Glutenfritt fröknäcke med jordnötssmör, hallon och jordgubbar påMG_55251_MG_3488_litenGlutenfritt fröknäcke Glutenfritt fröknäcke Glutenfritt fröknäcke Glutenfritt fröknäckeAtt göra eget fröknäcke är något som jag verkligen gillar. Det är så galet enkelt och så sjukt gott. Går dessutom att variera i all oändlighet och du väljer själv vilka mjöl och vilka frön du vill använda dig av. Dessutom är det gott till i princip allt! Som ni kan se av bilderna ovan.

Basen jag använder mig av ser ut på följande vis:

INGREDIENSER

2 dl valfritt mjöl
T.ex majsmjöl, mandelmjöl, bovetemjöl, teffmjöl, sesammjöl, quinoamjöl mfl.

2 1/2 dl valfria frön
T.ex solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, hampafrön, vallmofrön mfl.

2 msk kokosolja
1 nypa salt
2 1/2 dl kokande vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Koka upp vattnet. Ha i 2 msk kokosolja i det kokande vattnet så att den smälter.
4. Häll vattnet i bunken med dom torra ingredienserna, blanda väl.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg över smeten på pappret. Använd ett till papper ovanpå smeten och fördela den med hjälp av händerna eller en kavel jämnt över plåten.
6. Ta bort det översta pappret. Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten, så stora som du vill att knäckebröden ska bli.
7. In i ugnen på 30-40 min. Klart!

LÄS OCKSÅ

Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (klick)
Superenkelt fröbröd (klick)