havre_hallon_vanilj_mjolk_hurbrasomhelst_1 havre_hallon_vanilj_mjolk_hurbrasomhelst_2

Krämig havremjölk med hallon och vanilj! Perfekt att ha i kylskåpet och ha till gröt, chiapudding, bas i smoothies mm. Att göra egen havremjölk är otroligt enkelt och går dessutom på en minut att göra.

INGREDIENSER

3 dl havregryn
10 dl vatten
1 dl hallon, frysta eller färska
1 nypa äkta vaniljpulver
1 nypa salt
1/2 dl proteinpulver, (kan uteslutas) jag använde hampaproteinpulver med vaniljsmak
Eventuellt agave sirap eller honung efter behag

GÖR SÅ HÄR

Mixa havregrynen till ett finmalt mjöl. Mixa sedan med resterande ingredienser till en slät, krämig mjölk*. Smaka av och ha eventuellt i mer vanilj och salt. Häll upp i en glasflaska och förvara kylt. Skaka innan servering.

*Du kan om du vill sila mjölken genom en silduk, men jag föredrar att inte sila bort havregrynen dels för att behålla så mycket näringsämnen som möjligt och dels för att jag gillar krämigheten som blir. 

FÖRVARING OCH HÅLLBARHET

Håller i upp till en vecka i kylskåp. Smaka och lukta om du är osäker om den är fräsch eller inte.