halsodrink_kombucha_passionsfrukt_havtorn_alkoholfri_hurbrasomhelst_1.jpgHälsodrink - kombucha, passionsfrukt, havtorn

Varma dagar kräver svalkande drycker. Är det något jag alltid har hemma i kylskåpet just den här årstiden så är det kombucha. Både naturell och smaksatt. Älskar det! Kan pigga upp mig vilken trött och varm dag som helst. Här har jag gjort en härlig hälsodrink på passionsfruktspuré, havtorn och kombucha. Gudagod. Fungerar dessutom alldeles utmärkt som ett läskande alkoholfritt alternativ till sommarens grillfester.

INGREDIENSER

ger ca 4 små glas

8 kuber – ca 60 g – fryst passionsfruktspuré (mer info om den kommer i ett inlägg på torsdag)
1 dl frysta havtorn
1/2 tsk agave alt. honung, kan uteslutas
Kombucha*
ca 10 isbitar

GARNERING

Citronmeliss
Gurka

GÖR SÅ HÄR

  1. Mixa passionsfruktspurén, havtornen och sötningen till en slät, isig puré.
  2. Häll upp blandningen i glas.
  3. Mixa isen och häll på någon msk is i varje glas.
  4. Toppa sedan med kombucha, citronmeliss och gurka.

Njut!

FRI FRÅN

Glutenfri, mejerifri, utan ägg, utan nötter, raffinerat sockerfri.

*Kombucha är en mjölksyrabakteriekultur som fermenteras (jäser) med ekologiskt te. Under processen bildas alla näringsämnen och blir till en läskande, lätt mousserande dryck som fyllts med vitaminer, nyttiga bakterier och antioxidanter. Kombucha består av levande bakteriekultur som kan verka lugnande för magen och matsmältningen. Kombucha sägs ha avgiftande och renande förmåga samtidigt som den stärker matsmältningen och levern. Läs mer här.

LÄS OCKSÅ

  1. Apple Pie Elixir
  2. Ananas, mynta – och sellerijuice