I samarbete med Rönisch

rohnish_ss_2016_1rohnisch_trana_utomhus_med_vanner_6rohnish_ss_2016_3rohnisch_trana_utomhus_med_vanner_5

Lördagen bjöd på sol, frisk luft, glittrande snö, fågelkvitter och en lagom bitande kyla. Som bäddat för ett perfekt utomhuspass med en av mina fina vänner. Jag älskar utomhusträning med vänner – det är frihet för mig. Oavsett om det är löpning, hinderbana, promenad eller styrketräning. Det är bara så fantastiskt. Jag tycker att en av de största behållningarna är den omedelbara påfyllningen av energi. Efter bara några få minuter är det som att kroppen fått en vitamininjektion som bara säger swosch upp i hjärnan. Naturen lugnar samtidigt som den ger en känsla av att vara oövervinnelig.

Jag tycker till exempel att det är riktigt tråkigt att springa på ett löpband, men utomhus i skogen tillsammans med en vän kan jag springa hur långt som helst. Det är otroligt vilken styrka det ligger i att träna tillsammans. Och gärna då utomhus, om jag får välja. Jag är lyckligt lottad som har vänner som tycker som jag och gärna ställer upp på ett utomhuspass. Just i helgen tog vi en lång, härlig promenad och körde ett gäng styrkeövningar och några pulshöjande övningar. Det var fantastiskt kul!

Brukar du och dina vänner träna utomhus? Vad hittar ni helst på då?

FÖRDELAR MED ATT TRÄNA UTOMHUS MED VÄNNER

– Minskar stressen och ger energi.
– Kunskapsutbyte! Du och dina vänner har förmodligen olika sätt att träna och kan därmed lära av och inspirera varandra.
– Ni kan hjälpas åt i träningen. Gör roliga övningar tillsammans där den ena parten får agera motstånd, till exempel.
– Glädjen! Delad glädje är dubbel glädje.
– Terapin. Att ta en kvällspromenad tillsammans i solen när huvudet är fyllt av intrasslade tankar brukar ha en förmåga att hjälpa till att reda ut tankesnurret.
– Du blir pushad och mer motiverad att klara lite mer än du trodde att du kunde.
– Naturen har alltid öppet! Inga redskap behövs, allt står klart och väntar på er. Om ni vill är det busenkelt att plocka med några gummiband eller en TRX för att utöka träningsmöjligheterna ännu mer. Bara fantasin sätter gränserna!

Jag skulle kunna låta den här listan fortsätta i all oändlighet, fördelarna är så många. Fyll gärna på med vad du tycker är härligast med att träna utomhus med vänner i kommentarsfältet.

Inlägget presenteras i samarbete med Röhnisch som dessutom har gjort en riktigt härlig, inspirerande och vårpeppig video om att springa tillsammans. På Röhnisch hemsida hittar du deras senaste löpkollektion (som jag förövrigt älskar) och massa annat fint. Till Röhnisch hemsida (klick).

Inlägget är ett samarbete med Röhnisch. Alla åsikter i inlägget är mina och allt innehåll (förutom videon) är skapad av mig.