Veckans fråga till Skönhetspanelen kommer från Johanna som vill strama upp och göra huden fastare, och på så sätt minska rynkor och fina linjer. Vår hudterapeut Katarina ger tips både till in- och utsidan!

Glöm inte att ställa dina egna frågor till Skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

Veckans fråga:

”Hej,
Jag har varit utsatt för mycket stress senaste åren samt tappat något i vikt. Jag skulle behöva nån gel eller kräm för fukt, som kan minska rynkor och linjer. Jag har nyss blivit 40, och har lite svårt att acceptera att jag ser äldre ut. Jag är mycket känslig för doft, så jag kan inte ha krämer som luktar stark/blommigt. Jag skulle vilja få tillbaka fyllighet i ansiktet också, har ni nåt tips på det?

Mvh Johanna”

katarina_berglundKatarina svarar:

Hej Johanna,

Att få tillbaka fyllighet i ansiktet när man en gång förlorat det är inte så lätt tyvärr. Troligen beror det ju på i ditt fall på att du har minskat i vikt som ju kan synas mer eller mindre i ansiktet hos olika personer. Att öka i vikt igen är kanske varken lätt, snabbt eller önskvärt.

Tyvärr finns det inte så mycket man kan göra på naturlig väg för att få tillbaka fyllighet. Det finns ingen creme eller annat som kan göra det, i så fall behöver man ta till fillers. Men att göra linjer mindre synliga med hjälp av fukt och att förebygga och stärka huden kan man absolut göra!

 

Bakuchiol och fukt mot rynkor

Bakuchiol är den naturliga varianten av retinol som kan ge fin effekt på fina linjer och som funkar för de flesta hudtyper. Skillnaden mellan bakuchiol och retinol är att du slipper de negativa biverkningarna såsom rodnader, klåda och torr flagande hud. Bakuchiol kan man använda varje dag utan problem. BYBI har två fina produkter som du kan kombinera för att få mer effekt. Det är en nattcreme och en booster. Kombinera också gärna med deras dagcreme med spf för att skydda huden extra och få bra vård under dagen – här hittar du den.

Vill du ha mer fukt och bygga upp huden kan du använda en fuktspray med hyaluronsyra som plumpar upp huden och hjälper den att bevara maximalt
med fukt. T.ex. c/o Gerds Face Mist. Den kan du också spraya på när som  helst under dagen om du känner dig torr. Det finns även ett serum från c/o Gerd som du kan lägga under din dagcreme.

 

Nattkur & face yoga för extra boost

Några nätter i veckan kan du om du vill byta ut bakuchiolcremen till en nattmask eller fuktkur som ger huden extra vård och skjuts. Den här fina masken från Patyka sägs ge lyster, jobba på pigment, ge fukt och påverka kollagenproduktionen och är väl värd att prova, Pro-Collagen Lift Mask. Vill man enbart satsa på fukt är At Home Treatment Moist Set från Maria Åkerberg ett bra eller den här lyxiga masken från Tata Harper.

Jag vill också tipsa om face-yoga som är ett bra sätt att få fin cirkulation och stärka ansiktskonturerna. Vår egen Hannah är numera också faceyogalärare så ta gärna ett titt på hennes sida här. Att ta extra c-vitamin som hjälper till att bygga kollagen är också något som kan hjälpa. Gärna minst 2000mg och mer per dag. Då tar men gärna ett pulver som är syraneutralt och snällt för magen. Det finns flera på hälsokosten.

Hoppas dessa tipsa ska hjälpa dig!

Varma hälsningar
Katarina, hudterapeut

 

Mer läsning för dig:

Vad är bakuchiol och vad gör det i hudvård?