Ekologisk foundation med inbyggt solskydd. Jag älskar att använda foundation under sommaren eftersom ekologiska foundations är så vårdande och många av dem innehåller titandioxid = solskydd. Jag gillar också BB Cream och CC Cream som är lite mer som dagkrämer med färg och ibland även spf.

Dock är det viktigt att inte enbart välja en ekologisk foundation om du vill ha “riktigt” solskydd, jag brukar använda en dagkräm med spf eller ett solskydd för ansiktet under och sen applicerar jag en foundation med uttalad spf över. Det kryllar inte av naturliga foundations med inbyggt solskydd, men här är några som jag gillar:

Naturliga foundations med inbyggt solskydd

skin_equal_foundation_madara

• Madara, Skin Equal Foundation, Ivory. Flytande foundation med underbar textur, konsistens och känsla på huden. Foundation med inbyggt solskydd på spf 15 som är mjuk, lätt att applicera och liksom bara smälter ut i huden. Återfuktar, ger en snygg hint på huden utan att täcka för mycket, och ger en naturlig glow utan att det blir för skimrigt. Älskar!

esse_spf_foundation2

• Esse, Foundation with SPF 30 , nyans nr 3. Denna foundation med SPF 30, är ganska lätt i konsistensen, superenkel att applicera i huden, smälter ut och lämnar inga hinnor eller streck. Lite glansig, medel täckning, alltså “sheer”, men när den har absorberats så mattas den ned i huden. Återfuktar huden och håller den supersnygg hela dagen!

• Lily Lolo, Mineral Foundation är en “puderfoundation” (löst mineralpuder) som har en spf på 15. Den finns i flera fina nyanser och är också bra på att hålla huden matt. Det går alldeles utmärkt att borsta på denna över dagkräm, solskyddskräm eller ansiktsolja. Vill man ha riktigt bra täckning (tex om man ska fotograferas) kan man ha en flytande foundation / BB Cream under och sen bättra på med denna.

juice_beauty_cc cream

• Juice Beauty, CC Cream är en färgad dagkräm som ger huden en otrolig lyster! Har spf 30 och känns otroligt vårdande och återfuktande på huden. Har ganska låg täckning, så passar dig som inte vill se så sminkad ut. Den här kör jag serum eller olja under och behöver inget över – funkar utmärkt på egen hand. Finns i flera fina nyanser.

inika_mineral_foundation2

• Inika Organic, Loose Mineral Foundation SPF 25, Unity. Mineralbaserad foundation med SPF 25 (nyansen på bilden heter Unity och den är PERFEKT för mig, smälter verkligen in i huden.) Finfördelat pulver, sammetslent och när man borstar in det så får huden en mycket jämnare ton, den är inte helt matt (gillar inte det) men ger bara en naturlig lyster, som är diskret. En fullträff!

madara_cc_city

• Madara, Anti-Pollution CC Cream, spf 15. Detta är den mörkare av Madaras två olika CC Creams, den heter Medium Beige som anpassar sig en aning till hudtonen. Den kommer i en ljusare nyans också – Light Beige. Lite seg men otroligt lätt kräm. Lätt att applicera med fingrarna, ger omedelbar lyster som ser helt naturligt ut, och den jämnar ut hudtonen. Håller huden behagligt fuktad hela dagen och huden känns också skyddad utan att den känns tung eller fet. Grym!

andalou_cccream

Andalou Naturals, 1000 Roses Color + Correct spf 30. Gillar pumpen på den här och krämen är superhärlig, fast men med bra “glid” och lätt att applicera. Doftar också riktigt gott och ger huden snygg glow. Jag använder den över mitt serum/olja och den håller sig snygg hela dagen. Gillar att den låser in fukt i huden och får den att stråla!