asiatisk_sallad_2

Idag när jag kom hem från jobbet cravade jag en fräsch sallad. Jag var inte direkt hungrig på lunch så jag slängde ihop den här lättare varianten som ett mellanmål istället.

DU BEHÖVER

Bladspenat
Persilja
Koriander
Blandade nötter
Morot
Sesamfrön
Chili
Salladslök

Tamarisoja
Saft av lime
Pumpafröolja, alt. avokadoolja, sesamolja eller annan valfri olja

GÖR SÅ HÄR

Lägg upp alla grönsaker på tallriken. Strö över lite nötter och sesamfrön. Ringla över lite tamarisoja. Pressa över limesaft. Toppa med lite tunt skivad röd chili. Färdigt!

TIPS!

Salladen passar perfekt som en bas i en mer mättande måltid. Kanske ha en bas med quinoa eller hirs och toppa med kikärtor som marinerats i ingefära, lime och honung?

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan ägg, mejerifri.