Minns ni saffranskakan jag gjorde för ett tag sedan? När den stått i kylskåpet ett tag och jag märkte att den började bli torr gjorde jag cakepops av den istället! Ett perfekt sätt att ta reda på en kaka som börjar bli lite tråkig.

Cakepops med saffran, choklad, pistage, lingon cakepops_saffran_pistage_lingon_1 INGREDIENSER

Valfri kaka
Fet kokosmjölk
Kokosolja

Valfri choklad, jag använde vit och mörk
Valfri topping, jag använde pistagenötter och lingonpulver

Grillpinnar eller sugrör

GÖR SÅ HÄR

Ta valfri kaka och mixa den i en mixer med en liten skvätt fet kokosmjölk och lite kokosolja. Mjölken och kokosoljan är till för att få ihop smeten och göra den lite fuktigare så du kan rulla bollar av den. Ha i kokosmjölk och kokosolja tills du har en bra rullbar konsistens.

Rulla bollar, sätt pinnar i dom och ställ in dom i frysen. Under tiden kan du smälta chokladen. Ta sedan fram bollarna och doppa dom i chokladen. Toppa med valfri topping. Ställ in cakepopsen i frys eller kyl så dom får stelna ordentligt. Gärna stående i ett glas så att dom behåller sin fina runda form.