Inlägget innehåller reklamlänk till Naturligt Snygg.

 

Ekologisk ansiktsvård. Weleda är ju ett klassiskt ekomärke med ett stort sortiment av produkter. Mina favoriter från märket tillhör kroppsvården som erbjuder massor av väldoftande alternativ. Det var länge sen jag testade något för ansiktet.

Här är en serie för mogen hud, Firming, som ska verka uppstramande, och det kanske den faktiskt gör, jag tycker det är lite svårt att se.

Men overall har jag riktigt fin hud just nu, och den här serien känns riktigt bra! Det är ett prisvärt kit för dig som letar efter ansiktsvård som verkligen återfuktar huden, som jobbar på de tunna torrhetslinjerna. Jag gillar att köra serum och ansiktskräm ihop, de är ju framtagna för att verka tillsammans och det är kul att se att det ger resultat.

 

Weleda, Firming Day Cream, 40 ml, 299 kronor. Den här glasburken innehåller en dagkräm som doftar ganska mycket, sötsyrligt som Weledas produkter ofta gör, och jag måste säga att jag tycker doften är lite daterad. Men den dunstar också snabbt, så det är egentligen inget problem.

Krämen är lätt i känslan, men samtidigt fast och den går lätt in i huden. Jag använder den över serumet, och först känns den verkligen uppstramande, och även återfuktande, men trots det så känns den ändå lite för “tunn”.

Jag hade nog önskat mig lite mer “fett” eller någon ännu djupare återfuktande känsla, åtminstobe under våren. Nu när det har varit så himla varmt har den funkat bättre. Men den gör sitt jobb, för huden känns mjuk och spänstig under dagen, (märk väl att jag har essence och serum under). När det gäller firming-egenskaperna, att den ska strama upp huden så tycker jag att det främst känns, det är inte lika lätt att se det med blotta ögat. (Min ansiktsyoga lär ju vara en del av svaret här också.) Den här dagkrämen är bra, men når inte upp till högsta betyg. Betyg: 4/5. 

 

Weleda, Firming Night Cream, 40 ml, 329 kronor. Nattkrämen kommer i samma burk – det gäller att vara noga på kvällen och ha glasögonen på sig när man gör sin hudvårdsrutin! – och har samma doft men en lite annan känsla. Nu kommer det lite tyngre artilleriet fram!

Den här nattkrämen gillar jag. Den är lite fetare, lite rikare och den vårdar huden jättefint på natten. Man känner när man först applicerar serumet att den kapslar in allt gött och verkar under natten. Uppstramande? Kanske det. Men framförallt återfuktande, mjukgörande och vårdande! Betyg: 4,5/5.  

 

Weleda, Firming Face Serum, 30 ml, 369 kronor. Serumet kommer i en glasflaska med pipett och serumet är som en vitaktig lös emulsion. Den är lätt att klappa in i huden och har den där sötsyrliga doften, men man anar också en hint av alkohol (används som konserveringsämne, torkar inte ut huden). Jag tycker att serumet verkligen gör sitt jobb, det öser in fukt i huden, gör huden mjukare och smidigare, och tja, banne mig om det inte känns som att huden liksom stramas upp. Betyg: 4,5/5.