Ekologisk foundation med inbyggt solskydd. Jag älskar att använda foundation under sommaren eftersom ekologiska foundations är så vårdande och många av dem innehåller titandioxid = solskydd.

Dock är det viktigt att inte enbart välja en ekologisk fooundation om du vill ha “riktigt” solskydd, jag brukar använda en dagkräm med spf eller ett solskydd för ansiktet under och sen välja en foundation med uttalad spf.

Några som jag använder just nu:

• Lily Lolo, Mineral Foundation är en “puderfoundation” (löst mineralpuder) som har en spf på 15. Den finns i flera fina nyanser och är också bra på att hålla huden matt. Det går alldeles utmärkt att borsta på denna över dagkräm, solskyddskräm eller ansiktsolja. Vill man ha riktigt bra täckning (tex om man ska fotograferas) kan man ha en flytande foundation / BB Cream under och sen bättra på med denna.

 

• Juice Beauty, CC Cream är en färgad dagkräm som ger huden en otrolig lyster! Har spf 30 och känns otroligt vårdande och återfuktande på huden. Den här kör jag serum eller olja under och behöver inget över – funkar utmärkt på egen hand. Finns i flera fina nyanser.

 

• Balance Me, BB Natural Perfection är en BB Cream som jag har testat tidigare och var inte så impad av. Nu är formulan omgjord och den är superhärlig. Har spf 25 och ger också huden fin lyster, låser fukt och har en fin färg. Den här ger ganska mycket glans/glow, så inget för dig som gillar den matta looken. Generellt ska man veta att BB Creams och CC Creams inte har lika mycket pigment som foundations, så de täcker inte ojämnheter i hudtonen lika bra.

 

• Iroisie, BB Cream är en av mina absoluta favoriter. Den här BB Creamen med spf 25 “uppför” sig ganska mycket som en foundation eftersom den har lite mer pigment och har bra täckning. Ger huden en jättefin lyster, har bra hållbarhet och funkar jättebra över dagkräm / serum eller olja. Älsk!

 

• Andalou Naturals, Beauty Balm är en väldigt lätt BB Cream som har spf 30 och som har minst täckning av dessa. Jag skulle nästan inte klassa den som en foundation alls, utan mer som en ansiktskräm. Men den är riktigt trevlig, och den hjälper faktiskt till att jämna ut hudtonen något.

eko_spf_foundation

 

Läs mer: 

• Mina 7 bästa solskydd för kroppen.

• Därför undviker jag kemiska solskydd.

 

English: Here are 5 really nice natural foundations with spf!