Här kommer ett härligt recept från min bok “Superhälsa” med jättefina bilder tagna av Stephanie Bjeklstam.

Detoxsallad 2 portioner.

¼ rödkålshuvud

3 grönkålsblad

1 stort mangoldblad med stjälk

2 råa rödbetor

4 blomkålsbuketter

2 stora rädisor.

Dressing: 2 msk citronjuice, 2 msk olivolja, 2 tsk riven ingefära, 1 tsk flytande rå honung, havssalt och svartpeppar.

Topping: 1 msk hampafrön, 1 dl rädisgroddar.

Börja med dressingen. Blanda citronjuice, olivolja, ingefära, honung, en nypa havssalt och svartpeppar i en burk med lock och skaka ordentligt. Sätt åt sidan. Strimla rödkål, grönkål, mangold och rödbetor i en matberedare eller skär i tunna strimlor med kniv. Häll över i en stor skål.

Lägg blomkålen i matberedaren med S-bladet i och kör tills det liknar couscous eller ris. Hyvla rädisorna med en mandolin. Blanda ned blomkål och rädisor i salladen, häll över dressingen och massera in den så att alla ingredienser täcks. Servera på fat och strö över hampafrön och groddar.