Kryddigt julbröd Kryddigt julbrödKryddigt bröd med mandlar & dadlar

Det här brödet finns med i min eBok som jag sålde i julas. Det är ett fantastiskt saftigt och smakrikt bröd som passar året om. Nu tänkte jag bjuda på receptet! För fler recept så hittar du boken här.

Recept till ett bröd:

1/2 dl russin,valfritt
5 urkärnade hackade dadlar,valfritt
2 1/4 dl bovetemjöl
2 1/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 matskedar kokosolja, smält
2 ägg
1/2 dl hackade mandlar, valfritt
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
2 3/4 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk eller mandelmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C.Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda därefter ner ägg, kokosolja och mjölk – rör om väl. Klä en brödform med bakplåtspapper. Alternativt fetta in den med kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att du har ca 2 cm finns kvar till kanten så att brödet kan svälla lite. Häll i smeten och pensla brödet med lite vatten. Dekorera med mandlar och dadlar om du vill. Placera i mitten av ugnen och grädda i 50-60 min. Brödet ska ha en krispig yta. Låt det svalna en stund innan servering. Förvara kylt.

Fri från:

Gluten, raffinerat socker & mjölk.