Sommaren är en tid för sol och utomhusaktiviteter, men det innebär också att vår hud utsätts för intensiva påfrestningar från solens strålar. För att bevara hudens hälsa och lyster under dessa månader är det viktigt att ha en genomtänkt hudvårdsrutin som både skyddar och återfuktar. Här är en guide till hur du bäst tar hand om din sommarhud, från effektivt solskydd till lugnande behandlingar för solsveda

Använd solskydd varje dag

Välj en solkräm med bredspektrumskydd (UVA och UVB) och minst SPF 30. Applicera solkrämen 15-30 minuter innan du går ut i solen och fyll på varannan timme och direkt efter bad eller om du svettas mycket.

patyka body sun spray spf50 product

Patyka Face Sun Cream SPF 50

Madara Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30

Dr Sannas Solskydd, SPF 30

Sök skugga

Undvik direkt solljus mitt på dagen (kl. 10-16), när solens strålar är starkast. Sök skugga under träd, parasoll eller markiser. Att bära täckande kläder är naturligtvis allra bäst för att skydda sig helt. En solhatt och solglasögon med UV-skydd är ett minimum.

Återfukta

AfterSun-produkter är speciellt utformade för att lugna och återfukta huden efter solning. De innehåller ofta ingredienser som aloe vera, som har lugnande och kylande egenskaper. Naturlig aloe vera är fantastisk för att lugna solsveda. Applicera ett tunt lager och låt det sjunka in i huden.

after sun

Dr Sannas After Sun Lotion med Havrelipider

Bioregena After Sun Aloe Vera Mist

Alga Maris After Sun Fluid

Återfuktande serum & ansiktsmist

Återfuktning från insidan

Drick mycket vatten för att hålla huden återfuktad inifrån. Ät mat rik på antioxidanter, som frukt och grönsaker, för att hjälpa huden att reparera och skydda sig mot skador.

 

Genom att följa dessa tips kan du hjälpa din hud att återhämta sig från solens påfrestningar och hålla den återfuktad och frisk under hela sommaren.