Inlägget innehåller reklamlänk till C Skincare. 

 

Naturlig hudvård. Jag lärde känna Christel Grünerwald, som driver C Skincare från Veberöd redan 2012. Hon är utbildad hudterapeut med många år i branschen och förutom att skapa egna naturliga hudvårdsprodukter driver hon även en egen salong. Här kan du spana in hennes sortiment och alla återförsäljare.

Den här hudlotionen testade jag första gången för massa år sen, och nu ville jag göra ett återbesök, produkter utvecklas ju ofta och det gör även ens egna preferenser.

 

C Skincare, Creamy Lotion, 400 ml, 425 kronor. 

Detta är en jättestor pumpflaska med en härlig bodylotion, som också funkar på händer och fötter. Den kommer att räcka resten av året! (Kommer även i mindre förpackningar om man vill testa först.)

Creamy Lotion har en underbar doft av citrongräs, den är ganska lätt i konsistensen, men ändå fast, inte rinnig och är lätt att massera ut i huden. Den mjukgör och återfuktar huden riktigt fint, och den är ljuvlig att smörja in i kroppen tack vare doften.

Jag vill gärna ha mer fett under årets kalla månader, tycker ibland att man blir kall i huden av lotioner (de är ju baserade på vatten) men när det är varmt är bodylotions väldigt passande. Denna hudlotion är berikad med olja från ängkrasse, och kokosolja, aloe vera, glycerin och sheasmör. Och den kommer att gå varm i sommar – perfekt som after sun!

Dessutom känns det som att min hud just på sommaren inte alls är lika mottaglig för kroppsoljor, så då blir en bra bodylotion ett måste. Ett trick jag har är att smörja in mig en gång på morgonen på torra ställen som smalbenen, och sen tar man en omgång till på morgonen.

Jag tycker mycket mer om Creamy Lotion som bodylotion än som handkräm, men den funkar bra också på händerna. Och som sagt, i sommar kommer den att funka över hela kroppen tack vare sin lätthet, och fräscha känsla. Betyg: 4,5/5.