_MG_9678_liten _MG_9718_liten _MG_9691_litenFörsvinnande goda och krispiga grönkålschips

Det här är ett av mina absoluta favoritsnacks. Det är så in i norden gott och verkligen smälter i munnen. Om du inte provat är mitt tips att göra det idag, helst igår.

Ingredienser

Grönkål alt. svartkål
Kokosolja
Örtsalt
Peppar
Curry
Paprikapulver
Citronsaft
Några nypor kokossocker eller några droppar agave sirap, alt. annan valfri sötning

Gör så här: Sätt ugnen på 200C. Riv av bladen från den grövre mittvenen av grönkålen. Dela bladen i mindre bitar. Försök få dom i så lika storlek som möjligt så är blir dom jämnt färdiga. Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda bladen med valfria kryddor, t.ex dom jag nämnt ovan. Ta sedan en klick rumsvarm kokosolja och massera in kryddor, citronsaft, kokossocker och oljan i grönkålsbladen. Sprid ut dom på plåten så att dom har lite luft runt om sig. Ett tips är att inte fylla plåten med för många grönkålsblad, veckla gärna ut dom så att dom ligger helt platta på plåten, då blir dom lättare krispiga och tar ungefär lika lång tid på sig. Grädda sedan i mitten av ugnen i 5-10 min beroende på hur stora du gjort dom. Öppna och kolla då och då om dom är krispiga. Gör du väldigt stora chips kan du behöva vända på dom efter några minuter för att dom ska bli riktigt krispiga.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter, ägg och nötter.