I samarbete med www.garantskafferiet.se

utforskaskafferiet_garantskafferiet_hurbrasomhelst_3.jpgMinns ni tävlingen jag skrev om för exakt en vecka sedan? Idag är det dags! Dagen med stort D. När vinnarna av tävlingen #utforskaskafferiet i samarbete med Garant och deras nya satsning www.garantskafferiet.se ska presenteras! Är ni spända? Förväntansfulla? Bra! Jag också. Det har kommit in så himla många fina bidrag verkligen, helst skulle vi vilja ge er alla ett varsitt pris. Men enligt tävlingens regler har nu tre vinnare dragits. Innan jag presenterar dessa lyckligt lottade tänkte jag visa lite fler receptidéer och inspiration.

Garantskafferiet, fryst fruktpuré

Fryst fruktpuré! Genialt och himmelskt gott. Passionsfruktspurén är helt klart min favorit. Smakar sommar och barndom. Acerolan och graviolan är också ljuvliga. Purén är som ni kan se styckfryst, som gör att du enkelt kan välja hur mycket du vill ta fram. Passar perfekt till smoothies, glass, drinkar, godis mm. Och förpackningarna? Så. Himla. Fina.

Garantskafferiet, chiapudding med passionsfruktskräm Garantskafferiet, chiapudding med passionsfruktskräm

Själv gjorde jag en chiapudding med passionsfruktskräm på toppen. Världens godaste dessert eller mellanmål. Chiapuddingen har jag gjort genom att blanda 1 1/2 msk chiafrön med 2 dl krämig fet kokosmjölk, lite salt och lite vanilj som jag låtit stå i kylen i ett dygn. Rör om då och då första halvtimmen. Passionsfruktskrämen är helt enkelt mixad passionsfruktspuré. Woila! Toppad med citronmeliss och valnötter.

Garantskafferiet, linspasta, pesto, veganska puckar

Världsenkel snabbmat är nu ännu enklare. Koka upp lite linspasta, stek på ett gäng veganska puckar, rör runt lite pesto och färsk persilja i pastan – klart! Och riktigt, riktigt goda smaker.

Garantskafferiet, linspasta, pesto, veganska puckarGarantskafferiet, linspasta, pesto, veganska puckar

OCH VINNARNA ÄR…TRUMVIRVEL!

Vinnarna av ett eget miniskafferi med godsaker är: @linamistander @mattugg @hilde_maria

vinnare_utforskaskafferiet_garant_hurbrasomhelst

Stort gratis till er alla tre! Jag hoppas ni ska få massvis med glädje i köket av ert miniskafferi. För att ta emot priset mailar du ditt namn, telefonnummer och adress till garant@axfood.se. Tagga och hastagga gärna mig om ni lagar och lägger upp på Instagram, det vore himla kul att se. @hurbrasomhelst.se #hurbrasomhelst

miniskafferi_garant_tavling_hurbrasomhelstInlägget presenteras i samarbete med www.garantskafferiet.se