_MG_7781_liten

Recept: glutenfritt morotsbröd med kummin

Dags att baka lite börd! Jag älskar hur morötter i ett bröd gör det saftigare och smaken av kummin känns mysig och lite ”höstig”.

Ingredienser:

2 dl bovetemjöl
2 dl kikärtsmjöl
1 msk fiberhusk
1 dl solrosfrön
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk stött kummin
1 krm kanel
1/2 tsk örtsalt
3 medelstora fint rivna morötter (ca 3 dl)
2 ägg
1 hårt vispad äggvita
3 1/2 – 4 dl valfri mjölk, jag använde rismjölk

Gör så här: Sätt ugnen på 200C. Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen luftiga och häll ner dom i dom torra ingredienserna tillsammans med mjölken och morötterna. Blanda till en jämn tjock smet, den ska vara stabbig men inte torr. Ha eventuellt i mer mjölk om du upplever den torr. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den försiktigt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda imitten av ugnen i 50-60 minuter.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter och nötter.