Mádara Cosmetics grundades i Lettland 2006 av Lotte Tisenkopfa-Iltnere och har snabbt vuxit till att bli en framstående aktör inom skönhetsindustrin, känd för sina ekologiska och hållbara produkter. Inspirerad av den rika botaniska mångfalden i Baltikum och bestämde sig för att skapa hudvårdsprodukter som kombinerade traditionella naturliga ingredienser med modern vetenskap. Namnet ”Mádara” kommer från den vilda blomman ”Madar” (Galium mollugo), som är symbolisk för den naturliga skönheten i de nordiska länderna.

Företagets filosofi är djupt rotad i en respekt för naturen och en strävan efter att erbjuda effektiva, naturliga och miljövänliga skönhetslösningar.

Ekologisk och hållbar filosofi

Mádara Cosmetics produkter är certifierade enligt ECOCERT/COSMOS-standarderna, vilket säkerställer att de uppfyller strikta krav på ekologiskt innehåll och hållbar produktion. Företaget använder lokala och vilda ingredienser från de baltiska skogarna och ängarna, vilket minskar deras koldioxidavtryck och stödjer lokal biologisk mångfald.

Produkter och innovation

Mádara erbjuder ett brett sortiment av hudvårdsprodukter, från ansikts- och kroppsvård till hårvård, solskydd och makeup. Deras produkter är kända för sina rena formler, fria från syntetiska doftämnen, parabener, sulfater och andra potentiellt skadliga kemikalier. Ett av deras signaturingredienser är nordiskt björksav, som är rik på antioxidanter och kända för sina återfuktande och föryngrande egenskaper.

Företaget är också innovativt inom hållbar förpackning. Mádara använder återvunna material och strävar efter att minimera plastanvändning i sina förpackningar. De har även lanserat refiller för vissa produkter, vilket minskar avfallet och uppmuntrar kunder att tänka hållbart.

Redaktionens favoriter:

madara spf 50 plant stem cell ultra-shield sunscreen solkräm ansiktskräm torr hud

Socialt ansvar

Mádara Cosmetics är inte bara engagerade i miljömässig hållbarhet utan även i socialt ansvarstagande. Företaget stöder olika initiativ och organisationer som arbetar för miljöskydd och samhällsutveckling. De är även transparenta med sina produktionsprocesser och arbetar kontinuerligt med att förbättra arbetsvillkoren för sina anställda och leverantörer.

Global expansion och framtid

Från sin blygsamma början i Lettland har Mádara Cosmetics expanderat globalt och finns nu tillgängliga i över 30 länder. Deras framgång kan tillskrivas deras kompromisslösa kvalitet, innovation och starka engagemang för hållbarhet.

Lotte Tisenkopfa-Iltnere
”A natural cosmetic should not contain synthetic fragrances, parabens, GMO derived ingredients, synthetic colours and in general any synthetic ingredients with the exception of a few nature-identical synthesised ingredients.”

Mádara Cosmetics representerar en perfekt balans mellan natur och vetenskap. Deras hängivenhet till hållbarhet och ekologiska produkter har inte bara gett dem en unik position på marknaden utan också inspirerat en bredare rörelse mot mer medveten konsumtion inom skönhetsindustrin. Med en tydlig vision och ett starkt engagemang för miljön och socialt ansvar, ser framtiden ljus ut för Mádara Cosmetics och deras fortsatta resa mot att leverera naturlig skönhet världen över.

Vi är stolta att ha Mádara i vårt sortiment!