Bananpannkaka med jordnötssås, chokladsås och nektarinBanapannkaka med stekt nektarin, jordnötssås, chokladsås och pistagenötterBanapannkaka med stekt nektarin, jordnötssås, chokladsås och pistagenötterDenna fantastiska rätt åt jag till middag igår ikväll. Jag var själv hemma och det kändes som världens projekt att laga mat bara till mig. Dessutom var jag inte sugen på någonting alls. Så jag stirrade i kylskåpet flera gånger innan jag till slut tog beslutet: Jag äter efterrätt till middag. Sagt och gjort! Det var görgott. Och är klart på nolltid. Här kommer receptet.

BANANPANNKAKA

ger 1 stor pannkaka som räckte till en portion för mig, men räcker fint till 2 portioner om man bara vill ha en liten portion

2 ägg
1 medelstor banan
En nypa nystött kardemumma
En nypa salt

Kokosolja att steka i

En nektarin
En liten näve hackade pistagenötter
Eventuellt citronmeliss eller mynta

JORDNÖTSSÅS

1 msk jordnötsmör
3 msk valfri mjölk

CHOKLADSÅS

Smält choklad av valfri sort, jag använde en 85% choklad

GÖR SÅ HÄR

  1. Mixa ägg, banan, kardemumma och salt med en stavmixer eller i en mixer. Alternativt mosa noga med en gaffel.
  2. Hetta upp en stekpanna och ha i en klick kokosolja. Sänk till medelvärme. Häll i smeten. Stek gyllenbrun på bägge sidor.
  3. Skiva upp nektarinen och stek den på medelvärme tills den fått fin färg.
  4. Under tiden värmer du i en kastrull upp jordnötssmör och valfri mjölk på låg värme till en tjock sås. Ha i mer mjölk om du vill ha den tunnare. Ställ åt sidan.
  5. Smält någon bit choklad över ett vattenbad.
  6. Lägg upp pannkakan på en tallrik. Toppa med nektarin, pistagenötter, jordnötssås och chokladsås.

Smaklig måltid!

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.