Varm choklad med jordnötssmör och chili
Förra året gjorde jag en underbar varm choklad med cashewnötsmör i. Den blev ljuvligt krämig, chokladig och härlig. Nu har jag gjort en uppdaterad minst lika bra, om inte bättre, version av den med jordnötssmör och chili i.
INGREDIENSER
ger ca 4 dl
2 dl fet kokosmjölk, t.ex garants i tetra eller santa marias i tetra
2 dl vatten
2 msk jordnötssmör
3 msk rå kakao
1 msk valfri flytande sötning
1 msk hampaproteinpulver, kan uteslutas
En nypa salt
Chilipulver alt. chiliflakes
Kakaonibs
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa alla ingredienser med en stavmixer i en kastrull. Alternativt i en mixer. Värm sedan upp till önskad värme.
2. Häll upp lite fet kokosmjölk i botten av en mugg (valfritt) och häll sedan på den varma chokladen. Toppa med kakaonibs, rå kakao och chilipulver alt. chiliflakes.
FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg. Görs enkelt utan nötter genom att helt utesluta jordnötssmöret.