Inlägget innehåller reklamlänkar till Naturligt Snygg, Jordklok & Ecco Verde. 

 

Bästa ekologiska solskydd? Här hittar ni alla klimatsmarta solskydd utan hormonstörande ämnen som jag gillar bäst! Mineralsolskydd. Fysikaliskt solskydd. Naturlig solskyddskräm. Korallvänlig/korallsäker solkräm. Mineralbaserad spf. Solkräm med mineralfilter. Miljövänliga solkrämer. Solskyddsmjölk med partikelfilter. Sololja med spf. Kemikaliefri solkräm. Solskydd utan hormonstörande kemikalier. Grymma solskydd helt enkelt – för hela kroppen, utan att skada vattenmiljön och som passar för hela familjen.

UPPDATERAD LISTA! 

Bäst i test: ekologiskt solskydd för kroppen:

beachkind_spf

Beachkind, Natural Sunscreen, SPF 30, 50 ml.  Svenskt solskydd! Den här solkrämen – som doftar ljuvligt – kommer i en flaska med airless pump. Krämen är lätt att applicera, lämnar inga hinnor och absorberas bra i huden. Klibbar inte och blir heller inte för kladdig, däremot känns huden återfuktad. Dte blir högsta betyg för det här solskyddet som också känns väldigt skyddande.

algamaris_solskydd

Alga Maris, Sol Spray, SPF 30, 100 ml.  Tuben till höger innehåller en lättare solmjölk som sprayas ut, medan flaskan till vänster är mer krämig och tjockare. Jag gillar tuben med mjölken bäst, men använder gärna båda! Solsprayen doftar riktigt fräscht och gott, har bra solskyddseffekt och är enkelt och smidig att applicera. Lämna inga hinnor, är vattenresistent och verkar återfuktande. Naturligt certifierad, ej miljöskadlig och utan nanopartiklar. (Det gäller alla solskydd jag listar!)

bioregena_solskydd

Bioregena, Sunscreen Lotion Spf 30. Den här tuben har en praktisk pump som man sprejar ut solkrämen med. Sollotionen är lätt, mer som en mjölk i konsistensen och den doftar riktigt trevligt! Väldigt lätt att massera in i huden och lämnar inga vita hinnor. Känns trevlig på huden och återfuktar den samtidigt som den skyddar. Tål ett bad, men jag föredrar att man applicerar mer efter bad. Passar hela familjen, och fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Otroligt bra!

patyka_solskydd

Patyka, Body Sun Spray, SPF 30. Smidig tub med sprayfunktion som sprayar ut en lättare solmjölk. Har en superhärlig doft som för tankarna till sommarlov. Lätt att smörja in i huden, lämnar inga hinnor och känns enbart skön och återfuktande på huden. En favorit!

Patyka, Body Sun Spray, SPF 50.  Samma typ av solskydd fast med spf 50. Och den är grym – har aldrig varit med om ett solskydd på SPF 50 som är så lätt och smidigt att massera ut i huden. Ljuvlig doft, sitter bra på huden utan att kännas klibbigt eller kladdigt. Patykas solskydd är mineralbaserat, säkert för den marina miljön, utan nanopartiklar och dessutom vattenresistent allihop.

madara_spf1

Madara, Antioxidant Sunscreen, SPF 30, Body, Hands and Face. Smidig tub med solkräm som är lätt men ändå en fast. Lätt att applicera, masseras in i huden utan problem och lämnar inga vita hinnor. Har en härlig doft och känns riktigt bra på huden. Och jag är extra förtjust i att man kan ha den till ansiktet och hela kroppen. Madara har verkligen lyckats ta fram grymma solskydd!

Biosolis, Sun Spray SPF 30. Den här sprayen med solskydd är lätt, nästan rinnig som en mjölk och den har en söt och blommig doft. Lätt att smörja in, lämnar inga vita hinnor och återfuktar huden riktigt fint. Ger huden en fin glow! Fri från nanopartiklar och miljö- och hälsoskadliga kemikalier och certifierad enligt CosmeBio.

acorelle-spf

Acorelle, Sun Spray, spf 30. Smart tub med spray som gör det lätt att komma åt produkten. Solskydd i lätt krämform, nästan lite som en mjölk. Doftar milt och fräscht, lätt att smörja in, lämnar inga vita hinnor om man arbetar in den. Klarar ett dopp i poolen och innehåller inga nanopartiklar. Certifierad enligt CosmeBio. Funkar också på ansiktet.

bioregena_solskydd

Bioregena, Sunscreen Balm SPF 50.  Fast solkräm utan doft som kräver att man smörjer ordentligt. Funkar alldeles utmärkt, känns bra på huden utan att det blir alldeles fett eller blankt. Man får visst en del lyster, håller huden ordentligt återfuktad och det skyddar utmärkt!

Bioregena, Sunscreen Oil SPF 15.  Sololja med spf som doftar härligt, somrigt och också lite exotiskt. Lätt att smörja in – men undvik vita kläder/badkläder, eftersom den kan färga av sig. Jag gillar oljor så denna passar mig bra. Huden blir inte glansig och oljig, utan enbart mjuk och smidig.

Biosolis spf 50

BioSolis, Sun Spray, spf 50 + Perfekt i början av solsemestern eller i Alperna där vi använt den.  Smidig sprayfunktion och ut kommer en lättflytande ljusgul solmjölk. Den är lätt att massera in i huden och lämnar då inga hinnor. Skyddar riktigt bra och doften jordig och blommig, lite konstig men funkar. Gillar!

sunspray_eco cosmetics

Eco Cosmetics, Sunspray SPF 50, Q10 Toned. Den vänstra av dessa tuber från tyska märket Eco Cosmetics är verkligen värd att testas. Solskydd med smidig tub med sprayfunktion och ur den här kommer en tonad lätt mjölk. Otroligt smidig att massera in i huden och den liksom smälter in, färgmässigt. Känns mycket behaglig och ger huden fukt. Dessutom har den en lätt skimmer som blir väldigt snygg på huden.

Läs mer – mina bästa solskydd för ansiktet: 

Bäst i test: solskydd för ansiktet

Därför undviker jag kemiska solskydd – särskilt till barnen