett fuktgivande serum. Mádara SOS Hydra Serum Repair Intense är en bra serum som både ger mycket fukt och lugnar en stressad hud.

Blir det riktigt kallt och du känner att du behöver ännu mer kan du lägga till en olja över serumet. Du kan då t.ex. lägga till den här som också är från Mádara, Deep Moisture Vitamin Oil, eller den här från Organics by Sara, Facial Oil Serum Sensitive Skin.

Du behöver också se över vad du har för ansiktscreme och byta till en med mer fukt och fett. Antingen om det finns en kraftigare variant av den du har nu eller så kan du testa Neals Yard Remedies Sensitive Soothing Daily Moisturiser eller den här som funkar för både ansikte och kropp, Laboratoires de Biarritz Reparative Cream.

För kroppen gäller samma sak. Att använda återfuktande duschcreme och gärna använda både olja och bodylotion vid behov. Eller ett body butter. Weleda har jättefina återfuktande produkter för kroppen som du kan testa, HÄR hittar du dessa.

Hoppas att detta är till hjälp. Vill du ha specifika tips kan du återkomma och berätta mer utförligt om din hud, vilka produkter du använder etc.

Varma hälsningar
Katarina, hudterapeut

Naturlig hudvårdsrutin för psoriasis – finns det?

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

VECKANS FRÅGA:

”Hej Skönhetspanelen

Jag har psoriasis och undrar om jag kan hitta någon bra hudvårdsrutin som är naturligt och ekologisk?
Jag har tidigare använt Synchroline men undrar om det finns något bra märke som är bra för min hud och samtidigt bra för miljön?

Hälsningar
Ewa”

KATARINAS SVAR:

Hej Ewa,

Tyvärr så har vi inte en hel serie som motsvarar den du använder. Jag vet inte heller vilka

produkter du har haft. Vi har produkter som är stärkande och återfuktande så det blir det jag

kommer att rekommendera.

Som rengöring och toner rekommenderar jag Annemarie Börlind, Hennes zz serie är mild

och doftfri och innehåller bland annat pre-och probiotika som stärker en känslig reaktiv hud.

https://www.naturligtsnygg.se/produkt/borlind-zz-sensitive-cleansing-emulsion-150-ml/

https://www.naturligtsnygg.se/produkt/borlind-zz-sensitive-facial-gel/

 

Vill du gärna ha en hel serie så finns det en fuktcreme men det är inte den jag rekommenderar

till dig i första hand men du får känna själv hur du vill göra. Den kan funka också.

https://www.naturligtsnygg.se/produkt/borlind-zz-sensitive-protective-day-cream-50-ml/

 

Som fuktcreme rekommenderar jag Pura Vida som är baserad på aktiv CBD

https://www.naturligtsnygg.se/produkt/pura-vida-cbd-moisturiser-calming-30ml-kanslig-hud/

Det finns en balm också som kan användas på rodnad och irritationer som du kan prova.

https://www.naturligtsnygg.se/produkt/pura-vida-cbd-vegan-balm-lavendel-30ml-allroundsalva/

 

Psorias är ju en form av eksem och som alltid härstammar alla problem inifrån. I detta fall är det

bra att äta en antiinflammatorisk kost så att du kan förbättra huden från insidan också.

Har du inte koll på det är mitt tips att kontakta en dietist eller näringsterapeut som kan hjälpa dig.

 

Varma hälsningar

Katarina, hudterapeut

Guide

Vad är skillnaden mellan micellärvatten och toner och ansiktsvatten?

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

VECKANS FRÅGA:
Hej,

Vad är egentligen skillnaden mellan micellärvatten (micellar water) och toner och ansiktsvatten?

Hälsningar
Lisa

KATARINAS SVAR:

Hej Lisa,

Toner och ansiktsvatten är samma sak och används efter rengöring för att stärka huden och optimera pH-värdet. De finns för olika hudtyper och det är lite olika vad de gör beroende på vilka ingredienser som ingår. Används bäst genom att spraya på huden, eller om det inte finns sprayfunktion, hälla lite i händerna och klappa in lätt. Bäst är att lämna huden lätt fuktig så går det lättare att slussa in serum / olja om man använder det.

Micellar water eller micellärvatten används för att rengöra huden. Det är en rengöring och ansiktsvatten i ett kan man säga och det ska inte sköljas av. Man behöver inte heller ha något annat ansiktsvatten eller toner efteråt. Det är en bra produkt att ha hemma om man är extra trött någon kväll och inte orkar göra rent som vanligt eller på resa när man inte vill ha så mycket med sig. Man fuktar bomullsrondeller med micellar water och tar tar bort make-up och gör rent huden på en och samma gång.

Varma hälsningar

Katarina, hudterapeut