En felfri sminkning börjar med en perfekt bas som smälter samman med din hud och ger dig en naturlig look som varar hela dagen. Att hitta rätt nyanser och produkter som passar din hudtyp är nyckeln till att uppnå detta. Följ vår guide för att skapa en perfekt basmakeup som framhäver din naturliga skönhet och ger dig ett strålande utseende som håller.

Grunda med primer för långvarig effekt

Innan du applicerar din foundation är en primer ett oumbärligt steg för att säkerställa att din makeup håller sig på plats hela dagen. Primern skapar en jämn bas, hjälper till att minska synligheten av porer och får din foundation att fästa bättre. För bästa resultat, se till att din hud är ren och återfuktad innan du applicerar primern.

Redaktionens tips

Lavera Glow Serum Primer är en lätt skimrande primer som försiktigt smälter in i huden och ger en naturlig lyster medan den jämnar ut hudytan. Den förbereder huden för långvarig makeup utan att täppa till porerna. Med en serumliknande konsistens passar den alla hudtyper och ger även fukt tack vare aloe vera och vegetabilisk glycerin.

Applicera foundation som matchar din hudton

Foundation basmakeup-2

Att hitta rätt nyans på din foundation är nyckeln till en jämn och naturlig hudton.

Här kan du lära dig mer om hur du vet vilken hudton du har: Guide: Så tar du reda på din hudton

När det kommer till applicering av foundation finns det flera alternativ att välja mellan. Att använda fingrarna är ett enkelt sätt att smälta in produkten i huden och skapa en naturlig finish. Svampar och penslar ger dig mer kontroll över täckningsgraden och kan hjälpa till att jämna ut ytan jämnare. Oavsett metod är det viktigt att tona ut foundationen ordentligt längs käklinjen och ner på halsen för att undvika skarpa kanter och skapa en enhetlig hudton.

Redaktionens tips

Madara SKINONYM Semi-Matte Peptide Foundation är en lätt foundation som anpassar sig efter din hud och ger en fräsch, jämn hudton utan att kännas tung eller synas på huden.

Lavera Hyaluron Liquid Foundation ger huden en naturlig lyster samtidigt som den återfuktar och mjukgör. Dess silkesmjuka formula hjälper till att jämna ut huden och reducera ojämnheter.

Zao Stick Foundation är en mångsidig foundation som gör det enkelt att jämna ut, korrigera och fixa konturer. Har en anpassningsbar täckning, från medium till hög.

Dölj ojämnheter med concealer

Concealer basmakeup

En concealer är oumbärlig för att dölja ojämnheter som röda partier runt näsan eller mörka ringar under ögonen. Välj en concealer som matchar din hudton och applicera den med en lätt hand där det behövs extra täckning.

Redaktionens tips

Lavera Radiant Skin Concealer ger en naturlig finish som omedelbart ljusar upp mörka ringar och döljer ojämnheter. Den återfuktande formulan kan byggas upp för att ge önskad täckning. Passar alla hudtyper.

Madara Luminous Perfecting Concealer döljer effektivt mörka ringar, finnar och rodnad med en naturlig finish. Den innehåller återfuktande hyaluronsyra och ger lyster med medium till full täckning.

Zao concealer ger en jämn hudton genom att effektivt dölja ojämnheter och mörka ringar. Den erbjuder medium till hög täckning och har lång hållbarhet.

Fixera din makeup med puder för en matt finish

Efter att ha applicerat din foundation och concealer är det dags att fixera din makeup med ett transparent löspuder för att säkerställa att den håller hela dagen. Applicera pudret jämnt över ansiktet med en puderpuff och borsta bort överflödigt puder för en mjuk och matt finish.

Redaktionens tips

Zao Mineral Silk 500 Mattifying är en puderfoundation som ger en naturlig och sammetslen finish. 100% naturlig, passar alla hudtyper, inklusive den känsligaste, speciellt rekommenderad för mogen hud.

Mádara AIR EQAUL Soft Silk Mineral Powder, TRANSLUCENT är ett lätt mineralpuder som minskar glans, synlighet av porer och fina linjer. Det fixerar din makeup för långvarig användning och ger en osynlig, retuscherad finish.

Lavera Invisible Finish Loose Powder Transparent ger en silkeslen finish och mattar ner blank hud samtidigt som den förfinar porerna. Den transparenta formulan passar nästan alla hudtoner och är lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig hud.

Skapa en naturlig lyster med highlighter

Highlighter basmakeup

En highlighter är ett utmärkt sätt att ge din hud en naturlig glöd. Välj din highlighter baserat på din hudtyp och önskad effekt. Fetare hudtyper passar oftast bättre med en pudrig lyster för att undvika överdriven glans, medan torrare eller mogen hud gynnas av krämiga produkter för ett naturligt glow. För en subtil effekt, välj en flytande highlighter utan glitter och med måttligt metallskimmer.

Redaktionens tips

Nourish London Illuminating Face Shimmer ger fantastisk lyster och kan användas som highlighter för att betona ansiktsdrag. Perfekt att även blanda med din dagkräm för en naturlig glow. Passar alla hudtyper med sin lätta formula.

Zao Shine-up puder är en 2-i-1-produkt som fungerar som både highlighter och lystergivande puder. Med sin justerbara glow-effekt kan det användas för att skapa ljusfyllda zoner och forma ansiktet. Passar alla hudtyper, utom mogen hud.

Lavera Soft Glow Highlighter ger ett fint lyster och lyfter fram kindben och brynben. Den silkeslena konsistensen är lätt att bygga upp och ger långvarigt skimmer. Kan justeras för önskad intensitet.

Madara Cosmic Drops Buildable Highlighter är en flytande highlighter innehåller ultrafina mineraler som kombinerats med ett lyxigt serum innehållande hyaluronsyra och aloe vera. Använd en liten mängd för en naturlig lyster eller flera lager för en kosmisk effekt.

Definiera ansiktet med bronzer

Bronzer basmakeup

Bronzer är ett måste för att ge din hud en solkysst look och definiera ansiktsformen. Applicera bronzer på kindben, tinningar, näsryggen och lätt över hakan för en naturlig och solkysst effekt.

Redaktionens tips

Zao Mineral Cooked powder är idealiskt för att skulptera ansiktsformen och ge dig en solkysst look året runt. Välj bland koppar, guld, brons eller andra nyanser som passar din hudton och årstid.

Lavera Solid Sun Bronzer Desert Sun är ett lätt skimrande solpuder som ger huden en solkysst lyster. Med sin sammetslena textur kan pudret byggas upp för önskad effekt utan att se kakigt ut. Den varma bruna nyansen passar många hudtoner och ger en naturlig finish.

Madara Cosmic Drops Buildable Highlighter and Bronzer Denna bronziga highlighter fungerar även som flytande bronzer för både ansikte och kropp.

Lägg på rouge för en frisk look

Rouge basmakeup

Rouge ger liv åt din makeupbas och lägger till en vacker rodnad till kinderna. När du väljer nyans är det viktigt att tänka på om du föredrar varma eller kalla färger. För varma färger passar persikorosa, korall och orange bäst. Om du gillar kallare toner, välj babyrosa, cerise eller vinrött för att få en passande rodnad på kinderna.

Naturlig rodnad: Applicera rouge på ”äpplen” på kinderna och svep lätt uppåt mot tinningarna. Använd en mjuk, rund borste och blanda noggrant för en subtil rodnad som ger ett friskt och ungdomligt utseende.

Konturerad look: Applicera rouge längs kindbenens undersida med en något mörkare nyans. Blanda väl för att skapa skuggning och definiera kindbenens struktur. Denna teknik ger ansiktet dimension och en mer markerad kontur.

Lyftande effekt: Applicera en ljusare nyans av rouge på kindbenens toppar och vid tinningarna. Detta ger en lyftande effekt och framhäver ansiktets högsta punkter, vilket skapar ett intryck av mer definierade kindben och ett ungdomligt utseende.

Rosig glöd: Blanda en krämig highlighter med din rouge och applicera på kindbenens toppar för att skapa en rosigt glödande effekt. Detta ger en frisk och strålande look med extra lyster och dimension till ansiktet.

Drapering: Använd två olika nyanser av rouge för att ”drapera” kinderna, vilket innebär att du applicerar en ljusare nyans högre upp på kinderna och en mörkare nyans närmare käklinjen. Detta skapar en dramatisk effekt och ger djup till ansiktet. Se till att blanda väl för en mjuk övergång mellan färgerna.

Redaktionens tips

Madara Guilty Shades Eye & Cheek Multi-Shadow Denna mångsidiga multiskugga i krämform kan användas som både ögonskugga och rouge. Applicera den på ögonlock, kindben, tinningar, amorbågen, läpparna eller var som helst du önskar. Dutta ut skuggan med fingret för en jämn finish.

Zao Blush Stick ger omedelbar lyster med sin lätta och krämiga konsistens. Enkel att applicera och justera täckning och intensitet. Kan även användas på läpparna.

Lavera Velvet Blush Powder ger långvarig lyster. Den sammetslena texturen är lätt att blanda och kan enkelt byggas upp för önskad effekt.

Fixera din makeup med settingspray för långvarig effekt

Setting spray basmakeup

Avsluta din makeuprutin med en settingspray för att fixera din makeup och få den att hålla hela dagen. Spraya ett jämnt lager över hela ansiktet och låt det torka för en långvarig och hållbar look.

Redaktionens tips

Lavera Set & Glow Spray avslutar din sminkrutin genom att försiktigt blanda concealer, foundation och andra pulverprodukter. Spraydimman återfuktar med aloe vera och växtbaserad glycerin, medan den snabbtorkande formulan håller din look intakt hela dagen.

Nu är du redo att skapa den perfekta basmakeupen som håller hela dagen och ger dig ett strålande utseende!