Vad är anti-pollution hudvård? Det betyder hudvård som skyddar huden från yttre luftföroreningar! Dessa mikroskopiska miljöbovar sätter sig nämligen på din hud och kan orsaka stor skada. Din hy mår bra av frisk och ren luft, och luftföroreningar kan vara en riktig hudsabotör. 

Miljögifterna tränger in i dina porer

Du utsätts dagligen för självklara saker som avgaser från bilar, partiklar som slits upp från asfalt, rök från cigaretter och liknande. Men överallt finns också partiklar som vi kanske inte tänker på. Partiklar som kommer från föroreningar i atmosfären och restprodukter från närliggande industrier bland annat. Dessa mikropartiklar är så små att de sätter sig i dina porer. Det är därför bra att skydda din hy från den här typen av yttre påverkan, därav anti-pollution trenden. Huden är kroppens största organ och den är ständigt absorberande.

Viktigt att rengöra huden för att slippa miljögifter

Sannolikt är också de ovanstående anledningarna till att vi söker produkter som innehåller färre syntetiska kemikalier och mer äkta, naturliga råvaror. Det är viktigt att dels använda produkter som skyddar hyn mot dessa yttre påfrestningar med hjälp av tex antioxidanter, men det är lika viktigt att rengöra huden för att verkligen få bort och djuprengöra hyn från alla små partiklar. Särskilt viktigt för dig som bor i storstad.

Miljögifterna kan orsaka inflammation i huden

Det finns forskning som visar att miljögifter i luften kan orsaka allvarliga inflammationer i huden som inflammatorisk acne och rosacea. Därför är det extra viktigt att skydda huden om du är känslig. Både plats och årstid påverkar vilken typ av föroreningar som finns i luften. Dels de föroreningar vi utsätts för vi atmosfären men även pollen som kan täppa igen dina porer eller fabriker som ger ifrån sig skadligt luftburet avfall som din hy får ta emot. Det viktiga är att du använder produkter som skyddar hyn ifrån detta.

Tips på produkter som skyddar huden – anti-pollution:

 

Madara Anti-Pollution CC Cream SPF 15 Light

 

Madara Anti-Pollution CC Cream SPF 15 >>>

Tonad dagkräm som skyddar huden mot luftföroreningar och UV-strålning. Ger en lätt täckning och ger din hud ny lyster. Korrigerar och jämnar ut din hudton. Låser in fukt i huden och håller huden lugn.

 

 

 

 

 

 

 

börlind bb cream anti-pollution

 

 

Annemarie Börlind, BB Cream >>>                                                                                                                         Naturlig BB Cream som fungerar som en färgad dagkräm och som låser in fukt och skyddar mot yttre påfrestningar och som dämpar rodnad i huden. Dessutom får du glow!

 

 

 

 

Madara_Smart_Mask-charcoal_and_mud_repair_mask_tube

 

 

Madara Smart Anti-Pollution Charcoal & Mud Repair Mask >>>
Ansiktsmask med kol och lera som rengör på djupet och skyddar huden mot föroreningar. Rik på antioxidanter som skyddar mot åldrande.

 

 

 

 

 

 

 

Marina Miracle, Acai Hydra Cream >>>                       Ansiktskräm berikad med probiotika och kraftfulla antioxidanter från acaibäret. Kan användas dagligen och gärna över din ansiktsolja eller serum. Skyddar huden från yttre påfrestningar och håller huden fuktad.

 

 

 

 

 

madara-MICELLAR-WATER-100-ML

 

Madara Micellar Water >>>
Micellarvatten som fungerar som en multiprodukt – sminkborttagning och ansiktstoner i ett. Rengör och återfuktar huden. Perfekt att ta med på resan!

 

 

 

 

 

 

Juice Beauty Stem Cellular Cleansing Oil

 

 

Juice Beauty Stem Cellular Cleansing Oil >>>
Effektiv oljerengöring
för ansiktet. Fungerar toppen att blanda med vatten och är lätt att skölja av. Passar alla hudtyper. Gör rent på djupet och ser till att all smuts försvinner.

 

 

 

 

 

PuroBIO Cosmetics Drop Foundation - 01

 

 

PuroBIO Cosmetics Drop Foundation >>>
En silkeslen och ultralätt foundation
som återfuktar både på ytan och på djupet. Täcker perfekt och tas upp av huden direkt! Håller huden skyddad och återfuktad hela dagen.

 

 

 

 

 

 

Läs också:

Vilket solskydd ska jag välja för ansiktet? 

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>