Du kan ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går självklart bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

VECKANS FRÅGA:

”Hej Skönhetspanelen,

Jag upplever att min hud förändras på hösten och vintern, den blir superkänslig och jag blir torr väldigt lätt. Ibland får jag även torra partier som är eksemliknande. Hur kan jag bäst förebygga detta? Upplever ofta att det blir ännu värre efter jag duschat.

Hälsningar,
Olivia”

 

KATARINAS SVAR:

Hej Olivia,

Det är väldigt vanligt att huden blir torrare under vinterperioden när det är kallare ute och luften blir torrare inomhus.

Du skriver inte vad du har för hudvårdsrutin nu, vilken hudtyp du har eller om det är både ansikte och kropp så jag utgår från det och ger ett generellt svar.

 

Det första du behöver göra är att se över vilken rengöring du har och eventuellt byta till en mer återfuktande så att huden inte känns stram efter rengöring. T.ex. Laboratoires de Biarritz Cleansing Oil som passar alla och är lugnande och återfuktande.

Nästa steg är att lägga till ett fuktgivande serum. Mádara SOS Hydra Serum Repair Intense är en bra serum som både ger mycket fukt och lugnar en stressad hud.

Blir det riktigt kallt och du känner att du behöver ännu mer kan du lägga till en olja över serumet. Du kan då t.ex. lägga till den här som också är från Mádara, Deep Moisture Vitamin Oil, eller den här från Organics by Sara, Facial Oil Serum Sensitive Skin.

Du behöver också se över vad du har för ansiktscreme och byta till en med mer fukt och fett. Antingen om det finns en kraftigare variant av den du har nu eller så kan du testa Neals Yard Remedies Sensitive Soothing Daily Moisturiser eller den här som funkar för både ansikte och kropp, Laboratoires de Biarritz Reparative Cream.

För kroppen gäller samma sak. Att använda återfuktande duschcreme och gärna använda både olja och bodylotion vid behov. Eller ett body butter. Weleda har jättefina återfuktande produkter för kroppen som du kan testa, HÄR hittar du dessa.

Hoppas att detta är till hjälp. Vill du ha specifika tips kan du återkomma och berätta mer utförligt om din hud, vilka produkter du använder etc.

Varma hälsningar
Katarina, hudterapeut