Inläget innehåller reklamlänk till Lyko. 

 

Fuktserum. Under vintern och våren – men även sommaren! – är fuktserum en otroligt viktig del i min hudvårdsrutin. Utan fuktserum känns min hud mycket torrare och mindre elastisk och med extra fukt blir huden mycket smidigare och känslan är mindre stram. Med en mjuk och fuktad hud så minskar man dessutom små torrhetslinjer i huden – tror inte jag varit utan fuktserum på flera år!

 

Lavera, Hydro Refresh Serum, 30 ml, 350 kronor.  Detta fuktserum från Lavera är ett som levererar just det där extra fuktlagret som jag behöver. Serumet kommer i en smidig glasflaska med pump och själva serumet är vitt i färgen, har en konsistens av lös emulsion. Doftar typiskt “tyskt” som jag brukar säga; lite syrligt av typ plommon och marsipan. Ingen dålig doft alls, men den dunstar också snabbt.

Jag klappar in det efter ansiktsvatten och essens, och följer upp med ansiktskräm efteråt. Detta serum står inte på egna ben, man måste alltså följa upp med olja/kräm för att den ska komma till sin rätt. Och den låser in fukt fint i huden, håller huden mjuk och smidig och bidrar till glow. Innehåller hyaluronsyra, alger, skvalen och även druvkärneextrakt som min hud gillar. Den är mild, och passar alltså känslig hud, och ska verka stärkande för hudbarriären. Jag är nöjd med fukten den bidrar till, gillar att den absorberas snabbt och är smidig att använda. Bör testas! Betyg: 4,5/5.