Krämig chiaglass
Att göra glass av mixade frysta bär och fryst frukt är bland det godaste och enklaste som finns. Jag brukar använda banan och/eller avokado i basen för att göra den riktigt krämig och härlig. Ett hett tipps är också att använda chiapudding som bas, för att göra det ännu mer mättande och krämigt.

Jag minns tyvärr inte exakta mått, men ungefär så här:

Blanda ca 2 msk chiafrön i ca 2 dl vatten och låt det dra över natten.
Mixade sedan ner ca 1/2 dl fryst banan, ca 1/2 dl fryst mango, ca 1 dl frysta blåbär & 1 dl frysta hallon samt en skvätt kokosmjölk – mixa till en slät glass.
Toppade sedan med havtorn, mandlar, valnötter, solrosfrön, pumpakärnor, bipollen, hallon, björnbär, blåbär och röda vinbär.

Du kan givetvis använda vilka bär eller vilken frukt du vill. Smaka dig fram till din favoritkombo!