Matcha green tea chiapudding
Önskar er trevlig helg med en näringsproppad chiapudding!
Ingredienser 1-2 portioner
5 msk chiafrön
2 1/2 dl mandelmjölk, alternativt hasselnötsmjölk, rismjölk, kokosmjölk etc.
1/2 tsk matcha green tea pulver
1 krm äkta vaniljpulver
1 1/2 krm salt
Toppingförslag: Mandelsmör, granatäppelkärnor, solroskärnor, havtorn, röda vinbär och blåbär. Hade även iskall rismjölk till.
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en burk. Rör runt väl så att chiafröna blir helt täckt av vätska. Rör gärna om då och då under första 10 minutrarna. Ställ sedan i kylskåpet med lock på i minst 20 min, eller över natten. Servera med valfri topping.
Fri från: Den här rätten är fri från socker, gluten, mjölk och ägg. För att göra den nötfri tar du bara bort nötsmöret.
Tips! Jag har märkt att vissa chiafrön suger upp mindre vätska än andra, rör om då och då under första timmarna och se hur den artar sig, om du tycker den verkar lite för lös häller du bara i lite mer chiafrön. Lycka till!