Bästa ekologiska solskyddet? Här hittar ni alla klimatsmarta solskydd utan hormonstörande ämnen som jag gillar bäst!

Mineralsolskydd. Fysikaliskt solskydd. Naturlig solskyddskräm. Ekologiska solskyddsprodukter. Coral Safe Sun Screen. Mineralbaserad spf. Solkräm med mineralfilter. Solskyddsmjölk med partikelfilter. Korallsäkert solskydd. Kemikaliefri solkräm. Solskydd utan hormonstörande kemikalier. Grymma solskydd helt enkelt! Här är de som jag gillar bäst:

bioregena_solskydd

Bioregena, Sunscreen Lotion Spf 30. Den här tuben har en praktisk pump som man sprejar ut solkrämen med. Krämen är lätt, mer som en mjölk i konsistensen och den doftar riktigt trevligt! Väldigt lätt att massera in i huden och lämnar inga vita hinnor. Känns trevlig på huden och återfuktar den samtidigt som den skyddar. Tål ett bad, men jag föredrar att man applicerar mer efter bad. Passar hela familjen, och fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Otroligt bra!

madara_spf1

Madara, Age-Defying Sunscreen SPF 30. Trevlig glansig kräm som är beigefärgad, men när man smörjer in den på huden blir den “invisible”. Doftar superhärligt, lätt att applicera i ansiktet och där låser den in fukt, huden mjukgörs och kyls också på samma gång. Funkar över vanlig dagkräm/serum/olja men klarar sig också på egen hand. Ger lyster utan att bli superglansig. Grym!

Madara, Antioxidant Sunscreen, SPF 30, Body, Hands and Face. Den här tuben är större och här är krämen vit, lätt men ändå en fast. Lätt att applicera, masseras in i huden utan problem och lämnar inga vita hinnor. Har en härlig doft och känns riktigt bra på huden. Och jag är extra förtjust i att man kan ha den till ansiktet och hela kroppen. Madara har verkligen lyckats ta fram grymma solskydd!

kypris_spf

Kypris, Pot of Shade Heliotropic Sunscreen & Primer SPF 30. Den här vita krämen är otroligt lätt, blir liksom genomskinlig och glider fint ut på ansiktet och lämnar bara en lätt lystrig hinna. Återfuktar riktigt bra, skyddar huden utan att täppa till. Funkar som primer, foundation över blir riktigt fint och ser “fuktat ut”. Men den funkar så klart utmärkt på egen hand, eller med en vanlig ansiktsolja/serum under.

sunspray_eco cosmetics

Eco Cosmetics, Sunspray SPF 50, Q10 Toned. Smidig tub med sprayfunktion och ur den här kommer en tonad lätt mjölk som har lite skimmer (Gäller alltså flaskan till vänster.) Otroligt smidig, smälter in i huden och ger huden fukt. Passar lika bra på kroppen som i ansiktet och man kan också utan problem applicera foundation ovanpå om man skulle önska. Klar favorit!

hynt_sunprep

Hynt Beauty, Sun Prep SPF 25. Snygg förpackning med pump och med ett lätt tryck så kommer det ut en vit fast kräm som doftar ljuvligt! Somrigt, blommig och solsemester all in one. Lätt att smörja in i ansiktet, lämnar inga hinnor, den smälter lätt in i huden. Det känns direkt återfuktande och mjukgörande – som en vanlig ansiktskräm. Dessutom får huden snygg glow, men blir absolut inte fet och glansig. Den är superlätt i känslan, men skyddar ändå ordentligt. Vinnare i Organic Beauty Awards 2019!

biosolis_solskydd

Biosolis, Melt-In Cream, SPF 30  Lite oljig salva över den här, och väldigt härlig och lätt att smörja in. En del hävdar att den dofta illa, men jag tycker mest den är lite annorlunda (jord möter tropiska blommor?) Det bästa med den är ju den härliga känslan på huden, man känner sig väl insmord utan att det är obehagligt och den är grym på återfuktning. Passar hela familjen, funkar lika bra i ansiktet som på kroppen. Vattenavvisande, certifierad enligt Ecocert och fri från nanopartiklar.

Biosolis, Sublimating Sun Oil Spray, SPF 20. Kommer i en sprayflaska och den är också riktigt härlig. Lätt att smörja in i huden – undvika vita badkläder och vita handdukar, då oljan kan färga av sig. Ger huden ett lätt skimmer som är supersnyggt! Den här brukar jag smörja in mig i när man lämnar solstolen och kanske sitter på en trevlig uteservering men ändå vill skydda sig mot solen. Återfuktar dessutom huden riktigt bra och känns lite lyxig! Funkar också bra i ansiktet.

eco-cosmetics-sol

Eco Cosmetics, Sunmilk Sensitive spf 20. Favoriter! De är lätta som en mjölk i konsistensen, lätta att smörja in i huden, lämnar inga vita hinnor och håller huden mjuk och fuktad. Jag använder dessa till både kropp och ansikte. Sensitive är utan doft och passar känslig hud.

Eco Cosmetics, Sunmilk spf 30 är nåååågot tjockare i konsistensen och om man inte smörjer in ordentligt kan man uppleva att det blir en ljus hinna, men då får man arbeta in den bättre. Doftfria vilket är perfekt för dig som är känslig. Hela familjen (vi är 2 vuxna och en 11-åring) använder dessa och vi klarar oss gott en hel semester på enbart dessa två.

acorelle ekologiskt solskydd spf 30

Acorelle, Sun Spray, spf 30Smart sprayflaska med solskydd i lätt krämform, nästan lite som en mjölk. Doftar milt och fräscht, lätt att smörja in, lämnar inga vita hinnor om man arbetar in den. Klarar ett dopp i poolen och innehåller inga nanopartiklar. Certifierad enligt CosmeBio. (Har ändrat utseende sen denna bilden togs.)

bioregena_solskydd

Bioregena, Sunscreen Balm SPF 50. Fast kräm utan doft som kräver att man smörjer ordentligt. Funkar alldeles utmärkt, känns bra på huden utan att det blir alldeles fett eller blankt. Man får visst en del lyster, håller huden ordentligt återfuktad och det skyddar utmärkt!

Bioregena, Sunscreen Oil SPF 15. Oljan doftar härligt, somrigt och också lite exotiskt. Lätt att smörja in – men undvik vita kläder/badkläder, eftersom den kan färga av sig. Jag gillar oljor så denna passar mig bra. Huden blir inte glansig och oljig, utan enbart mjuk och smidig.

ekologiskt solskydd Eco Cosmetics

Eco Cosmetics, Sun Lotion, spf 20 Neutral + den “vanliga”. Neutral är utan doft, perfekt för de som är känsliga, och den gula är den vanliga som doftar lite grann. Jag tycker de här är supersmidiga, lätta lotioner som är lätta att smörja in – funkar självklart också i ansiktet – och som skyddar bra. Certifierad enligt Ecocert och klarar ett dopp i poolen + är utan nanopartiklar.

FP-BIO_BEAUTE-Solaire_Lait_Veloute_Moyenne_Protection_SPF20-2017-web

Bio Beauté By Nuxe, Medium Protection spf 20. Den här fantastiska solkrämen finns ju inte att köpa i det här landet – jag blir tokig! – så man måste hålla utkik i utlandet. Härlig kräm, lätt att smörja in, skyddar bra, doftar milt och härligt och är allmänt underbar. Finns här men osäker om de skickar till Sverige.

Lovea solskydd

Lovea, Spf 15 Cream Spray. Smidig pumpflaska, enklast är att spraya i handen och sen massera ut på huden. Lätt, vit kräm, nästan mer som en tunn mjölk som inte lämnar några vita hinnor om man masserar in den ordentligt. Denna använder vi efter att vi har varit i solen ett tag, och när man har fått bra färg redan, aldrig i början av en sommarsäsong.  Den doftar lätt fruktigt. Skyddar mot UVA och UVB strålar, är 98 % naturlig, fri från hormonstörande ämnen och innehåller fysikaliskt filter i from av titandioxid som skyddar mot solens strålar.

Lovea, Sun Screen Moisturizing Spray spf 30. Lite tjockare i känslan, men om man masserar ordentligt så blir det inga hinnor av denna heller. Har samma friska och lite fruktiga doft. En klassiker som alltid funkar. (Denna har egentligen fått 4 i betyg av mig, men jag vill ändå tipsa om den, eftersom den är grym.)

Acorelle face gel

Acorelle, Sun Balm spf 30. Härlig ekologisk solgelé för ansiktet som jag använder när jag är extra mycket i solen. Liten smidig tub med pump som är väldigt lätt att dosera ur. Salvaliknande gult balm som doftar varm sommar, blommor och vanilj! (Förpackning och namn är uppdaterat.)

Biosolis spf 50

BioSolis, Sun Spray, spf 50 + Perfekt i början av solsemestern eller i Alperna där vi använt den.  Smidig sprayfunktion och ut kommer en lättflytande ljusgul mjölk. Den är lätt att massera in i huden och lämnar då inga hinnor. Skyddar riktigt bra och doften jordig och blommig, lite konstig men funkar. Gillar!

 

balanceme

Balance Me, Natural Protection Moisturiser Spf 25. En härlig lätt kräm för ansiktet som inte gör dig vit, och som fungerar utmärkt över en ansiktsolja (låt oljan gå in först). Ger bra skydd – inga röda näsor här! – och känns inte fet eller kladdig som vissa andra solskydd för just ansiktet kan göra. Kloggar inte igen huden utan känns bara lätt och skön. Doftar fräscht och är väldigt dryg. En riktig favorit!

laboratoires_biarritz_spf

Laboratoires de Biarritz, Alga Maris, Certified Organic Tinted Face Sunscreen, spf 30. Färgat solskydd för ansiktet som funkar lite som en foundation och solskydd i ett. Lite för lätt för att vara en dagkräm, brukar alltid grunda med något under. Beige-aprikos ton, den smälter liksom in i huden på ett bra sätt. Hudtonen ser utjämnad ut, den tillför viss fukt i huden och kladdar inte. Riktigt bra solskydd som man kan ha i solen och se extra snygg ut, eller så har man den som färgad dagkräm till “vardags” hemma i Sverige och får solskydd på köpet.

 

Läs mer: 

Därför undviker jag kemiska solskydd – särskilt till barnen