Inlägget innehåller reklamlänk till HerbHub.  

 

Naturlig hårvård. För ca 15 år sen träffade jag ekofrisören Lena som har sin salong på Bastugatan på Södermalm i Stockholm. Då var hon en av pionjärerna i huvudstaden när det gällde örtfärger och att använda sig av ekologiska och naturliga produkter för håret.

Hon har under åren utvecklat det egna varumärket HerbHub som innefattar stylingprodukter för håret, schampo och balsam och så borstar och kammar.

Lena förordar en borstteknik för håret som ska stimulera hårsäckarna så att starkare och friskare hår växer från hårbotten. När man drar hårborsten i skalpen masseras hårbotten, blodflödet ökar, vilket stimulerar att hårsäcken inte krymper.

Borsttekniken går ut på att man borstar håret varje kväll, 60-100 tag åt alla håll. Framifrån pannan bak till nacken, från öra till öra åt båda håll, samt bakifrån nacken framåt, samtidigt som man böjer sig fram.

Jag har gjort detta nu varje kväll under några veckor och jag känner att hårbotten stimuleras, och håret får fin volym.

Jag gillar verkligen hårborsten, och även träkammen som är en utredningskam som jag använder när håret är blött. Jag har ju tur som bara kan låta mitt hår självtorka, så för mig är kammen perfekt, och den sliter inget på det blöta håret. Kammen kan användas på samma sätt som borsten, man kan ha den för att massera hårbotten.

Jag har sedan många år använt mig av bra borstar för håret, utan hårda plastpiggar, och använder gärna dessa naturliga varianter som är gjorda i trä och med piggar i naturgummi.

Här hittar ni HerbHubs hela sortiment.