Detoxsallad med blomkålscouscous
Här kommer ett härligt recept från min bok “Superhälsa” med jättefina bilder tagna av Stephanie Bjeklstam.
Detoxsallad 2 portioner.
¼ rödkålshuvud
3 grönkålsblad
1 stort mangoldblad med stjälk
2 råa rödbetor
4 blomkålsbuketter
2 stora rädisor.
Dressing: 2 msk citronjuice, 2 msk olivolja, 2 tsk riven ingefära, 1 tsk flytande rå honung, havssalt och svartpeppar.
Topping: 1 msk hampafrön, 1 dl rädisgroddar.
Börja med dressingen. Blanda citronjuice, olivolja, ingefära, honung, en nypa havssalt och svartpeppar i en burk med lock och skaka ordentligt. Sätt åt sidan. Strimla rödkål, grönkål, mangold och rödbetor i en matberedare eller skär i tunna strimlor med kniv. Häll över i en stor skål.
Lägg blomkålen i matberedaren med S-bladet i och kör tills det liknar couscous eller ris. Hyvla rädisorna med en mandolin. Blanda ned blomkål och rädisor i salladen, häll över dressingen och massera in den så att alla ingredienser täcks. Servera på fat och strö över hampafrön och groddar.