Sommaren är snart här och många längtar efter att få lite färg i ansiktet och på kroppen. Därför är det dags att börja ta hand om din hud för att både få den perfekta solkyssta lystern och samtidigt skydda den från solskador. Här kommer några tips för att få det bästa glowet och en lagom solkysst hy i sommar. 

  1. Exfoliera regelbundet för solkysst hy som håller

En av de viktigaste stegen för att förbereda din hud för sommaren är att exfoliera regelbundet. Genom att avlägsna döda hudceller blir din hud mjukare och förbereds för en jämnare applicering av solskydd. Använd en mild ansiktspeeling eller kroppsskrubb för att försiktigt exfoliera huden. Har du känslig hud, bör du dock inte exfoliera för ofta.

  1. Återfukta en solkysst hy ordentligt

Att hålla huden ordentligt återfuktad är avgörande för en frisk och välmående hy. Använd en fuktgivande ansiktskräm, gärna med SPF och kroppslotion dagligen. Extra viktigt är efter duschen när huden är fuktig och mer mottaglig för fukt. Välj produkter som innehåller ingredienser som hyaluronsyra, glycerin och antioxidanter för att hjälpa till att återfukta och skydda huden. På detta sätt får du en solkysst hy med fint glow, som håller längre.

  1. Använd solskydd varje dag

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att skydda din hud mot solskador, är att använda solskydd varje dag. Du uppnår en solkysst hy ändå. Även molniga dagar kräver faktiskt solskydd. Välj en naturlig och fysikalisk bredspektrumsolkräm utan nanopartiklar med SPF 30 eller högre.

  1. Introducera antioxidanter hudvårdsrutinen

Antioxidanter som vitamin C och E kan hjälpa till att skydda huden mot skador orsakade av fria radikaler och förbättra hudens lyster. Använd en antioxidantserum eller kräm som en del av din dagliga hudvårdsrutin för att främja en jämnare hudton och minska synliga tecken på åldrande.

  1. Brun-utan-sol för solkysst hy

För att få den perfekta solkyssta hyn utan att utsätta din hud för skadlig UV-strålning, överväg att använda en brun-utan-sol-produkt. Innan du applicerar produkten, se till att huden är ordentligt exfolierad och återfuktad för att undvika ojämnheter. Applicera produkten jämnt över huden och se till att blanda ordentligt runt knän, armbågar och andra torra områden för en naturlig finish.

  1. Ta tillskott med betakaroten

Betakaroten är ett kosttillskott rikt på naturliga karotenoider, känt för sina hudskyddande egenskaper, särskilt under soliga perioder för att förebygga UV-skador. Som ett förstadium till vitamin A hjälper det till att bibehålla normal hud och slemhinnor, medan det omvandlas i kroppen efter behov för att stärka hudens motståndskraft.

Många betakaroten-tillskott innehåller även vitamin E, en antioxidant som skyddar hudceller från oxidativ stress, vilket kan förvärras av solen och bidra till hudskador och tidigt åldrande. Regelbundet intag av dessa tillskott kan vara ett effektivt sätt att förbereda och skydda huden inför solens strålar, men samtidigt få en härligt solkysst hy.

  1. Skydda läppar och ögon

Läppar och ögonområdet är extra känsliga för solskador, så se till att du använder läppbalsam med SPF och solglasögon med UV-skydd. På så vis kan du få en solkysst hy utan solrynkor av att du kisar med ögonen.

Av redaktionen