Inlägget innehåller reklamlänk till Villoeco & Naturligt Snygg 

 

Hudlotioner hör för mig våren och sommaren till. På vintern känns vattenbaserade lotioner för kalla och inte tillräckligt vårdande för min hud. Jag är en torris på smalbenen och även på armarna, så jag behöver mycket fett och fukt. Här är en trio av ekologiska och naturliga bodylotions som jag gillar skarpt!

 

Evergetikon, Organic Body Lotion, 150 ml, 264 kronor. Den här hudlotionen i en smart pumpflaska, har en härligt söt doft av vanilj, bergamott och frankincense. Riktigt trevlig och inte för stark. Lotionens konsistens är smidig och lätt, och den är enkel att massera ut i huden. Den är berikad med hyaluronsyra och sheasmör och verkar verkligen återfuktande på huden. Huden mjukgörs och håller sig också mjuk länge, men jag hade önskat lite mer fetare känsla i huden.  Betyg: 4/5. 

 

Neal’s Yard Remedies, Bee Lovely Body Lotion, 295 ml, 325 kronor. Den här gillar jag! Det är också en smidig pumpflaska, och hudlotionen är lös, men ändå inte för lös och rinnig, utan fast. Den doftar friskt och gott av apelsiner och är väldigt skön att massera ut i huden. Den återfuktar fint och ger huden en stunsig och mjuk känsla. Av dessa tre gillar jag denna bäst då den håller huden mjuk länge. Den har varit bäst under vintern och våren när jag har testat dessa. Betyg: 5/5. 

 

Maria Åkerberg, Body Lotion Energy, 250 ml, 229 kronor. Den här lotionen doftar riktigt fräscht; citrongräs, lavendel, enbär och rosmarin – mumma! Den är berikad med sheasmör, skvalen, mjölksyra och jojobaolja som tillsammans återfuktar huden riktigt bra. Jag gillar att den är fast men ändå väldigt lätt, och den är supersmidig att massera in i huden. Och även om huden återfuktas, och doftar riktigt bra, så hade jag önskat lite mer mjuk och klibbig känsla i huden. Betyg: 4,5/5. 

 

bodylotions