Meny

close
Recension

Ekologisk Essens i mistformat från Marina Miracle

Denna essens eller essence som den också kallas är som en välbehövd kram efter ett år av självisolering. Den ska inte blandas ihop med ett vanligt ansiktsvatten eller toner, nej nej. En essens är så mycket mer än det och targetar specifika hudtillstånd men är inte lika aktiv som ett serum. Däremot bidrar essenser oftast till att efterföljande produkter penetreras djupare i huden osv osv. Denna beskrivs dessutom som en 3-i-1 produkt, mist, toner OCH essence. Sedärja. 

 

Vem passar den för?

Jag vågar påstå att Marina Miracles Flower Berry Essence är ett MÅSTE för dig som lider av irriterad, oren och acnebenägen hud. Den innehåller bl.a. Probiotika och hyaluronsyra som plumpar huden och ger ett härligt glow. Jag märkte skillnad på ynka 3 dagar. Ser jag resultat på så kort tid så vet jag att det är en keeper.

 

Doften

Jag har sett både ris och ros angående doften på sociala medier. Enligt Marina Miracle så ska det dofta ”gott av bär och blommor” men mja. Det var nog att ta i. Jag tycker den luktar hostmedicin men har också sett andra beskriva doften som spya 🙊 Det är dock att ta i, men tänk hostmedicin.

flower berry essence

Ser ni den ultrafina misten?

Applikation

Jag applicerar den morgon och kväll efter att jag rengjort ansiktet. Sprayar säkert mer än nödvändigt, men den ultrafina misten gör att jag knappt känner att jag fått på mig något (även om jag har det). Så, så, sååå behaglig att använda och tar en ultrafin mist alla dagar i veckan över en spray som får en att se ut som en dränkt katt efter användning. Sedan låter jag produkten sjunka in i ansiktet. Jag klappar inte in det eller så utan låter det lufttorka. När produkten sjunkit in fortsätter jag med min hudvårdsrutin. 

Det tog knappt en vecka för mig att se resultat, vilket är helt sjukt egentligen. Min hud hade blivit lugn, balanserad och hade fått en naturlig lyster. Jo man tackar ja.

 

Förpackningen

Den kommer i Marina Miracles klassiska gröna glasförpackning. Plus i kanten att du hela tiden ser hur mycket produkt du förbrukat och hur mycket som finns kvar. 

Flower Berry Essence

Nackdelar

Förutom doften så skulle jag säga att den tog slut alldelels för snabbt. Den ultrafina misten gör att jag lätt överkonsumerar produkten så att jag ska känna att jag ens fått produkten i ansiktet. Misten är alltså så ultrafin att den knappt känns på huden. Den höll i typ 3 veckor av daglig användning, och för sitt pris på 395 kr för 80 ml så sved det lite att den inte räckte längre.

 

Slutsats

Skulle jag köpa den igen? Redan gjort. Ett måste om du vill inkorporera en effektiv ekologisk essens i din hudvårdsrutin!

 

 

Relaterade Produkter

Guide

Skillnad på fast tvål och flytande tvål

Det är ingen hemlighet att jag gillar tvål. Jag har nämligen alltid varit besatt av att ha rena händer. Tackar bacillskräcken för det. Att den besattheten skruvades upp under Corona var däremot ett faktum. Så för ett tag sedan frågade jag mina följare på Instagram Stories vad de föredrog: fast tvål eller flytande tvål. Det visade sig att 9 av 10 föredrog flytande tvål. 

 

Fast tvål

Stackars den fasta tvålen. På något sätt har den fastnat i myten av att vara mer ohygienisk än fast tvål. Men det stämmer inte. Eller ja… Det beror ju på hur ohygienisk du är som användare. Bakterier och andra tråkigheter trivs nämligen linte på en fast tvål om tvålen sköts på rätt sätt. Missköter du den fasta tvålen kommer å andra sidan bakterierna frodas… Nej skämt å sido. Men visst spelar skötseln in här. 

Hur sköter jag en fast tvål? 

Att sköta en fast tvål är enkelt! Du behöver bara se till att att tvålen torkar mellan användningarna. Det gör du genom att låta tvålen vila på en loofah. Antingen använder du loofan som tvålfat, eller så har du ett tvålfat med hål i (viktig detalj!), så att vattnet rinner ut, loofah och sedan tvål. Det garanterar att din tvål inte kommer ligga i blöt och samla på sig massa snusk. 

Fast tvål är dessutom drygare än flytande tvål. Men det förutsätter såklart att den inte ligger blöt mellan användningarna. Sist men inte minst brukar jag alltid se till att tvålen ”är ren” innan jag lägger tillbaka den på loofahn/tvålfatet. Det vill säga att inga hårstrån eller annat smuts fastnat på tvålen. För allas trevnad liksom. 

Göra i Haga
En annan, kanske lite banal fördel med fast tvål, är känslan av att öppna paket när jag knäcker upp en ny tvål. För inte kan jag vara den enda som tycker det känns som att jag öppnar ett inslaget paket när jag öppnar en fast tvål? 

Sist men inte minst slipper du onödiga plastförpackningar med en fast tvål. Och det är ju alltid trevligt när jag kan få en plastgrej mindre i hushållet!

Göra i Haga

Flytande tvål

Fördelarna med flytande tvål är egentligen att du “slipper” tänka på att sköta tvålen (inte för att det kräver så mycket tankeverksamhet…). Och om du är en person som ser den flytande tvålen som en del av badrumsinredningen så kan du dessutom välja tvål baserat på hur snygg förpackningen är. Nackdelarna då? Ja det är väl just plastförpackningen och att den tar slut snabbare.

 

Min tvålpreferens

Personligen älskar jag både en fast och en flytande tvål. Det som fångar mig är doften och löddret. Är fullständigt lödderbesatt. Vill gärna ha ett litet tjockare lödder som känns som silke på händerna. mmmm. Då är jag hemma. Taktil massage och aromaterapi efter varje toabesök tackar väl inte jag nej till?! Gäller att sätta guldkant i vardagen haha! 

Sedan bedömer jag också tvål på hur torr/återfuktad mina händer känns efter användning. Känns det som att mina händer suktar efter handkräm efter att jag tvättat händerna så är det inte en tvål för mig. 

Tvåla & Tvalas tvålhylla

Mina favorittvålar

Hagatvålen är en favorit när det kommer till fast tvål.  Löddret är sådär silkeslent och doften magisk! Denna tillverkas här i Göteborg av Tvåla & Tvaga. 130 spänn för en äkta ekologisk hantverkstvål… Det går ju inte ens att diskutera. Extra plus i kantent att deras förpackningar är så pedagogiska att du kan se både användningsområde och löddermängd. Tvåla & Tvagas fasta tvål förpackning

När det kommer till flytande tvål så älskar jag den flytande Marseilletvålen från Marius Fabre. Jag kör på den parfymfria varianten. Älskar, älskar ÄLSKAR denna. Extra plus att du kan köpa en refillflaska på 1000 ml. Den innehåller varken sulfater eller konserveringskropp och funkar till allt – hand, hår, kropp. Det gillar jag. 

Jag köper båda tvålarna hos Tvåla & Tvagas butik i Haga. Älskar konceptet med tvålbutik. Det känns mycket mysigare att gå dit att handla än att slänga i “samma  gamla vanliga” tvål när jag är på Ica.

Som sagt, jag gillar att sätta guldkant på vardagen. 

Vad kör du på för tvål hemma?

Recension

Skönhetsbesvikelser vol 1

Det går inte att vara en skönhetsbloggare utan att stöta på några skönhetsmissar här och där. I detta inlägg tänkte jag därför dela med mig av några av mina senaste skönhetsbesvikelser. 

Innan jag börjar måste jag bara kasta in en liten brasklapp. Att dessa produkter inte funkar för mig betyder inte att de inte funkar för dig. Det är högst individuellt. Jag har produkter jag fullkomligt älskar från alla dessa varumärken, men just dessa levde inte upp till mina förväntningar.  

 

Super Serum Skin Tint SPF 30


Jag hade så höga förhoppningar om denna foundation. Du skojar inte bort SUPER SERUM SKIN i namnet. Och spf30 på det. Allt lät ju så lovande. Jag föreställde mig en fjäderlätt foundation med schysst täckning. Lite som en storasyster till deras Serum Concealer som jag fullkomligt älskar. Den är ultralätt i konsistensen, känns inte på huden och ger bra täckning. 

Besvikelsernas besvikelse skulle jag vilja kalla denna foundation. Lite hårt kanske. Men seriöst. Det namnet och så är det fullständigt motsatsen? Foundationen känns superTUNG på huden och du ser ut som en glaserad munk i ansiktet. Även när du pudrat dig. 

Har du oljig hud, finnar eller mycket textur i huden så är denna troligtvis inget för dig. Men har du torr hud kanske den funkar för dig. 

 

RMS Beauty un cover-up cream foundation 

RMS är kända för sin cult-concealer “un-cover up” så när de gick ut med att de skulle lansera en foundation blev hela världen galna. En foundation från RMS kom inte en dag för sent. 

Men nej. Nej, nej, nej, nej. NEJ. Det är egentligen allt jag har att säga om denna. 

Vill du ha en mer utförlig utläggning om varför jag inte gillar den så har jag gjort en Första intrycket-video. 

Se även: First Impression: RMS un Cover Cream Foundation

Rms powder pressed blush

Älskar att Rms börjat med pressade puder och rouger. Nyansen Lost Angel är såååå fin och påminner om Nars rouge i nyansen orgasm. Men tyvärr är pigmenteringen usel och syns knappt på min hudton. Det ser bara ut som att jag har highlighter på mig. Sedan har jag även nyansen Crushed Rose som tyvärr är helt fel nyans för min hudton.

 

The Problem Solver från May Lindstrom

Denna dyrgrip har tyvärr bara stått i mina gömmor i flera år. Vilket är ett dåligt tecken. För det första är jag lat och tycker pulvermasker alltid är en extra hustle. För det andra så blir den så intensiv på huden, den hårdnar rejält och blir nästintill omöjlig att tvätta bort. Den sitter som berget och kräver att du står i duschen och gnuggar för att bli av med den. För det tredje så tycker jag inte alls att den är någon problem solver som den påstår sig vara. Huden känns bara strippad på all fukt och porerna ser smutsiga ut tack vare att masken letat sig in i varenda liten por. Näe. Spara era pengar. Det finns så många bättre djuprengörande lermasker ute på marknaden idag. 

 

Har du testat någon av dessa produkter?