hirs_havre_grot_halsosam_frukost_1.jpgHirs - och havregröt, en hälsosam frukost Hirs - och havregröt, en hälsosam frukostHirs – och havregröt med blåbär – och kokoskräm, blandade bär och jordnötssmör! Denna färgbomb till tallrik var min minst sagt ljuvliga frukost imorse. Så här enkelt gör du den!

HIRS – OCH HAVREGRÖT

1 dl hirsflingor
1/2 dl GF havregyn
4 dl vatten
En nypa salt
En nypa äkta vaniljpulver
En nypa nystött kardemumma

BLÅBÄR – OCH KOKOSKRÄM

1 msk frysta blåbär
1/2 dl fet, krämig kokosmjölk
Någon droppe agave eller honung

TOPPA GRÖTEN MED

Varma hallon
Havtorn
Mynta
Jordnötssmör
Pumpakärnor
Styvmorsvioler (bara för att det är så vackert och somrigt)

GÖR SÅ HÄR

  1. Lägg alla ingredienser till gröten i en kastrull och rör om. Låt småputtra på medelvärme tills den tjocknar. Tar ca 3-5 min.
  2. Under tiden blandar du ihop blåbär – och kokoskrämen genom att helt sonika blanda ihop ingredienserna i en skål. Mosa dom frysta blåbären lite lätt så får krämen en fin färg och du får njuta av härligt crunchiga blåbärsbitar. Blir som glass på gröten!
  3. Lägg upp gröten i en skål, lägg på blåbär – och kokoskrämen och valfri övrig topping.

Smaklig måltid!

FRI FRÅN

Glutenfri*, mejerifri, utan ägg, utan raffinerat socker. Görs enkelt utan nötter genom att skippa jordnötssmöret.

*Vissa reagerar även på glutenfritt havre, om detta är fallet för dig kan du göra gröten helt på hirsflingor. Ta då 1 1/2 dl hirsflingor istället med samma mått i övrigt.