Ni som följt mig ett tag har säkerligen märkt att asiatiska smaker ligger mig varmt om hjärtat. Kombinationer som till exempel citrongräs, koriander, chili, ingefära och lime är drömgott om du frågar mig. Den här wooken är väldigt enkel att slänga ihop och passar lika bra till vardags som fest.

INGREDIENSER

1-2 portioner

1 dl fet kokosmjölk
1 msk jordnötssmör
200 g kokta kikärtor
1-2 tsk röd curry pasta
1 citrongrässtång
1 tsk färsk riven ingefära
1 vitlökslyfta, pressad
1/2 dl vitkål, fint riven
Örtsalt efter behag

1/2 paprika, skuren i tunna bitar
1/2 dl rödkål, strimlad

Valfria nudlar, t.ex glasnudlar, shiratakinudlar eller risnudlar

Kokosolja att steka i

TOPPING

Lime att pressa på
Färsk koriander
Rå broccoli
Färsk persilja

GÖR SÅ HÄR

1. Skala bort de yttre lagren på citrongrässtången tills du kommer in till den mjukare kärnan. Slå lite lätt på den med skaftet på kniven eller med en mortel. Den nedre vita delen av stammen hackar du fint och kan använda som den är i maten. Den gröna stammen kan du låta koka med i grytan men fiska upp den innan servering, den är för seg för att äta men innehåller en massa härlig smak.
2. Stek vitlök, kikärtor, curry pasta, citrongräs, ingefära och vitkål i kokosolja i en stekpanna. Ha därefter i jordnötssmör och kokosmjölk. Rör ihop till en krämig sås och låt stå och småputtra några minuter. Smaka av med salt.
3. Stek paprikan och rödkålen i lite kokosolja i en stekpanna tills dom fått färg.
4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
5. Lägg upp nudlarna på en tallrik, lägg sedan på den krämiga grytan och toppa med lite lite limesaft, koriander, persilja, krispig rå broccoli och den stekta paprikan och rödkålen.

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri,utan ägg. Du kan utesluta jordnötssmöret om du vill göra den nötfri, ett alternativ är då solroskärnesmör.