Meny

close
Recension

Första intrycket: BioMineral Healthy Glow Foundation

Jag håller sakta men säkert på att testa lite smink från Estelle & Thild. Hittills har jag hunnit testa pudret, solpudret, rouge och läppstift, men mer om det i ett annat inlägg. Dagens blogginlägg ska nämligen tillägnas deras BioMineral Healthy Glow Foundation.

Foundationen kommer i en trevlig glasflaska med pump och ger lagom mängd vid varje pumpning. Jag använde två pumpar för hela ansiktet. Jag har nyansen 125, dark yellow som beskrivs som en nyans som passar medium hudton med gul underton. Vid första anblick ser den ut att passa mig som handen i handsken, men sen oxiderar den på huden och ser mer röd ut än gul. Den är dessutom alldeles för mörk för mig. 

Konsistensen är lätt, semi-rinnig och känns riktigt bra mot huden. Den påminner lite om Dior Face Body Foundation i konsistensen. Men tyvärr gav den inte lika fint och naturligt resultat på huden. 

Fin på långt håll men…

Även om foundationen känns bra på huden så blir den aldrig “ett med huden”. Den lägger sig ovanpå och framhäver mina porer. På vissa ställen torkar den in alldeles för snabbt och jag ser nästan smutsig ut istället. Å andra sidan gav den ändå en schysst täckning för att vara så ”lätt” i konsistensen. 

Jag spelade in en video eftersom att jag skulle göra en hel GRWM med Estelle & Thild-sminket. Men jag gav upp lika snabbt som jag började pga missnöjd med nyansen och hur den lade sig på huden. Videon blev istället en Reel på instagram.

Självklart ser det helt okej ut på videon, men i IRL så var det inte optimalt. Så på långt håll funkade den – men that’s not good enough for me. 

För- och nackdelar

+ Glasflaska med pump
+ Lätt konsistens och känns bra på huden
+ ekologiskt certifierad och veganvänlig

– fel nyans för mig
– oxiderar på huden
– lägger sig över huden istället för att bli ett med huden
– svår att blenda på vissa ställen vilket gör att jag ser smutsig ut

Nä så jag får nog vara den som är den och ge denna foundation underkänt när det kommer till första intrycket. Hade den blivit ett med huden hade jag nog köpt en till nyans för att matcha min hudton. Men nu… vettetusan. Jag kommer eventuellt experimentera lite till med den jag har för att make it work… Men nej. den levde dessvärre inte upp till mina foundationkrav. Har du testat den?

Vilken var din senaste foundation-besvikelse?

 

Livsstil

Kan man lita på skönhetsinfluencers?

Jag ställer frågan eftersom att jag genuint undrar det. Även fast jag själv inte vill kalla mig för “influencer” så är jag inte dummare än att jag förstår att mina inlägg kan influera dig som läser. Det har jag största respekt för. Men jag själv inspireras ju också av andra influencers, små som stora, “eko”-influencers som konventionella skönhetsgurus. 

På sistone har jag känt mig så otroligt opepp på hela beauty communityt. Det känns inte genuint längre. Är det bara jag? Jag har svårt att tro på vad folk skriver och tipsar om. Tänker framförallt på instagram, det var längesen jag läste någon annan skönhetsblogg om jag ska vara ärlig. 

Jag vet inte om det är själva formatet som gör att jag tappar förtroendet, men just nu känns allt som ett enda virr-varr av exponera-produkterna-snabbt-för-att-fylla-flödet till att visa hur-artsy-kan-jag-bli-med-skönhetsprodukter, visa-samarbeten, visa-pr-utskick, gör-massa-reels, etc etc. Dessutom är jag så trött på hela tjatet om “gifter” bland gröna och ekologiska skönhetsbloggare, lika mycket som jag är trött på konventionella bloggare som påstår att vi som gillar eko går runt med foliehattar, att solskydd inte alls bidrar till att döda korallreven etc, etc. 

Ä-ääälskade att Martina, som är känd som differentgreens på insta, ”vågade” dela med sig av produkter hon köpt som INTE var eko. För att som ekobloggare erkänna det är ju lite som att svära i kyrkan. Men det har verkligen inspirerat mig till att dela med mig av lite nyinköp som jag gjort som heller inte är eko. För nej, allt jag använder är faktiskt inte naturligt och ekologiskt (80/20  – remember?). Skulle det vara intressat att se?

Hur som helst, har du inte koll på Martina så bör du verkligen kolla in hennes konto, hon är en av de ”gröna” skönhetsinfluencers som jag verkligen uppskattar.

 

Mer business, mindre passion?

Jag som har sysslat med detta i ett par år nu, och som fortfarande sysslar med det fattar. Herregud, om det är någon som fattar så är det jag. Så nej, jag vill inte kasta sten i glashus. Men jag vill också ventilera och dela med mig av mina tankar. Jag är inte sen med att erkänna att samarbeten är kul. Det är smickrande. Och det är framförallt ett kvitto på att beställaren ser ett värde i det jag gör, och att mitt engagemang är tillräckligt högt för att någon ska vilja göra ett samarbete med mig. PR är trevligt. Och visst, jag tackar inte heller nej till lite likes och engagemang. 

Men ändå. Just nu tycker jag att de genuina skönhetsinläggen lyser med sin frånvaro. Det är väldigt få skönhetsinfluencers jag söker mig till just nu, vilket känns supertrist. 

Personligen brukar fundera på om influencern fått produkten eller köpt den för egna pengar, eller om influencern hunnit använda produkten tillräckligt länge för att kunna ge en uppriktig recension. Får man någonsin se att produkterna är slut? Har influencern pratat om samma produkt flera gånger tidigare? Har influencern lämnat negativa recensioner eller är alla produkter fantastiska? 

Du som läser detta, känner du igen dig? Har du också gått i dessa tankebanor när du läst mina inlägg? 

Med det sagt så finns det fortfarande så många fantastiska konton som jag älskar att följa, som ständigt kittlar min nyfikenhet, kommer med inspiration eller bara känns så genuina. Och det är ju det som tilltalar mig.

5 instakonton jag älskar att spana in (Beauty och lifestyle)

Soindelaskin

Hennes passion för beauty är tydlig! Hon är kontinuerlig med sina uppdateringar och hon vågar vara ärlig med vad hon tycker. Hon tar snygga bilder, men det som får henne att stå ut från mängden är ju hennes personlighet på stories. Ä-Älskar att kolla hennes stories. She funny.

 

HeleneSoderstrom

Helene verkar så mysig. Tar fina bilder. Vill vara hennes kompis, hänga på hennes balkong, äta pasta och prata om livet.

 

Rebecca.beige

Rebecca, min kloka och roliga instavän. Henne vill jag också hänga med irl snart. På insta delar hon stiltips, remakes och igtvs. Hon delar så mycket matnyttigt att Oprah framstår som amatör. Eller nej, Oprah är ändå oprah. No one can touch Oprah. Men Rebeccas matnyttiga inlägg är verkligen läsvärda, eller bara roliga. Eller ibland både och.

KlaudiaCloud

Har följt Klaudia i ett par år nu och älskar att hon är så transparent med sitt jobb som influencer och egen företagare. Hon är rolig, tar sjukt snygga bilder och har världens sötaste hund.

Alejandra Cerda

Älskar att följa Alejandras liv i Köpenhamn. Det vardagliga, vad hon och hennes man lagar för mat – det är min favoritcontent från henne. Men hon är otroligt klok, pratar om hållbarhet, klass, jämlikhet, ångest och syr sina egna kläder (hon är självlärd!). Hon slutar aldrig imponera. Har dessutom spelat in ett poddavsnitt med henne som alla borde lyssna på.

Lyssna på avsnittet: Ingen ska få säga att jag inte har rätt att vara här.

 

Vilka 5 konton älskar du att följa just nu? 

 

 

Guide

Ekologiska fysikaliska solskydd för ansiktet + recension Spf 50

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Att hitta ekologiska fysikaliska solskydd för ansiktet, som faktiskt är bra är, är inte det enklaste. Det har gått så långt att jag förväntar mig bli besviken på nya produkter jag testar. Det har i och för sig blivit bättre, åtminstone med fysikaliska solskydd med spf 30. Spf 50 har å andra sidan en del att jobba på… 


Men låt oss ta en kik på några ekologiska och fysikaliska solskydd jag testat det senaste. Kanske kan du hitta någon som funkar för dig? 

 

Vad gör ett ekologiskt fysikaliskt solskydd bra?

Det här svaret lär variera från person till person, men för mig är det viktigt att det fysikaliska solskyddet…

  1. sjunker in i huden snabbt
  2. inte lämnar en vit hinna
  3. OM den lämnar en vit hinna ska det vita försvinna inom 2 minuter
  4. inte lämna huden fet och oljig
  5. solskyddet måste kunna fungera i en lager-på-lager rutin 
  6. gå att återapplicera utan rubba produkterna som redan finns på huden
  7. …och så klart skydda mig från UVA och UVB-strålar!

fysikalisktsolskydd-spf50-5-min

Därför använder jag solskydd

Min solskyddsresa började när jag var runt 20 år. Jag hade otroligt dålig hud när jag var yngre, och som så många andra trodde jag att jag kunde bli av med mina finnar genom att spendera timmar, och åter timmar i solen – utan solskydd. Jag ville ju bli brun. Visst, finnarna blev färre. Men dom där mörkblåa akneärren efter finnarna lyste som stoppljus i natten. Bäst att sola lite till. För ju brunare jag blev desto blekare skulle akneärren bli. 

Stoppa här. HÄR hade jag önskat att jag kunde gå tillbaka till mitt yngre jag och berätta att ANVÄND SOLSKYDD. 

 

UVA- och UVB-strålar

Du kanske har sett att det står “Broad Spectrum UVA-UVB” på dina solskydd. Det innebär att solskyddet du köpt skyddar både mot UVA och UVB-strålar. Det är UVB-strålarna som ger solbrännan, men det är också UVB som orsakar att du bränner dig, eller utvecklar hudcancer. UVA-strålar är det som orsakar för tidigt åldrande, rynkor osv., men kan också orsaka cancer. Därför håller jag alltid utkik efter just frasen “bredspektrum UVA+UVB / Broad Spectrum UVA+UVB” på mina solskydd. 

 

Spf 30 eller Spf 50?

Vet du att Spf-numret berättar hur lång tid solens UV-strålning skulle ta att bränna huden jämfört med om du inte skulle använda ett solskydd? Så här, använder du spf 30 i ansiktet skulle det ta 30 gånger längre tid att bränna dig i ansiktet än om du inte hade använt solskydd. Ett solskydd med Spf 30 tillåter ca 3% av UVB-strålarna att nå huden, medan 2% når huden med ett solskydd med Spf 50. En procent skillnad kan ju inte vara så signifikativt kan en ju tycka, men faktum är att Spf 30 ändå tillåter 50% mer UV-strålning. 

Men Spf-värdet är ändå omdiskuterat eftersom att det anses vara ett opålitligt mått på solskydd. För det första så återspeglar värdet bara hur väl produkten skyddar mot UVB-strålar, inte hur väl den skyddar mot UVA-strålarna, som kan tränga djupare in i huden, orsaka för tidigt åldrande samt hudcancer. 

En högre siffra ger också ofta en slags falsk trygghet. Studier har visat att många som använder spf 50 eller spf 100 stannar ute längre i solen, skippar att återapplicera solskyddet under dagen, undviker skuggan, bära hatt osv, vilket i slutändan resulterar att de får mycket mer UV-skador. Ironiskt va? 

Tänker inte gå in mer om det här men är du intresserad av att veta mer så tycker jag dessa artiklar var intressanta! 

The Trouble with Spf 

Ask the Expert: Does a High SPF Protect My Skin Better?

 

 

Recension av Spf 50

Patyka Face Sun Cream SPF 50

Känslan när jag såg att Patyka skulle lansera att spf50 för ansiktet blev jag såååå exalterad. För det första har jag bara bra erfarenheter med Patykas produkter. They know their shit. Så att dom skulle försöka sig på ett solskydd kändes tryggt. Förpackningen är riktigt najs, produkten är vegansk, ekologiskt certifierad, tuben är användarvänlig och du har skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Dessutom doftar den ljuvligt! Kostar 345 kr för 40 ml. 

So far so good. Utfallet då? 

Yikes.

Filmade detta 2 timmar efter applikation. Ser ni hur solskyddet försvunnit där mina glasögon suttit? Samt hur mycket krämen smular? Trycker inte hårt ens.

Grejen är att produkten känns najs på huden till en början. Den sjunker snabbt in i huden, ger en mer matt finish på huden och lämnar knappt någon vit hinna. Problemet är att den sjunker in i huden alldeles för snabbt. Missar du att massera in produkten så är det kört. Då smular den istället och det känns som att du istället smular bort all produkt på huden. Med andra ord kan den inte bocka av kriteriet “glider lätt in och över huden”. Det gick inte att applicera mer solskydd över för återigen smulade den. Jag som gärna vill applicera MYCKET solskydd i ansiktet, inte på samma gång utan lager på lager, kände direkt att… Well, this aint gonna work. 

Så summa summarum funkade denna inte alls eftersom att jag inte kunde applicera önskvärd mängdm samt att den inte gick att arbeta in i huden på ett smidigt sätt utan att smula eller torka in. 2/5.

 

Bioregena Sunscreen Balm SPF50+ Face

Hade noll koll eller uppfattning om Bioregenas solskydd tills jag blev mamma. Jag började nämligen använda deras solskydd för bebisar på Melker. Det solskyddet har varit riktigt bra och vi är inne på vår andra tub nu. Eftersom att jag var så nöjd med Melkers solskydd, samt att ekologiska fysikaliska spf50 för ansikte inte växer på träd, så tänkte jag att jag skulle ge denna en chans. Den beskrivs som hypoallergen (dvs inga dofter eller alkohol) och skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Förpackningen är långt ifrån snygg men what to do. 

Nej men snälla. Denna är SÅ BRA? Trodde aldrig att jag skulle gilla den så mycket som jag gör. Hade denna haft en snyggare förpackning hade den lätt kunna säljas som en hypad ekolyxprodukt för 500 spänn. Konsistensen är ganska tjock och du kommer se vit ut i ansiktet för en liten stund medan du masserar in produkten i ansiktet. Jag som är lite brunare ser blå ut medan jag jobbar in den i huden. Den har ett bra “glid” till sig medan jag masserar in produkten, och tack vare det försvinner den vita hinnan under minuten. Tycker även den ger ett fint glow till huden utan att jag ser fet eller oljig ut. Jag kan applicera önskvärd mängd utan problem och den funkar fin-fint med mina andra produkter samt under smink. Kan heller inte klaga på priset. 229 kr för 40 ml. 

4/5 den hade fått full pott om den hade haft en snyggare förpackning. haha. 

 

Biosolis Face cream Spf50

Detta är den mest prisvärda av dom tre och kostar 203 kr för 50 ml. Dessutom är förpackningen och designen helt okej. Men till skillnad från dom andra två solskydden så är denna kräm gul tills du börjar massera in produkten i huden. Tyvärr luktar den riktigt starkt, lämnar mig otroligt fet i huden, täppte igen min hud och gav mig två finnar under tiden jag testade produkten, lämnade en fet vit hinna och ja. Mer än så behöver jag väl inte säga. Men den skyddar mot UVA- och UVB-strålar och den vita hinnan försvinner faktiskt om du har tålamod att arbeta in den (det hade inte jag). Så vem vet, den kan kanske funka för dig om du har riktigt torr hud och vill ha lite mer glow i huden. Men för mig, med aknebenägen och oljig hud funkade den inte alls. 2/5. 

Jag hade tänkt att detta inlägg även skulle inkludera recensioner på Spf30, men jag tror vi delar upp det så här så att inlägget inte blir för långt! Så håll utkik efter Spf30-inlägget!

Har du testat någon av dessa?