Meny

close
Livsstil

Från hållbar till tidsfördriv?

Ända sen jag läste Maria Soxbos inlägg ”om alla gjorde som du, skulle världen vara bättre eller sämre?” Har jag känt en uns av SoMe-kris. För mitt content gör ju inte världen till det bättre. Lite djurbilder. Mycket skönhet. All in all, mehh. Tanken har marinerat ett tag och hon satte verkligen hammaren på spiken. Det jag genuint tipsar om kan skapa ett konsumtionsbehov som du kanske inte hade innan du såg mitt inlägg. 

Har du följt mig länge på sociala medier kanske du märkt att jag längs vägen bytt bana på mina kanaler. Från att ha pratat mycket om grön skönhet, hållbarhet och rättvis handel gör jag det knappt alls nu. Det var inte nödvändigtvis planerat, och det betyder inte att jag inte tycker dessa frågor är viktiga. Men jag hamnade i ett tillstånd där jag vill ha ett break från perfektionen samt rätt-och-fel kulturen som jag var med och bidrog till. 

Jag vet hur det låter – motsägelsefullt. Men faktum är att mitt flöde översvämmas av hållbara influensers som är 1000% nödvändiga och viktiga. Men högskänslig som jag är blev jag också stressad av allt jag läste. Så jag bestämde mig för att bara publicera sånt som ger mig den där feel good-känslan, för det är vad JAG behöver här. Det finns en anledning till att 80% av alla inlägg på populära sidor på instagram  består av söta djur. Lol.

Så bidrar mitt egocentrerade approach till att göra världen bättre? Nej inte direkt. Trust me I know. Men vill du ha ett break i flödet från allt tungt som pågår i världen, så hoppas jag mitt nonsenscontent kan vara just det – ett litet break som kan leda till ett feel good-tidsfördriv. 

Sedan är jag inte jätteorolig. Ni som följer mig är så kloka och medvetna – jag vet det, för jag följer flera av er!  

Livsstil

Häng med bakom kulisserna när jag fotar content

Jag älskar att fota skönhetsprodukter. Det är något så rofyllt med att leka med olika stilleben, bakgrunder och props. Det är dessutom utmanande att försöka hitta nya kreativa uttryck och inte alltid det lättaste när du 1. har tidsbrist i form av att jag har ett annat heltidsjobb att sköta 2. har en tvååring hemma som kräver uppmärksamhet 3. behöver prestera de ynka få minuterna som solen väljer att ge mig värdigt ljus.

…. Det som är mindre kul är när Kajsa (den ack så gulliga katten på bild) gör entré och äter upp min icke oändliga contenttid. Ja ja, jag skulle ju kunna stänga dörren om mig med. Men hon är ju så söt.

Recension

Inlägget för dig som gillar att städa (eller för dig som är 30+…)

Visste du att jag älskar att städa? Eller så här. Jag älskar inte städandet i sig men jag älskar ett städat hem. Vem gör inte?! Problemet är bara att jag bor med en man, en golden retriever, en katt och en tvååring – säg no more liksom. Så de enda stunderna jag hinner njuta av ett städat hem är precis efter att jag städat hemmet. Har si sådär 15-30 minuter på mig innan stöket/livet gör sig påmint igen. Skämt åsido. Men ni som vet, ni vet.

Hur som helst. Du vet att du är 30+ när du blir exalterad av städprylar. Och här har vi en städpryl som inte kostar skjortan (Hej Dysondammsugaren med laserljus, I’m looking at you) men som fortfarande tillgodoser mina städprylscravings. Det är lite samma känsla som när du köper nya gymkläder i hopp om att du ska bli mer motiverad att träna. Sån är jag med städprylar. Hehehe.

Produkten jag pratar om är alltså ett städkit från Equa Care innehållandes en snygg sprayflaska av 100% återvunnen plast samt två refillpåsar med rengöringspulver. Pulvret blandar du med vatten och blandningen blir sedan ditt miljövänliga universalspray. En refillpåse räcker till en hel flaska (345 ml) och tar effektivt bort fläckar på alla ytor, inklusive trä- och stenytor. Dessutom är rengöringen helt ofarlig för barn och husdjur ✓ ✓ ✓
Tänk på att använda upp blandningen inom 3 månader, men för mig är det inte några problem 😅

equa care home kit

Jag gillar också att det faktiskt är en plastflaska (men ser ut som en glasflaska). Jag har nämligen liknande flaskor av glas hemma som jag använder till städning men det är otympligt och tungt, och det finns alltid en risk att jag tappar flaskan pga att den blir förvånansvärt hal. Aint nobody got time för glassplitter på golvet med husdjur och en tvååring. Plastflaskan är alltså mer praktisk i vardagen. Universalmedlet luktar otroligt fräscht, och det var ett trevligt avbrott mot min vanliga städblandning baserat på Ekotipsets städrecept med diskmedel och ättika.

Seriöst, köp den till dig själv och du kan relatera till detta inlägg, eller någon du känner som du vet känner likadant. Städtanter unite 👵🏼
Jag har gjort en liten videosnutt när jag unboxar kitet. Klicka här för att se videon.

Vad använder du för städprodukter hemma?

 

Relaterade Produkter