Inlägget innehåller reklamlänk till Naturligt Snygg. 

 

Schampo och balsam som boostar hårväxten. Jag hade hört en del om produkterna från Mark Birch och dess positiva effekter på hårbotten i obalans, och hur de kan boosta hårväxten. Jag är inte missnöjd! De är naturligt baserade och framtagna av trikologen (hårbottensexpert) Mark Birch med säte i London. Han har arbetat med hårbottensproblematik i över 30 år och även behandlat många kunder med problem som tex alopecia.

 

Mark Birch,  Rosemary & Birch Antioxidant Shampoo, 250 ml, 495 kronor. Schampot kommer i en pumpflaska i metall och man får pumpa ett par, tre gånger för att få en lagom mängd. Det har ganska lös konsistens och först slås man av den starka doften av tjära. (Det innehåller inte tjära, men doften kommer från en blandning av flera eteriska oljor, bland annat rosmarin, enbar och eukalyptus mm.) Det är lite svårt att massera in schampot i håret, det blir inget lödder att tala om, även om det känns som att håret suger åt sig av det. Egentligen ska man låta det vara kvar och verka i hårbotten ett par minuter, men det glömmer jag varje gång, haha.

När man sköljer ur och gör en andra schamponering blir det mer lödder och det känns som att det blir lättare att få ut schampot i hela håret.

Det känns definitivt som att håret och hårbotten verkligen blir ren, utan att den för den skull känns torr på något vis. Hårbotten känns tvärtom enbart lugn, och även fräsch. Håret känns starkt, friskt och det får riktigt bra volym av schampot. Efter tvätt kan det kännas lite strävt så man behöver definitivt balsam efter tvätt.

Hur är det med hårväxten, då? Jag har noterat en massa småhår runt hårfästet och i nacken och när man tvättar håret med detta schampo hamnar typ inget hår alls kvar i duschen. Så det fungerar!

Det är ju detta med doften då… men den släpper från håret efter ett tag. Jag är villig att bortse från denna nackdel, eftersom jag förstår att de eteriska oljorna gör sin nytta. Jag tvättar håret var tredje dag ungefär och det håller mitt hår i fin form. Min man gillar det också, och han har en obalanserad hårbotten som har blivit mycket bättre. Detta schampot är dyrt, men för dig som har problem med hårbotten och som har provat allt – testa detta! För dig som har tunt hår, eller ett skadat och risigt hår – testa! Betyg: 5/5. 

 

Mark Birch, Rosemary & Birch Antioxidant Conditioner, 250 ml, 459 kronor. Balsamet kommer i samma typ av flaska och här räcker ett pump till för håret. Det är ganska löst i konsistensen, har inte alls samma doft, utan här märks citrongräs – mumma! Det är väldigt smidigt och lätt att applicera i håret. Och ganska snart känns håret mycket mindre strävt, och man kan lätt dra händerna genom håret när balsamet är i. Det är också lika enkelt att skölja ur håret som lämnas mjukt, lätt att reda ut och ganska glansigt. Jag har ju lite grövre hår och letar alltid efter mer fukt, så det hade jag önskat även här, det klarar inte riktigt av att tämja allt mitt friss. Betyg: 4,5/5.