Serum mot pigmentfläckar. Så här efter sommaren kanske man har upptäckt dem – de små bruna fläckarna i ansiktet. Det är pigmentfläckar som uppkommer när man har vistats i solen. Vissa får mer än andra, och de kan också variera i storlek. Här listar vi naturliga och ekologiska serum som verkar uppljusande på pigmentfläckar och missfärgningar i huden! 

patyka-dark-spot-correcting-serum-600x600

Patyka, Dark Spot Correcting Serum, 30 ml, 645 kronor. Serum med fem olika fruktsyror (naturliga aha-syror) som jobbar på mörka fläckar och missfärgningar. Hjälper till att jämna ut hudtonen, binder fukt i huden och jobbar på fina linjer. Har fått högsta betyg av flera av våra testare! 

Serum_C__30_ml_4f19193c8cfae

Maria Åkerberg, Serum C, 249 kronor. Ett serum som ska användas till natten och som arbetar på att reducera pigmentfläckar om det används regelbundet under en tid. C-vitamin i kombination med mild fruktsyra är de verksamma ingredienserna.

Mossa serum pigmentfläckar

Mossa, Glow Cocktail Anti-Pigmentation Serum, 136 kronor. Serum som är plånboksvänligt och som är berikat med bland annat kvitten och hjortron som jobbar på fläckar och hudton. Dessutom innehåller serumet återfuktande hyaluronsyra som hjälper huden med fukt, glow och klarhet.

Argan-Night-Serum-28mlMarina Miracle, Argan Night Serum, 549 kronor. Det här serumet är oljebaserat och innehåller bland annat arganolja, men det är de naturliga aha-syrorna från frukt som hjälper till att jobba med pigmentfläckarna medan du sover!

GREEN_APPLE_Age_Defy_Serum-1_1200x

Juice Beauty, Green Apple Age Defy Serum, 698 kronor. Lite geléaktigt serum som är berikat med aha-syra från äpple, C-vitamin, hyaluronsyra och CoQ10 som tillsammans jobbar på missfärgning och lyster. Inget för dig med känslig hud.  

Estelle & Thild, Super BioActive Brightening Serum, 565 kronor. Detta serum innehåller aktivt humle som hjälper till att bleka pigmentfläckar som uppkommit av solning. Innehåller dessutom marina mikroalger som jobbar med hudens åldrande.

nyr

Neals Yard Remedies, Wild Rose Beauty Elixir, 675 kronor. Förutom fuktgivande hyaluronsyra innehåller detta serum även gurkmeja som hjälper till att bleka huden, samt c-vitamin som stärker och förnyar huden.

moonsun_c_vitamin_serum

Moonsun, Vitamin C Serum, 335 kronor. Detta serum boostar huden tack vare sitt innehåll av C-vitamin som har en mild exfolierande effekt på huden. C-vitaminet stimulerar också hudens cellförnyelse, så ”gammal” och pigmenterad hud suddas sakta ut. Dessutom skyddar C-vitaminet huden för angrepp utifrån.

 

Läs mer om aha-syror här: 

Veckans fråga: Naturligt med olika syror i ansiktet?