_MG_9499_liten _MG_9480_liten2 _MG_9511_liten

Slurp och smaklöksdans vad gott det här var – chiapudding med supergreens mjukglass, hallon & pistagenötter. Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg. För chiapudding, se recept här (klick). Inspirationen till glassen fick jag från min kära syster Evelina, hon delar med sig av ett recept på en gudomligt vacker grön isglass på sin blogg, se här (klick)!

GREENSBOSTAD MJUKGLASS

Jag har inga exakta mått på glassen men ingredienserna jag hade var

Fryst banan
Fryst avokado
Spirulinapulver
Chlorellapulver
Matcha grönt tepulver
Nässelpulver
Hampaproteinpulver
Citron
Manukabär
Pumpakärnesmör
En skvätt vatten för konsistensens skull

TOPPING
Hallon, hackade pistagenötter och hampafrön

GÖR SÅ HÄR
Gör i ordning en chiapudding efter tycke och smak. När den är färdig mixar du alla ingredienser till glassen med en stavmixer eller i en blender till en slät och mjuk glass. Servera glassen ovanpå chiapuddingen och toppa med valfri topping.

FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg. Skippa pistagenötterna för att göra den nötfri.