Inlägget innehåller reklamlänk till Hudoteket. 

 

Ekologisk ansiktskräm. Det sydafrikanska märket Esse tillhör ett av mina favoritmärken. Det är verkligen kvalitetshudvård med fokus på att stötta problemhud och jag tror inte jag har testat en enda dålig produkt från Esse. Är så klart även nöjd med denna ansiktskräm som är lämplig för känslig hud:

 

Esse, Nourish Moisturiser, 50 ml, 799 kronor.  Den här fina burken innehåller en ansiktskräm från Esses serie för känslig hud. Det är en ganska fast kräm som doftar fint av vanilj – riktigt härligt att applicera denna i huden på morgonen. Den går in bra, absorberas fint och trots att den är ganska kraftig så lämnar den inte huden fet på något sätt. Tvärtom, huden känns matt men ändå återfuktad. Krämen hjälper till att stärka hudbarriären och innehåller också hyaluronsyra, så den återfuktar verkligen huden jättefint.

Jag, som stundtals är känslig i huden, älskar denna och extra bra har den varit på sommaren när min hud tenderar att balla ur. Men den är lika härlig på höst/vinter. De första två veckorna tog det ett tag för min hud att “bjuda in” den här ansiktskrämen, det kändes lite som att den mest satt på ytan, men sen blev huden och krämen bästa kompisar. Det är en riktigt fin kräm som passar torr hud, och också känslig och obalanserad. Jag har använt den på dagen, efter serum och före min spf, men den passar lika bra till natten. Det är en härlig känsla att smörja in sig och veta att huden återfuktas, utan att den blir tung eller för fet. Gillar den verkligen! Betyg: 4,5/5.