Recept: baka spröda och glutenfria hasselnöts- och chokladkakor

Ingredienser: / 2 dl hasselnötsmjöl (0.8 US cup), om du maler i mandelkvarn ger 1 dl nötter 2 dl mjöl / 1 dl kokosolja (0.4 US cup) / 1/2 dl sukrin gold, alt. kokossocker / 1 krm äkta vaniljpulver / 1 tsk bakpulver / 2 ägg / 2 msk kokosmjöl / 1 nypa salt / 4 msk rå kakao

Gör så här: Sätt ugnen på 175 C. Mixa hasselnötsmjöl, ägg och kokosolja till en smet. Häll i sötning och vanilj. Mixa lite till. Häll sedan i kokosmjöl, bakpulver och mixa lite till. Låt smeten vila några minuter. Använd en matsked för att klicka ut lika stora kakor på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen ungefär 12-15 minuter, då blir dom krispiga när dom svalnat. Om du vill ha dom lite segare räcker det med 8-9 minuter. Låt stå och svalna en stund innan du serverar dom.